Neklidné miminko

nikiii777
21. bře 2021

Ahojte, mam doma vecne nespokojene 4 měsíční holčičku. Uz od narození. Myslela jsem, ze se to po třetím měsíci změní jako u syna, ale nic. Pořád mrčí. Když ji polozim na hraci deku nebo ksmkoli, tak skoro nic neudělám. Po nekolika minutach začne mrčet. Musim se ji venovat skoro nonstop a nekdy jsem uz fakt dost unavená. Je to náročné. Když usne, tak jen ma chvíli a ma neklidné spaní. Neusne tvrdě a na dyl. Pri kojení se pořád vrtí a není to tim ze mam malo mleka. Mám ho hodně. Kolikrat za den si jen párkrát cucne a je mrzutá. Myslim si, ze je to tim ze bychtěla spát ale nejde ji to a kdyz se vyspi, tak je pak stejně zase mrzutá. Ja doufam ze to nekdy prestane a bude spokojená. Prece to nemuze byt nespokojene dite naporad

katule1990
21. bře 2021

@nikiii777 Ahoj, mám to hodně podobně se 4,5m synem. Nemám moc radu, spíš pochopení. Jsem už strašně unavená. Nemůže jí bolet bříško? Kaká a prdí normálně? Zkoušíš nosit v klubíčku? U nás je to nejspíš bříškem. Bolí ho celé noci, u prsa se pořád kroutí, pouští se a ne a ne spát. Věčně zvrací. Spí se mnou v posteli a ani tak se nevyspíme, je to snad pořád horší, než aby se to lepšilo. Teď se dokonce přidala krev ve stolici, stěry na viry i bakterie negativní, možná alergie na kravské mléko, tak jsem vše vysadila a změna žádná, spíš naopak. Jsem fakt zoufalá a nyní se upínám k příkrmům, které po 5m začneme, že se třeba trávení upraví a bude líp. Musíme se nějak držet. Máš nějaké hlídání? Spí ti aspoň v kočárku? Chce to pořád hledat způsoby, jak uspat. Nám se aspoň trochu osvědčilo ho při krmení, když někdy usíná, rychle položit do kočárku a uvozit ho doma na chodbě (máme ještě jeden starý kočárek v bytě). Držím palce, ať je líp.

nikiii777
autor
21. bře 2021

@katule1990 ahoj, tak to mas tedy taky pěkně náročné. Možná ještě náročnější jak já co to čtu. Malá mi usne u prsu když už je fakt hodně unavená ale vydrží chvíli a ja bych si tak potřebovala odpočinout pres den a nebo něco pořádného udělat. Nejvhodnější je ráno, tak aspoň to. V noci spí jakž takž. Někdy dobře ale nekdy jsou noci kdy se co dvě hodiny vzbudí. A pres den co jsem tak vypozorovala, tak si říkám, ze ona asi prostě taková je, ze ma takovou povahu, že proste potrebuje mít pořád pozornost. No nevím těžko říct. Nepřišla jsem zatím na nic u ceho bych si byla opravdu jistá. Mne přijde ze ji trápí ze nemuze prostě zabrat a poradne spát ale kdyz se vyspi tak stejne pak zas po nejake dobe mrci. Casto si mne očička, hlavne u kojení a od narozeni se u kojeni skoro porad krouti. Nevim no cim to je ale asi tim jak nemuze poradne zabrat. Jinsk prdi často, tezko rict jestli to je bříškem ale to by ji bolelo prece furt kdyz je vecne nespokojená a kdyz se vykadi tak zadna změna. Syn taky do trech mesicu vubec nespal a furt rval. To bylo jeste horší jak s malou, ale prekrocil tri mesice a byl nejuzasnejsi dítě, furt se smal na kazdeho nonstop a zustalo mu to do teď, je uzasnej. Ted mu bude 4roky v květnu našemu drobečkovi 😄❤️

nikiii777
autor
21. bře 2021

@katule1990 odkud jsi? Nedáme někdy prochazku a nepokecame?

zmrzlinka
21. bře 2021

Moje dcera knourala do dvou let.Doma jsem nic neudělala.Do toho 5- letý syn ....chce to trpělivost a přijat fakt ,že to prostě tak je a že to nezměnis a co nejvíc zapojit manžela.
Držím palce 💙😘😘😘

nikiii777
autor
21. bře 2021

@zmrzlinka manžel se hooodne venuje ctyrletemu, takze toho uz ma taky nad hlavu. Ja se jen spis bojim ze ma prostě takovou povahu a ze mrcet bude pořád. Nedokazu si to ani predstavit kdyby to tak bylo. Od syna jsem az moc rozhyckana jak je porad usmevavej a jeste ve ctyrech chodi porad po obede spát

nikiii777
autor
21. bře 2021

@zmrzlinka kolik je teď dceři a uz se to zmenilo?

katule1990
21. bře 2021

@nikiii777 Jojo, myslím, že jsme na tom ještě hůř. Dneska v noci jsem snad ani v součtu nenaspala hodinu. Pořád jen prso - kroucení - pláč - hledání. Pak tlačení a řev v klubíčku - přebalování - prso a zase na novo. Fakt peklo. Dopoledne u nás taky bylo vždycky nejlepší, to se smál, chvíli se i zabavil sám, pak se najedl, usínal u prsa, kočárek a spal klidně hodinu někdy i dvě. Odpoledne delší procházka, kde se prospal, a pak už jsme to nějak doklepali do večera, kdy to zase začalo. Teď už je ale protivnej i dopoledne, tak já nevím, co s ním 😢. Procházku a pokecání bych dala moc ráda, ale myslím, že to nepůjde, jsem od polských hranic 🙄.

rejalin
21. bře 2021

Malý byl od narození hodně kontaktní, položit jsem ho skoro vůbec nemohla.. časem se to začalo lepšit, kolem 5m už to bylo i dvě tři minutky, co vydržel sám, velká změna byla v 7m (začal se aktivně přetáčet na bříško, točit se kolem své osy) a teď v 8m už vydrží kolikrát i 15min (pár dní zpátky dokonce snad půl hodiny). Takže neboj, jakmile začne sama moct objevovat svět, tak se to zlepší (nejspíš 😁). Stejně tak spal do 6m spal přes den jenom na mě, teď už ho u kojení uspim i v posteli (3x denně dá tak 30-40min). S tím kojením mi to přijde jako bojkot kojení, tam se nedá nic moc poradit než to, abys vydržela 🤷 (teda jasné, najdeš x rad, ale v podstatě to musí přejít).
Jinak když jsem potřebovala nedej bože obě ruce na práci, brala jsem si k lince polohovací krmící židličku - tam chvilinku vydržel, podávala jsem mu různé vařečky atd, mluvila na něj. Jinak jsem všechno dělala (a dělám) jednou rukou no.. každopádně přeji hodně síly, bude líp ❤️

zmrzlinka
21. bře 2021

@nikiii777 je ji 4,5 .Svoje nálady má pořád.Ale už samostatnější.Vydrží se sama hrát a je to zlatíčko 😍 Pořád chodí a říká mi jak mne má ráda a tátu taky a pusinkuje nás.Proste nám vrací tu lásku co jsme do ní ty první dva roky vložili 😂Ale bylo to náročné.Varila jsem s ní na rukou,uklízela taky s ní....do teď nezapomenu na ten řev z kočáru než jsem oblikla syna na tréninku.....Ale dali jsme to a Ty to dáš taky.Treba až se začne víc pohybovat,tak bude lepší....💙

nikiii777
autor
22. bře 2021

@katule1990 no, chudaku, to je hrozný kdyz se člověk nevyspi v noci vůbec 😔Od vcerejska nad tim premyslim a rikam si jestli hlavni pricina fakt neni to bolave bříško. Pila jsem jeste pred dvema dny caro trikrat denne. Uz jsem i na nem závislá ale vcera jsem ho mela jen jednou a dnes vubec a peijde mi ze uz se tak nekrouti u toho kojeni a ze uz tak nemrci, ale nechci to zakriknout. Ale treba to fakt bude hlavne tim. No uvidim po par dnech jestli bude nejaka změna. Pak napisu jak to dopadlo. Jinak vam vsem dekuju za podporu. Ono i to pomuze kdyz si clovek precte jak to mate vy doma.

michaela666
22. bře 2021

Zkusila bych šátek nebo nosítko. Mám doma 2 měsíční holčičku a je hodně kontaktní, bez nošení bych doma neudělala nic. V nosítku je klid, buď spokojeně kouká a nebo usne i na hodinu a půl. Na bříško teda netrpíme, ale možná to bude i tím, že se při nošení vyprdí a krásně brká.
Věřím, že je to hodně náročné. Držím palce, ať tohle období brzo překonáte. 🍀

nikiii777
autor
24. bře 2021

@michaela666 v nositku nosim, je tam spokojena. Chodime na prochazky a vydrzi tam spat dve hodiny ale pak me celej den bolí zada, takze to je tak max na dve hodinky a dost

nikiii777
autor
24. bře 2021

Tak ani karo nepomohlo, pořád je umrcená. Ona je prostě taková no, co už, musim to vydržet. Uz jsem asi moc rozmazlena od syna jak je hodnej ale je to náročné. Pomalu nemam ani pořádně cas na syna jak se furt musim venovat jí a doklepat to do večera a huraaa jit spat. To je totiz jediný, kdy si aspon trochu oddechnu 🙄