Mám 8týdenní miminko, které je v noci ve spánku strašně neklidné. Hází sebou ze strany na stranu, máchá u toho ručičkama (zavinovačku od narození nesnese) a vydává hrozné zvuky (chrčí, hýká, kníká, pobrekává atd.). On u toho spí, ale my s partnerem už hůře. Zkoušela jsem spaní ve tmě, za tlumeného světýlka, více teplo, méně teplo...a nic z toho nemělo na malého vliv. Zkoušela jsem si ho dát i k sobě do postele, jestli mu třeba nevadí posýlka, ale rovněž bez efektu.
Řekla bych, že tento jeho spánek je pro něho asi méně kvalitní, protože ráno má tendence "dospávat" a to už spí klidněji...
Máte nějaké zkušenosti, čím by to mohlo být, zda to přejde? Bojím se, aby to neměl alergii na kravské mléko, toto prý také bývá příznak...
Já mám 12-ti týdenní miminko a tohle dělala docela dlouho taky. Přešlo to samo. Zůstalo jen občasné vrtění kvůli prdíkům. Teď už spinká krásně. Snad to přejde i u vás 😉
U nás bylo to samé, zkoušela jsem kde co, ale zkrátka to dělal ze spaní, někdy ho to probudilo, tak plakal, jindy spal dál, ale my s mužem jsme spát nemohli. Přešlo to úplně samo kolem 3-4 měsíců.
Ty zvuky jsou uplne normalni, nekde jsem cetla, ze to je u novorozencu, ze nemaji jeste dovivinute patro nebo hrtan ci co. Behem nekolika tydnu to prejde. My jsme taky meli pocit, ze mame v postylce zombika. Zkus poustet bily sum, nebo na youtube white noise. Mala mi na to reagovala zklidnenim a jednu dobu spala jenom pri tom. Zavinovacka ani spolecne spani-kojeni v posteli u nas taky nefungovalo. Preslo to proste casem.
@veru11 Ja mam doma 3 tydenni miminko a uplne presne tohle mi dela skoro od narozeni. Pres den spi relativně klidne ale v noci presne to, co popisuješ a navíc se mi budí kazdou 1,5 h na jidlo a kolem 2 - 3 rano je bdela a neusne třeba do 6. Zkusila jsem tez presun z postylky, vynechala kofein ve své stravě ... Bez úspěchu. To kvikani me napadá - bud ma trosku ucpaný nos nebo zvětšene nosní mandle. Jdeme příští tyden k lékaři, tak se na to budu muset zeptat. Držím palce, at vas tak i nás to rychle přejde a miminka i rodiče spí klidným spánkem.