Maminky chci se zeptat, mám první miminko, je mu 7 týdnů a je pořád strašně, ale strašně neklidné... Pořád se kroutí, máchá kolem sebe ručičkama (až abnormálně) i ze spaní, což ho následně pak vzbudí... Je to normální? Strašně málo spí v noci a přes den skoro vůbec.
Mame stejne stare mimi a nas to take dela - tak porad zavinujeme a maly se vyspi.. jen nekdy mu tu zavinku jak usne trochu povolim... 🙂
Je to normální. Nám pomohla knížka od dr. Karpa. Jinak zavinování a bílý šum nás zachránil od blázince.
Pravda, že v zavinovačce už nespí, protože byl vždycky jak šíleně, když se nemohl sám prevalut na bok a pořádně se hýbat 😞
Malá to dělala také. Bylo to strašné. Nemohla ani pořádně spát. Pak jsem objevila pevné zavinovani do velké pleny a bylo po problému. Ze začátku se jí trochu nelíbilo, ale to bylo asi jen na poprvé a napodruhé, pak už klídek. Můžu doporučit
@zuzan88 http://www.papilios.eu/cz-texty-25.html
Myslím tohle
@zuzan88 Máchání rukou je normální, malýmu to zmizelo až okolo půl roka. Já jsem ale nikdy nezavinovala (teda dvakrát jsem to zkusila, ale přijde mi to jako mučení miminek). Malý nespal špatně kvůli převalování a máchání rukama, ale že nechtěl spát sám a taky že měl koliky. Ty koliky po prvních třech měsících zmizely. Nejlíp spal v šátku na těle.
Jo a právě zavinování mu akorát dělalo ještě víc zle na bříško, protože se nemohl sám napolohovat a ulevit si.
Můj prcek trpí hrozně na prdiky, nejčastěji spí na boku nebo ho musím dávat na bříško. Ale většinou to jak se snaží tlačit ho nenechá pořádně spát.
Může bolet bříško a nemůže se vyprdet... takže buď cvičit nozickama, masírovat bříško, teplé obklady nebo pomoci kapičkama.....
@zuzan88 dcera to měla do půl roku, pomáhalo pevně zabalit do zavinky... Ony si ty ruce dělají, co chteji a budí je to..