Mám 1,5 měsíční dcerku, která vydržela být v zavinovačce zavinutá i s ručičkama tak tři týdny. Nyní může být v zavinovačce, ale ručičky musí mít volné. Když jsem zkoušela několikrát pevné zavinutí i s ručičkama, aby byla klidnější, dělala vše pro to, aby měla ručičky volné. Jenže sama vidím a cítím, že v noci, když spinká, tak má období, kdy začne být neklidná, ručičkama "pohazovat" a rychleji se třeba vzbudí. Máte nějakou fintu, co s tím, nebo nechat prostě tak, jak to sama cítí ale s tím, že bude neklidná? děkuji
neřeš to. dcera byla v zavinovačce akorát v porodnici a i tam se z ní vyklubávala ven. Doma jsme to zkoušeli dvě noci, pokaždé byla do příštího kojení ze zavinovačky venku. pak jsme zkusili spací pytel a to samé. Pořád se vrtěla dokud se z něj nedostala ven. Tak jsme to vzdali a zhruba od jednoho týdne života spí jen tak pod peřinkou a až do nedávna tak byla spokojená🙂 teď je to horší... je jí deset měsíců, naučila se stoupat v postýlce a najednou to v postýlce nejde ležet, pořád stojí😀
a jak dlouho balite dite do zavinovacky. Nevim, jaka je optimalni doba, proto se ptam, ale 10 mesicu.....neni to dlouho?
také jsem mela nezavinovackove dite, urvala by se k smrti kldine hodiny, jen aby byla bez zavinovačky. presto sebou mlatila, ale proste nechtěla. jo a byla to taky holcicka, ono nekdy taky zalezi jak byla v pupiku,
moje byla ero uz v pupiku a tak to slo i venku. chlapecek mel zavinovačku rad, nekdy taky protestoval, když uz byl pretazeny. Zkuste třeba jestli nechce i zemnu rezimu, davat spat dřív nebo tak. muze byt i pretazena.take zalezi jak je na tom pohybove, sikovnejsi deti proste vyzaduji ty volne ruce drive. Jo a pozor, to rozhazovani rucicek často souvisi se spatnou manipulaci přes den, tak ještě pohledejte chybu tady.
@rery Jak už tu padlo, neřeš to. Některé děti prostě zavinovačky nemusí a spí s rukama nad hlavou.
Vůbec bych to neřešila. Syn zavinovačku taky neměl rád, max spací pytel mi snesl ale jakmile se začal hýbat tak už knučel i nad pytlem. Chtěl cestovat v postýlce. To samé ted moje dcera. Měla ted rok a musela č nerada jsem jí vzít spací pytel. Knučí že se nemůže převalovat jak se jí chce. Ten pytel tak ta zavinovačka je hod omezujou 🙂
Taky to neřeším, zavinovala jsem jen v porodnici a pak pár dní doma, malá si ručičky stejně vždycky vystrčila a byla tak spokojená, tak na to kašlu, nezdá se, že by jí to v noci budilo a stejně si musí zvyknout na ruce.
Můj syn taky dlouho nebyl v zavinovačce,snad jen první měsíc.Pak se odkopával,navíc začal spát na břiše,tak jsem ho přestala zavinovat.Taky byl hrozně neklidný,moc nespal,a teď mu jsou skoro 4měsíce,a spí skoro celou noc 🙂 Takže to neřeš,možná se to časem upraví.
díky moc holky za názory...hezký den všem
My jsme zavinovací v porodnici a doma na noc ale ruce ani náhodou to by se zbláznil ;)
Radu nemam,pouze zksenost:dcera v ni vydrzela pomerne dlouho,ale spala klidne a spala skoro celou noc a celkove je takovej klidas doted.Syn je neklidny uz od porodnice,v zavinovace vydrzel sotva sestinedeli.Pak delal vsechno proto,aby mel ruce venku a vlastne i nohy-balila jsem natesno do larsky,takze se z toho dostal po par kopancich.A uz jsem ho v ni neudrzela.Tak jsem ho balit prestala.Zkousela jsem to jeste cca ve 4 mesicich,kdyz se mi v noci zacal budit hodne casto,,ale to uz bylo pase,uz byl velky a uz to nemelo ten uklidnovaci efekt,a ani,kdybych ho prelepila lepici paskou,neudrzela bych ho v ni.A sijou s nim vsichni certi i ted.Treba to zkus za par dni,ale dle meho v tom byt proste nechce.Ale treba nekdo prida nejaky figl,jak ji v tom udrzet,na ten ja neprisla.