Nechce pít sama z flašky. Je jen líná nebo je brzy?

klar2
19. pro 2014

Ahojky maminky, chtěla jsem se zeptat na jednu věc. Malé je 10 měsíců, je moc šikovná, ale trápí mě jedna věc. Nechce sama pít z flašky. Ví na co je, ví, co se s tím dělá a že je ten čaj dobrej… Chytne si flašku, kouše ten dudl, tahá, ale nezvedne ji, aby se napila. Nebo ji prostě celou otočí a kouše spodek té flašky a čaj na ni teče a jí to vůbec netrápí. 😵 Když jí pomůžu ji zvednout, hned dává ruce pryč,podél těla a pije. Je prostě jen líná?? ☹ Nebo je ještě brzy? A nevíte, jak jí to naučit?
Hrníček si zvedne a snaží se pít, akorát se celá polije. 😀

thesun
19. pro 2014

nenuť ji do flašky, když ji nechce, tuším že to míval Avent koncovku jako pítko, fungovalo to suprově jen je potřeba hlídat doušky aby se prťě neutopilo, teče to líp než mlíko z prsa ... a nebo ji dávej čaj po lžičkách pokud máš pocit, že má málo tekutin 🙂

klar2
autor
19. pro 2014

@thesun to ne, že by nechtěla pít z flašky, používáme ji od 5měsíce. Ona si ji nechce držet a pít sama. ☹ Deně vypije celou flašku čaje, UM přes den odmítá.

zyoma
19. pro 2014

Tak ji tu flasku davejte vleze. Jestli chapu dobre, nevi ze si ji ma zvednout aby to teklo....

klar2
autor
19. pro 2014

@zyoma to já právě si myslím, že moc dobře ví, že se to musí zvednout, jen nechce používat ruce? V leže jí tu flašku taky musím držet.

thesun
19. pro 2014

dej ji čas, je malá, přijde si na to, člověk někdy očekává zázraky, ale ne všecko jde tak rychle 🙂 zkus to pítko třeba se jí z něj bude pít líp 😉

23363
19. pro 2014

Mojí malé je 14. měsíců a taky to ještě nepochopila 🙂 Tak jsem koupila hrneček s brčkem. Nemusí ho zvedat a když má žízeň, jde se sama napít.

martinakl
19. pro 2014

Syn taky nechtěl vodu z flašky, koupila jsem hrnek s pítkem, opravdu netekoucí, i když s tím lomcoval. A to bylo pak v pohodě. Byl to Tommee Tippee. Jsou fakt výborný.

alcar
19. pro 2014

Moji male je 9 mesicu, s drzenim flasky nebo hrnicku nema problem. Ale nemuzu ji naucit pit pres pitko. Uz jsem vyzkousela asi 5 druhu a proste mi ten caj z toho nepije. Prevaluje to v puse, parkrat potahne a konec, uz uz dava lahvicku pryc. Pije jenom z dudlu a to je pak schopna vypit i 500ml caje za den. A nevim, jestli je problem, ze pije vleze. V sede ji to proste nejde, nedokaze zaklonit hlavu, aniz by se u toho nezakuckala. Tak nevim, jak ji to naucit. Jestli to prijde s vekem... Nevim... 😒

alcar
19. pro 2014

Jinak ona obcas taky trucuje a nechce si vzit ouska do rukou. A to ji pak necham hrnicek jen tak volne v puse a odchazim. To ji vetsinou donuti si hrnecek pridrzet sama. Ale jak rikam, musi u toho lezet.

yildiz
19. pro 2014

no muze byt treba lenoska 🙂 - treba moje druha dcerka tak ta byla lenosna ..moc dobre vedela co ma delat 😀 ale kolikrat se nechala obsluhovat 😀 a to skoro do roka ....vyjimecne pila sama 😀 ale pak to proste prislo a se sklenkou atd samo a pohoda ...to treba ted treti dcerka ta uz od 2-3mes ji vzdy jen sama proste ji soupnu flasu, hrnek atd a pije sama 🙂 / u prvni dcery taky nebyl problem , pila sama / takze to je taky i o pohodlnosti ditete 🙂 vsak na to taky prijde ! 🙂

misar91
19. pro 2014

tohle jsem si říkala taky.10měsíců a furt si to nechal držet,pak najednou ho vidím jak udělal takovej grif jednou rukou (jak kdyby to dělal roky 😀 ) a pil sám.ted má 12měsíců a napije se i za chůze.nenutila bych,ona na to přijde 😉

hojda
19. pro 2014

A problém v tom, že jí tu lahvičku musíš držet? Já myslím, že prostě chce stále kontakt s tebou při tom pití. Malá to taky dělala, ale jen u mléka, ostatní vypila sama. ale mléko jí asi evokovalo kojení a blízkost a chtěla mě u sebe.

klar2
autor
20. pro 2014

Holky moc děkuji za typi a rady. 😀 😀
Skusím koupit tu flašku s oušky.
Mě to trápilo, protože se mě všichni ptaj, když vidí, že jí dávám napít a musím ji to držet : ONA SI TU FLAŠKU JEŠTĚ NEDRŽÍ?

nuninove
20. pro 2014

bud v klidu 🙂 mymu synovi je rok a pul a je to lenoch taky :D flasku si klidne drzi ale nezvedne si ji nahoru :D musim mu ji pridrzet :D taky bych uz brala aby prisel sam si ji vzal a napil se..takhle za mnou chodi, poda mi ji ale pridrzet nahore mu ji musim ja :D myslela sem jestli na nej neni tezka ale vystridali sme ruzny flasky i ty s usima a nic..ted pije uz jen z flasky od kubika..podrzi ji krasne v leze nebo polosede ale ve stoje ne

klar2
autor
3. bře 2015

Moc děkuji za rady a tipy. Tak už pije sama z flašky, chodí s ní jako největší frajerka a ukazuje mi , jak bumbá. 😀
Dokonce se naučila pít i z brčka.

martina_kremlova
29. bře 2015

Malá byla taky líná, strčila ručičky za sebe a držet flašku sama nebude 🙂 Tak jsem jí někdy dávala čaj i lžičkou. Teď ji to nějak začalo bavit, flašku si drží sama a hraje si s ní 🙂