Ahoj,
Mám dotaz, mám 2,5 měsíční holčičku. Ze všech stran slyším, jak musíme dávat na bříško, aby zvedala hlavičku, atd. Všichni z rodiny zjišťují, jak na tom už jsme.. Jenomže špatně, malá hlavinu zvedat nechce. Jakmile ji dám na bříško, spustí hysterak, place, zalika se.... Nevíte jak ji to zpříjemnit, aby se jí na bříšku líbilo a my tak mohli začít "pracovat" na hlavičce? Mimochodem, kdy vaši malí zvedali pořádně hlavinu? Děkuji za tipy 🙂
Davej vzdy jak si vzpomenes, ale kdyz place tak fakt jen na chvilicku. Prvni syn mi tez plakal, ale i tak jsem na brisko pokladala a casem prestal brecet. Ted druhy syn na brisku nikdy neplakal a je to poznat i v paseni, protoze jak starsi uz krasne zvedal hlavicku ve dvou mesicich tak mladsi to zvladl uz v mesici.
A poradim, ze nejlip se jim pase na tvrdem (napr.prebalovak nebo na zemi) a nahaty.
Syn taky nechtěl být na bříšku a zvedat hlavičku. Na kontrolu jsem s ním šla s tím, že určitě budeme muset cvičit vojtovku. A on u doktorky tak krásně zvedl hlavičku, že jsem jen koukala 😂 prostě se mu doma nechtělo.
Zkus to na velkem balonu, kdyz je na tobe tak taky posiluje. Neboj treba ji boli brisko nebo uz je unavena
U nás začala s radostí pást až v 3,5 měsíci (kdy se i sama naučila otáčet tam a zpět). Předtím byla nerada, podle fyzio doktorky si zafixovala špatné zvedání hlavičky (zvedla ji hodně), protože měla ještě slabé svaly (takže to táhla jinými svaly), potom nás nutili Vojtovku, kterou nesnášela, tak jsem jí dala dva dny pohov a najednou byla hrozně spokojená a pásla a za pár dní se i otáčela. Potom už byla ve všem napřed (chodila od 10,5m).
Takže možná ještě nenastál pro ni čas, třeba pokud je štíhlejší a má větší hlavičku (náš případ). Takže bych asi netlačila moc na pilu, dávala jen na chvilinku (ať si taky nezafixuje špatné zvedání hlavičky), zkoušet třeba na tom velkém míči nebo na tobě, ale podle mého má ještě čas.
Jsou i hlasy, že stejně jako se dítě nemá zvedat do sedu a stoje, nemělo by se ani dávat na břicho, dokud se neumí samo přetočit...
Prvni syn byl na brisku od narozeni hodne (dobrovolne), urcite v souctu min hodinu mozna dve denne v prvnich trech mesicich. Nez se narodil druhy, tak jsem z vice stran slysela, to co pise @cilkat, takze do tri mesicu byl na brise max tak 2x5vterin za den, po tretim mesici jsem to teda nevydrzela a na brisko ho zacala davat - a ejhle behem dvou dnu nepasl o nic hur nez jeho drezurovany bratr ve stejnem veku. A pretacet se zacali prakticky na den ve stejnem veku. U tretiho mozna fakt pockam, az se zacne pretacet na bricho samo. Obe moje deti byly ale spis takovy hypertonicky, takze s drzenim hlavicky jako takovym nikdy problem nebyl, takze nevim, jak moc ti muze byt moje zkusenost uzitecna. Jen jsem to chtela pripsat k tomu, co pise cilkat.
Mě malý držel hlavu od narození, že se nad tím sestry a zkušené maminky pozastavovaly,ale na břicho nechtěl. To byl takový hysterak, že to srdce rvalo. Teď v 9měsících když mu dojde síla,místo aby si odpocal,tak spustí,jelikož se neumí prevalit na záda. Prostě neumí dát hlavu do strany,aby usnul na bříšku ...
Ja dceru dávala na zemi na deku, nahatou a s knížkou, aby koukala na obrázky, někdy před čtvrtým měsícem měla jednu knížku vyloženě oblíbenou. Aby měla hru a nebylo to furt jen stejné, dávala jsem na bříško na míč, ale na to si chvilku zvykala.
Holky děkuji za tipy a odpovědi.. Ona malá je právě stršná na tohle.. Je na dece pod hrazdičkou, je veselá, směje se, tak ji přetočím na bříško a jen se tam ocitne, tak začně plakat.. Co plakat, prostě začne řvát, ale strašně... A vůbec se nesnaží, prostě jen leží kope nohama a řve:( Zkusím si ji víc dávat na sebe.. To pláče taky, ale míň a za delší dobu.. Tak to zkusím víc na sobě a třeba se zklidní a bude pak víc v klidu i na zemi 🙂
Zkoušela si ji dat na sebe, aby páska na tobě?Malej pasl celkem brzo, ale zase dlouho nedržel hlavu, když ho doktorka přitahovala pri trakcnim testu a porad mu visela a trochu visi i teď dozadu..