Můj roční syn nespal nikdy moc dobře.. Teď sice spí celou noc.. S jedním max dvěmi probuzeními.. Většinou chce k nám do postele 🙈. Dříve jsme uspávali jedině v Manduce, ale teď to odmítá a tak uspavame vesměs v naší posteli.. To by tak nevadilo, ale strašně u toho blbne, dělá jakoby stojky, hobluje celou postel.. Pořád musím být ve střehu, aby nespadl.. Přejde to? Nebo to m nějak řešit? Má taky někdo tak? Zkušenost s Bachovými esence mi pro děti?
Ano, obě děti když jsou unavené, dělají stojky. Já to prý taky dělala. (Teď už to kupodivu nedělám, že... Ale trvalo to nejméně do předškolního věku, spíš mladšího školního.)
@dancaherman když je to před uspáním, tak celkem chápu, potřebuje vybít přebytečnou energii. Ale nám tohle kluk začal dělat kolem 15.měsíce v noci. Od 2 do 3-4 h ráno "mejdan" u nás v posteli, pak usnul a v 7h už byl ready na denní jízdu. Trvalo to cca 2měsíce, pak jsem začala dávat čaj na klidné spaní od leros a vzbudí se v noci výjimečně, podle toho,v kolik usne odpo. Včera odpadl v 16h a ve 4h se probral, dal si mléko, vodu, vyměnit plenu, podat plyšáky a traktor a do půl hodiny zas spal,vstával v 7h
Všechny tři děti to tak měly. Prostě vydržet, je to jen období. Určitě nervat hned nějakými kapkami. 🙄
Gratulujem, ze rocne dieta spava cele noci! Ked sme my ucili syna v podobnom veku zaspavat sameho, tiez tancoval po posteli asi hodinu a potom odpadol a spal. Postupne sa to skracovalo a dnes v 2 rokoch zaspi do 10 min. Nam pomohli ritualy - knizka na dobru noc, pritulit sa, zaspievat. A pomaha aj ked vidi, ze ja "akoze" spim, mam zavrete oci, tzn. ziaden mobil ani knizky v ruke. Ked musite davat pozor, aby nespadol z postele, tak sa pochopitelne neda tvarit, ze spite, mozno casom. Oni sa to naucia 🙂
Dobry den, take si myslim, ze toto chovani je hlavne z unavy. Dalo by se to resit upravou denniho rezimu a min. hodinu pred ukladanim se snazit delat pouze uklidnujici aktivity. Kolik hodin Vam syn vydrzi vzhuru pred tim, nez zacnete ukladani na noc?
@dancaherman 8měsíční projede postel horem dolem mezi 20. a 23. hodinou, pak v noci chce jen prso a je v klidu. Když spí v noci v klidu, proč vadí, že se chce před spaním vyřádit? Být to v noci, tak chápu..