Ahojky, chci se zeptat, mám takový problém, mám monitor dechu tommee tippee, používám ho co je malý na světě. Pořád se mi zdá v noci neklidný, pořád se kroutí a hlavně lekavý. A po hodině co ho ukládám ke spánku, začně histerčit a ztrácí dech.Dospělo to k tomu, že jsme skončili v nemocnici na pozorování. Monitor dechu tam neměli a v noci spal klidně bez řevu a lekání celé noci. Dnessme přišli z nemocnice, dala jsem ho spinkat a zas po hodině začal histericky křičet, monitor byl zapnutý. Našla jsem na netu o negativním vlivu monitorů dechů-o záření, prý to má vliv na nervový systém a dítě je neklidné a lekavé. Usoudila jsem tedy,že to má asi z toho, monitor s chůvičkou jsem vypla, dala pryč a malej chrní ukázkově. Myslíte nebo setkala jste se z tím taky nějáká z maminek, nebo máte taky takové dítko, co se furt leká a hned začně histerčit,ve spánku i přes den???
nikdy se mi to s monitorem nestalo a máme ho od narození... Jinak jsem o TT monitoru dechu nikdy neslyšela - mám Nanny a ten je naprosto OK...
Asi záleží na každém dítěti. Dceři taky monitor vadil, tak ho měla jen asi do třetího měsíce. Taky byla neklidná, pořád se budila a plakala. Od té doby co spala bez něj spinkala ukázkově. Zato syn to neřeší a spinká celou noc i s monitorem 😀
Máme deskový monitor dechnu Babysense II, máme ho na matraci (byť je psáno že se má dát pod matraci, upozorňovali nás na to v nemocnici že je to nesmysl), na tom mám deku a zavinovačku aby to nebylo tak tvrdé a malá spí krásně. Když byla v nemocnici jen v zavinovačce přímo na desce tak se kroutila, tlačilo jí to. Ale to byly způsobené nepohodlím, ne zářením.
Moje kamarádka, co se zabývá různými "okultními" vědami, mi říkala že by snad v pokoji kde spí mimčo neměla být blízko ani zásuvka, nebo dát pod postýlku nějaký kámen (název nyní nevím). Takže podle mě je to možné, o negativním záření z kde čeho bylo popsáno už dost knih. Pokud jsi klidná ikdyž nemáš zapnutý monitor dechu tak ho dej pryč a je to 🙂
My máme monitor Babysense II, půjčený z neonatologie a naprosto bez problémů, malá spí jak medvídě. 🙂
Dnešní noc malej spinkal bez monitoru a spal celou noc až do 8.00. Takže možná na tom něco bude, nemůžu říct z prvního dne. Už ho ale používat nebudu, myslim si,že je to z toho. Malej je hrozný cíťa a asi to na něj vliv má. Jsme objednaný na neurologii,tak se na to doktorky zeptám. Na netu jsem našla něco o elektrosmogu a jen chůvičky a monitory Angelcare jsou podle vědců nezávadný, prý ty nevyzařujou elektrozáření. Uvidím za pár dní a jestli malej bude noci klidný, tak je to opravdu z toho 😒 .
@anetka1701 Já ten monitor kupovala v Irsku, nevím jestli ho v Čechách mají. Je to tenhle: http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.c...
Ahoj, monitory dechu nejsou na principu záření, reagují na pohyb (jako bys postavila skleničku vody na stůl -příklad). Fakt jsou neškodné. Těžko říct, co způsobilo změnu spaní..
@lucian26 hmm, jestli to není spíš tou chůvičkou, než monitorem... Ta může na hodně vysoký frekvenci pískat - člověk to skoro neslyší, mimčo jo - a to jí může rušit...
@anetka1701 Já ti nevím, už se to bojím používat, jsem celá vylekaná, když malej zas chytí tu jeho histerii 😒
@lucian26 to chápu... tak, je mu už půl roku, řekla bych, že nebezpečí už není tak hrozný... Ale jestli máš v okolí někoho, kdo má tu nanny, tak bych si to zkusila půjčit, viděla bys...
@lucian26 Tak o tom jsem nikdy neslyšela... ale už jsem objednala monitor dechu a tahle informace mne opravdu překvapila 😕 😒