Nechce pít nic kromě UM

hankaviki
17. čer 2019

Už nevím, jak řešit to, že 9měsíční miminko nechce kromě UM nic pít. Nabízím vodu, vodu se šťávou, čaj. Nic. Zkouším různými způsoby: z lahve, z které pije UM, z učícího hrnku s uchama, ze skleničky na panáky (u někoho jsem to četla, že z toho jejich dítě pije), po lžičkách. Než přišly vedra jako jsou nyní, tak to tolik nevadilo, napila se z UM, plenky počuraný.
Ale v tomhle horku, co bylo, ještě měla horečky (šestá nemoc) a žádné pití, jen pár lžic jsem do ní dostala. Už nevím, co jí podat nebo jak jí to dát, aby se napila. Nějaké rady?

adelka951
17. čer 2019

Ještě muzes zkusit brčko.

ah1234
17. čer 2019

Mam to iste doma len moj ma 8 mesiacov a UM ma len 1x denne.. a ked sme boli predvcerom v Kukse a bolo tam asi milion stupnov tak sa prekvapivo po dvoch hodinach napil cistej vody a vychlastal 1.5 deci. Mne doktorka povedala, ze zisdne dieta este doprovolne na hlad alebo smad neumrelo. Proste stale ponukat a ponukat a raz sa napije, ked bude fakt smadne.. a inak mu do prikrmov pridavam vzdy trochu viac vody a davam ju trebars aj do bananu.. on to tak v horku aj lepsie papa a predsa len do seba dostane nejaku tekutinu. Inak nas este obcas zoberie na milost vytlacemu stavu z jablk zriedenu z vodou ale musi to byt cerstve a to skor tak ako posrkuje, niezeby sa normalne napil..

aklin
17. čer 2019

Dcera mi nechtela.od narozeni pit. Kdyz se narodila byly priserne vedra, do toho byla na UM. Od 8 mesicu jsem ji piti podavala pres strikacku. Jsou ji 4 roky a pit nebude. Nutime ji, ona by byla schopna za ten den vypit pouze 2 hrnky vody, caje.

moly001
17. čer 2019

@hankaviki měla jsem to samé u prvního syna. Jediný způsob, jak do něj " dostat" vodu, byl inj.strikackou přímo do pusinky, po troškách....

ah1234
17. čer 2019

@aklin
@moly001 baby a vam to decka nepluli ? My sme skusali aj striekacku ale on si to necha stekat po puse a neprehltne nic..

anuliinka2013
17. čer 2019

Máme to podobně (14 měsíců). Momentálně "nejvíc" vypije z lahvičky typu Jupík nebo z kouzelného hrnečku od Nuku (anebo z mojí lahve🙂. Pediatr nás uklidňoval, že některé děti moc nepijí a ať důvěřuju jeho schopnosti ozvat se. 🙂 Samozřejmě jiné to bylo, když měl střevní chřipku- to jsme dávali Kulíška na zavodnění (toho vypil).

moly001
17. čer 2019

@ah1234 nee, nevyplul...to byl jediný způsob, jak jsme to do něj dostali🙂.

bayt
17. čer 2019

@hankaviki Kolik počůraných plen má? Pokud 6-7 denně, neřeš.

kejt29
17. čer 2019

Zkus brcko nebo u nas fungovala jupikova flaska, rajec dela 3dcl a ta byla super. A urcite bych aspon zvysila mnozstvi polivek, hodne vodnateho ovoce...

aklin
Autor odpověď smazal
Zobraz
aklin
17. čer 2019

@ah1234 nevyplivla. Diky strikacce za den v 1 roce vypila 2 hrnky.

amoretspes
17. čer 2019

Dej do 150ml 1 odměrku UM

magdalenax
18. čer 2019

Pamatuji to samé, doktorka mi tenkrát řekl, že mu nejspíš to mléko stačí. Pití jsem mu nabízela, cucnul si té levné šťávičky, kterou jsem pak pila já... . Také nás to trápilo, ale neměl potřebu, a to byly i vedra. Pití mu nabízej, pokud pít nebude, zůstaň v klidu

penelopaw
18. čer 2019

U nás to bylo obdobné, jen s rozdílem, že jsem kojila. Ve vedrech jsem dávala pít častěji, nabízela stále do zblbnutí vodu, čaje apod. Kluk z lahvičky vůbec pít neuměl a nakonec začal pít klasicky jako dospělý z hrnečku - když viděl, že takhle pijeme i my. Později se naučil i na savičky (měli jsme NUK) a hrneček s pítkem (obyčejný bílý se zeleným víčkem z Ikey). Takže bych asi dávala to, co teď pije, zkoušela nabízet, třeba i po lžičkách, ale výrazněji se nestresovala a brala to, že je to jen období a že se naučí pít i jiné tekutiny 🙂.

penelopaw
18. čer 2019

Jinak dcerka pak začala pít z PET lahví s takovým tím víčkem, kde se lze napít, jen když se saje - je tam nějaká membrána, aby to nešlo vylít.