Neklidný spánek kojence, čím by to mohlo být?

veru11
20. srp 2014

Mám 8týdenní miminko, které je v noci ve spánku strašně neklidné. Hází sebou ze strany na stranu, máchá u toho ručičkama (zavinovačku od narození nesnese) a vydává hrozné zvuky (chrčí, hýká, kníká, pobrekává atd.). On u toho spí, ale my s partnerem už hůře. Zkoušela jsem spaní ve tmě, za tlumeného světýlka, více teplo, méně teplo...a nic z toho nemělo na malého vliv. Zkoušela jsem si ho dát i k sobě do postele, jestli mu třeba nevadí posýlka, ale rovněž bez efektu.
Řekla bych, že tento jeho spánek je pro něho asi méně kvalitní, protože ráno má tendence "dospávat" a to už spí klidněji...
Máte nějaké zkušenosti, čím by to mohlo být, zda to přejde? Bojím se, aby to neměl alergii na kravské mléko, toto prý také bývá příznak...

me79
20. srp 2014

@veru11 Ja mam doma 3 tydenni miminko a uplne presne tohle mi dela skoro od narozeni. Pres den spi relativně klidne ale v noci presne to, co popisuješ a navíc se mi budí kazdou 1,5 h na jidlo a kolem 2 - 3 rano je bdela a neusne třeba do 6. Zkusila jsem tez presun z postylky, vynechala kofein ve své stravě ... Bez úspěchu. To kvikani me napadá - bud ma trosku ucpaný nos nebo zvětšene nosní mandle. Jdeme příští tyden k lékaři, tak se na to budu muset zeptat. Držím palce, at vas tak i nás to rychle přejde a miminka i rodiče spí klidným spánkem.

daskagal
20. srp 2014

Já mám 12-ti týdenní miminko a tohle dělala docela dlouho taky. Přešlo to samo. Zůstalo jen občasné vrtění kvůli prdíkům. Teď už spinká krásně. Snad to přejde i u vás 😉

adul_ka
20. srp 2014

U nás bylo to samé, zkoušela jsem kde co, ale zkrátka to dělal ze spaní, někdy ho to probudilo, tak plakal, jindy spal dál, ale my s mužem jsme spát nemohli. Přešlo to úplně samo kolem 3-4 měsíců.

alcar
20. srp 2014

Ty zvuky jsou uplne normalni, nekde jsem cetla, ze to je u novorozencu, ze nemaji jeste dovivinute patro nebo hrtan ci co. Behem nekolika tydnu to prejde. My jsme taky meli pocit, ze mame v postylce zombika. Zkus poustet bily sum, nebo na youtube white noise. Mala mi na to reagovala zklidnenim a jednu dobu spala jenom pri tom. Zavinovacka ani spolecne spani-kojeni v posteli u nas taky nefungovalo. Preslo to proste casem.