Zdravím ☺️.
Potřebovala bych poradit od zkušenějších maminek. Mám téměř měsíční dceru, poslední dobou špatně spí, přes den se budí po cca hodině spánku, ani to ne a chce zase nakojit, takže v podstatě kojím co hodinu někdy i dvě. Nehledě na to, že se od prsu neustale odpojuje a křičí...když ji dám odříhnout, tak ji to vůbec nejde . Neustále tlačí a v noci ze spaní pláče, mrčí a tlačí, ale přitom spí. Neustále přes den pláče a uklidní se jen u prsa. Nic jiného nepomáhá. Když tlačí a má prdíky, masírujeme bříško, mažeme pupíkem a užíváme bio gaiu a espumisan, jenže mi přijde, že nic nepomáhá. Jsem už bezradná...
Pořadí mi prosím někdo, jestli s tím lze nějak jinak ještě bojovat?
Děkuju😊.
Nám třeba dělala neplechu právě biogaia. Hodně mám pomohlo před spáním cvičení na prdíky a na klidné spaní zavinování. V létě do plenky v zimě do péřové zavinovačky.
A nosit v šátku si zkoušela?
A přibírá?Na bříško dceři pomohla rektální rourka.Klidne několikrát denně
Bohužel je to období kolik do cca 5 měsíců, nebo resp. než se miminko víc rozhýbe, aby si zvládlo od prdíků pohyby ulevit samo. S prvním synem jsem si užila peklo, nejvíc pomohlo nošení v nosítku, měla jsem Lodger Shelter Cotton. Bříško jsem mazala tymiánovou mastí (u domácí pozor na sílu, můžese osypat). Nahřívali jsme bříško pytlíkem s třešňovýma peckama. A uspávali na péřovým polštáři, do kterého byl zabořený, nesnesl rovinu. Když tlačil a nešlo to, ulevila jsem rektální trubičkou namočenou v olejíčku. BioGaia byla k ničemu, stejně tak Espumisan, trochu úleva po BabyCalm. Až potom jsem se dozvěděla o probiotikách Gut Pro Infant (teď se přejmenovávaly) a hodně dobrých recenzí..
Jo a zvuk vysavače, digestoře..
@barunkiss nám na prdíky pomáhalo paradoxně prso. Jednou jsem o tom i četla,že se při kojení střeva rozhybou,posunou se plyny a lépe odchází. Pak mě napadá ještě růstový spurt,ten je v 6nedělí,ve 3měsících...
A stolici má hezkou? Není s hlenem, s pěnou, zelená? Kůže čistá bez vyrážek, ekzému? Sestra má neklidné miminko a vypadá to na alergii na potraviny, zatím hledá, na co konkrétně. Hlen ve stolici se objevil až časem, skoro ve 2m.
Nemám teda osobní zkušenosti, ale z internetu vím, že hodně miminek má problém po Vigantolu, tak třeba jestli ho neužívá?