Zdravím, určitě máte taky někteří doma nespavce. Malá je, od narození a bojujeme s tím pořád, akorát v jiných fázích.
Teď má 14m a nechce zaboha usínat. Není to bez vrtění, skákání, slézání z postele a to hlavní je, že to trvá i 1,5h a jsem už z toho zoufalá. Je to hrozný živel, fůrt v jednom kole, večer si chci požehlit, nebo se v klidu podívat na TV s partnerem, ale takto to prostě nejde, jsem sama hotová, když jdu z ložnice o půl 10.
Strašně dlouho ji trvá usnout, dřív vypila mléko a byla za chvilku tuhá, teď.. hrůza. Odpoledne jsme spávali spolu v posteli, pak jsem dala na balkon do kočárku a teď v posteli nechce usnout (zrovna jsou takové mrazy, že do kočárku spát na 1,5 - 2 h nehrozí).
Při usínání někdy skáče, někdy se jen převaluje a jde vidět, že neví, jak usnout.. To stejné v noci, když se vzbudí, tak nespí i 2 hodiny, skáče, vrtí se, mrčí, chce z postele.. Když jsem zkoušela, posunout režim dozadu, nebo dopředu - bez úspěchu. To samé, když jsem si ji vzala do obýváku, jen tv jela, ale ona fůrt běhala a místo spánku v 8 večer byla plná elánu ještě v 10 a to jsem ji opravdu musela uchodit a uhoupat, aby usnula (nebylo to bez hysteráku)..
Po obědě spí cca 1,5h a chodí spát kolem 20h. Usíná se mnou v posteli, pak přenáším. V postýlce má záchvaty.. A v noci, když nechce spát, tak je u nás zase.
Čím to může být?? Zoubky sice rostou, ale když zrovna hodně bolí, tak je to fakt řev, teď jen mrčení, takže nevím.. A nebo už nechce spát odpoledne? To se mi zdá ještě pořád brzo ve 14m.. :( Nebo je málo unavená? Budí se mi 2x na mléko po půlnoci a okolo 5 ráno. a spí do 7-8.
@kajirous Třeba tím, že ona sama musí vědomě usnout v postýlce. Třeba jí vadí, že neví, kde vlastně je.👶Tak ji dávat v polospánku, ale se slovy, že teď už se spí-podívej, venku je tma a já také přijdu spát-už mám rozestláno...Obvykle to u nás-bez uspávání-postupně vždy fungovalo.No a jednou denně by přes den spát ještě měla-aby nebyla unavená a tzv. přetažená-to pak jedou jak motorové myši-a neusnou večer...
ahoj, zkus knizku Rarasku nas pro nespinkas, pry je super http://www.shop.krkavcimatka.cz/kategorie/knizk...
Spala v pokojíčku od listopadu a to jsem vždy přenesla a říkám, budí se 2x za noc. Teď spí týden u nás v ložnici zase, ale zdá se mi to ještě horší.. Já abych to upřesnila
@vannilla a @kika_21 ona se spaním takovým, problém nemá. Spíš jí dělá problém usínání, to je kámen úrazu. I když se v noci vzbudí na mlíčko, tak jednou z toho nechce zase hodinu, někdy víc spát. Zkouší různé, aby mě vylákala z postele... že se jí chce na nočník a tak podobně.. Taky si myslím, že spaní odbourat je špatně. Je ještě maličká.. Děkuji za názory všech 🙂
my mame taky strasneho zivla .. co nam pomaha je poradne ji uchodit 🙂 takze ji vecer bereme s sebou kdyz vencime psa.
Zabira to mnohem lip nez kdyz jen lita po byte, cerstvy vzduch dela svoje 🙂
U nss pomohlo smirit se s tim, ze mame sovicku. Jako fakt. Jinak zkus odbourat rusive elementy: minimalne 3 hod pred uspavanim zadna tv ani radio, zadne divoke hry, zkus ji drzet v klidu. Kratka prochazka je vhodna, potom tepla koupel, vecere,prso nebo mlicko do lahvicky..pak aromaterapii, masaz.Proste si ji zkus zrelaxovat. Neni zarucene, ze pak bude usinat driv, ale mohla by usinat lepe. Jinak: prijde mi mala nasamostatny pokojik. 🙂
Ještě nemám miminko tak nemůžu radit. Ale z toho co jsem si přečetla to vypadá na separační úzkost. Od kdy začala spát sama v pokojíku? Nezačaly ty problémy právě krátce potom? Třeba prostě jen potřebuje vaši blízkost a tím jak se chová si říká o vaší společnost. Některé děti spí s rodiči v ložnici mnohem déle a je to jen k jejich prospěchu.