Ahoj maminky už píšu zase😅
Mám chlapečka 3mesice a 2 týdny je můj první.
Je to dost živé dítě, nevydrží ani chvíli sám. Musím furt chovat houpat a každou chvíli něco jiného u všeho hned začne plakat.. přes den v postýlce spaní neexistuje a při uspávání se hrozně kroutí nevím proč nepřijde mi to jako bříško a do toho v noci taky moc nespí budí se ve 3h ráno ..
Chci se zeptat nemáte někdo nějakou zkušenost nebo radu? Už jsem dost vyčerpaná
Děkuji
@sanyy22 on je od začátku na UM a espumisan dávám a i biogaia kapičky já už fakt nevím co víc udělat
@opavska1612 proste mimino 😄🙈 na co presne radu? 😅 na to krouceni? nema spurt? jak dlouho to dela? nase se krouti a pousti pri jidle kdyz ma spurt, nebo potrebuje rihnout nebo kakat.
jinak nase ma 3 mesice a naji se, kdyz u toho neusne, tak pak chvili kouka, pak ji dam chvili na bricho a za chvili zas vydrzi, max. podle me tak 30 minut celkem, kdyz ma hodne dobry den. a pak se ji chce spat🤷🏼♀️ tak rve. a sama nespi, jen v nositku. tak sup do nositka uspat. az se vzbudi, tak znovu prebalit, nakrmit, pokoukat a uspat a znovu. vydrzi jen chvilku proste a jak se budi v noci se ani neptej, to jestli se ti budu jednou, to mas fakt kliku 😅 ale ja kojim, tak to je trochu jine.
@gbp no nositkuju taky po nakrmení většinou na dece si hrajeme tuto noc plakal celou spala sem tak dohromady hodinu, no kroucení mě trochu zneklidňuje vždy když ho chci uspinkat v rukách tak se začne celý kroutit a plakát a takhle to trvá třeba půl hodky n vím čím to je dělá to tak cca 14 dní
@opavska1612 jo tak to sem spatne pochopila. no hodina spanku neni dobra, to urcite ne. 14 dni neni tolik, ale je to tezke vysledovat no... to muze byt cokoli. spurt, brisko, nebo zacinaji zuby, po ockovani...treba chce uspavat jinak? u nas teda chovani obecne nema moc uspech 🤷🏼♀️ ony to ty deti casto meni. neco se pracne naucis, prijdes na to a oni pak udelaji zmenu a chteji to jinak. drtim palce, at to brzy prejde 🍀
@gbp no jen to ne začínali jsme uložením do postýlky a držením za ručičku pak chování a teď nosíme 😅 no doufám že je to jen nějaké období doufám že co nejrychleji přejde.. 😅 nevím kolik způsobů uspávání existuje ale já už vyzkoušela hodně 😅 je to první drobeček tak úplně vše nevím no .. důležité je aby to nic nebylo nebo tak.
Mockrát Vám děkuji
@opavska1612 no za malo, moc jsem neporadila 🤷🏼♀️ moje holky treba nikdy bricho netrapilo, to poradne nevim jak vypada. ale to bys asi poznala, jestli tlaci, nebo prdi a jestli po vykakani prestane. nebo zkusit rourku misto kapek. nebo uspavat driv? my to treba nesmime pretahnout, jinak je to taky se revem. kdyz mely hysterak, fungovalo na ne vyslict je 😅 na tuhle novou i bily sum, pekne nahlas vedle ucha - to poustim v aute, tam to taky nesnasi 😄🙈 a s tou starsi skacu pres den na balone na uspani doted 🙈 na to prijdete 👍
Mňa cez deň zachránilo lehátko babybjorn a tam vydržal naozaj dlho.... Alebo tiež cez deň 1 spánok počas prechádzky a nechať dospať v kočíku (doma tiež v postieľke nezaspal) ale nočné budenie neovplyvníš možno až keď bude väčší a dáš mu na noc do mlieka kašu aby dlhšie vydržal spať a nebol hladný. Inak malému biogaia robila zle - bolesti bruškA skús iné probiotiká a na noc som ho masírovala s Pupík bylinkovou mastičkou.
Ja měla celkem "nenáročné" děti, ale obě v období 3-6m pořád chtěly nějakou akci, zabavovat, všude nosit, jinak řev. Jinak se nudily. Pak už se začaly v 6m plazit, takže byl najednou klid. Dovedou se dobře zabavit i nyní beze mě. U nás to tedy bylo "jen období", pak se to uklidnilo.
Ma dudlicek? Je dobře odrihnuty? Dáváš ho pres den na bříško?
U prvního dítěte jsem uspavala skakanim na míči 🙈 nic jiného nefungovalo a navíc muj malicek v její puse místo dudlíku. Des des. Byla strašně náročné mimco. Do roka jsem ji mela stále na ruce nebo na sobě.
Druhé dítě bylo kocarkove a mělo dudlík. Naprostá nadhera. Kdyz se v noci vzbudil, dala jsem dudu a parada.
Třetí dítě je ted dvoulete a nikdy jsem nenašla zaručený způsob, jak ho uspat. Fungoval chvili kočárek, pak nositko, dudlík a houpání, pak v leze u prsa.. Chce to zkoušet a být trpělivá. Jistě se to časem srovná, ale na to je ted moc brzy.
Držím Ti pesti. Mateřství není dovolená, ale tvrdá práce.
@opavska1612 a zkoušela jste mu dát před kojením třeba espumisan jestli to fakt není bříško?