Návrat do dětské postýlky při nočních děsech

anik2411
30. srp 2016

Máme 9ti měsíčního syna, který trpí na noční děsy. Pár hodin po usnutí se "probudí" a řve a řve a řve. Nic nezabírá, dokud se po nějaké době sám úplně neprobudí. Většinou to trvá cca 45 minut, jenže potom je vzhůru a nechce se mu už zase spát, takže ho třeba hodinu zklidňuje, dokud znovu neusne. Jenže z tohoto důvodu jsme celý vyčerpaní dospěli až k tomu, že spí u nás v posteli. Jsme rozhodnutý, že ho chceme naučit spát ve své postýlce, ale vzhledem k těm nočním děsům vůbec nevíme, jestli je to dobrý nápad. V posteli nám hrozně cestuje a moc se s ním nevyspíme, takže toto bereme jako jediné řešení. Přes noc se nám budí často, i když spí u nás, cca tak 8x za noc, kdy jenom trochu nakojíme a jde spát dál. Vím, že jsme si to způsobili samy a bude těžké to srovnat, ale nemá někdo zkušenosti, jak na to? A jestli to pro něj ještě přes ty noční děsy nebude moc psychicky náročné? Děkuji moc za každou radu!

bachovy_esence_poradna
30. srp 2016

@anik2411 noční děsy (stejně jako noční můry) lze vyřešit Bachovými esencemi 😉

děťátko se tak uklidní, cítí se v bezpečí a rodiče si mohou odpočinout...

anik2411
autor
30. srp 2016

@bachovy_esence_poradna to slyším poprvé, kde se dá koupit?

bachovy_esence_poradna
30. srp 2016

@anik2411 můžete přímo u mě, napíšu zprávu

anik2411
autor
30. srp 2016

@bachovy_esence_poradna dobře, děkuji

sara84
30. srp 2016

Me take prosim. Syn trpi hodne na nocni desy. I treba 2-3x za sebou v jedne noci..Dekuji

anik2411
autor
31. srp 2016

@sara84 a co u vás pomáhá?

hejsa
31. srp 2016

Náš Martínek v noci hodně se probouzel,někdy i zaplakal..vzala jsem ho do postele na tělesný kontakt a přestal.Byla jsem ovšem po ,císaři,a známá doktorka mi řekla,že u dětí s ,císařem, to bývá časté - potřebují tělesný kontakt více.Ničím jsme ho nezkazili,po týdnu se naučil,necestovat, a byla pohoda.Tak po 2 měsících jsem dala postýlku-košík k naší posteli a držela ho za ručičku,byl překvapený,ale hladila jsem ho,neustále kontaktovalamluvila, nežli usnul.Potom byl v poho. 😵 Přes den vyžadoval hodně kontaktu,ale nelituju,nežli pláč,to radši budu mít neuklizeno,neuvařeno,já vlasy jako čarodějnice atd...dítě hlavně. 😵Muž s tím naprosto souhlasil a podporoval mě v tom,i když pro něj to byla někdy práce navíc.Zpětně jemu díky!

sara84
31. srp 2016

@anik2411 rozsvitit,.probudit. a pak dat prso. Jednou jsme uz museli jit oplachnout oblicej vlaznou vodou..nesel.probrat...

sara84
31. srp 2016

@hejsa ja ho mam taky v postelia stejne. Nocni desy nejsou obycejne probuzeni. Pri nocnim desu se dite propina do luku a rve jak by jste mu rezala hlavu a bez slz...kdyby se bezne budil, tak nic neresim...to staci prso a spime dal...

anik2411
autor
31. srp 2016

@sara84 u nás to je stejné, ale nás spíš trápí to, jak cestuje a my se s ním pořádně nevyspíme☹ na noční děsy se snažíme si zvyknout, trvají většinou 45 minut, ale je to vysilující.

hejsa
31. srp 2016

@sara84 Ano,měla jsem to takhle,tělesný kontakt to prostě postupně zrušil...ale,jak jsem psala,Martínek je dítě po ,císaři,...nevím,jak u dětí přirozeně se rodící. 😕

sara84
31. srp 2016

Ja uz od vanoc spim se Samikem sama na velke postwli, manzel v obyvaku. Nemuze jit do prace takhle casto nevyspaly. A cestuje strasne, dnes jsme meli rano hlavu v nohach, spala jsem takhle s nim, abych ho jistila. Starsi se ve spani dal presunout, Samus sr hned probudi...a je taky cisarem, a bohuzel telesny kontakt nepomaha. Je noseny, spi se mnou..

lajla
31. srp 2016

@anik2411 spíš než to spaní s vámi bych řešila ty děsy... proč! Kineziologie,homeopatie, bachovky..

anik2411
autor
31. srp 2016

@lajla všude čtu, že s nočními děsy se člověk musí smířit a pokud jsou u dětí do 6 let, mohou z toho stále vyrůst. byli jsme se synem na EEG a chodíme na neurologii, ale všude slyším to samé. Takže opravdu nevím, jak více řešit.

anik2411
autor
31. srp 2016

@hejsa dnes asi také zkusíme postýlku, mám ji nachystanou vedle postele. Kolik bylo synovi, když jste ho do postýlky zkusila dát?

lajla
31. srp 2016

@anik2411 oni doktoři to myslím sami neví...ale já bych se s tím nesmířila,normalni to není a všechny to musí vyčerpávat, kor malé dítě...takže ruce pryč od doktorů a resit alternativne viz jak jsem psala a nejen já...
Doktorum nevěřím od té doby co neustále léčili Zapaly plic a dýchací problémy u mě dcerky...nepomohli,strkali jen atb,kortikoidy atd...měsíc co měsíc v nemocnici od 14 měsíců... prý z toho vyroste😉 šla jse to řešit jinak a mám zdravé dítě
Segra spací potíže řešila s kynezilogem... dítě spí
Není to zadarmo a musíte chtit

evik19
31. srp 2016

@anik2411 My jsme sice nikdy nezažili se synem noční děsy, ale protože v postýlce nebyl schopen usnout a po přendání do ní se okamžitě probouzel, vyřešili jsme to takto - z nejlevnější postýlky z Ikey manžel odříznul bočnici, na zpevnění tam dal jednu laťku nahoru, dno postýlky nastavil tak, aby byla v jedné rovině s naší postelí, takže vzniklo letiště s balkónkem🙂 Od té doby se spaní nás všech zlepšilo o 100 %. Malý byl v postýlce, takže nám necestoval po hlavách a přitom byl blízko nás a při přesunování se nebudil, jako když jsem ho přendávala vrchem přes bočnici, případně se dal uspat přímo v postýlce s tím, že jsem já ležela ve své posteli vedle něj a kojila ho.
Pokud má malý noční děsy, nestresovala bych ho ještě víc pokusy o samostatné spaní v postýlce.

anik2411
autor
31. srp 2016

@lajla homeopatika jsem zkousela, to nepomaha, spise se to zhorsilo. Nyni mam objednane ty bachovy esence, tak uvidime. Resim to, jinak bych nezakladala tuto diskuzi, ale vycerpava to , kdyz neni zadne zlepseni.

hejsa
31. srp 2016

@anik2411 brzo, už ve 4 měsících.Fakt měla doktorka pravdu,že to bylo kontaktem,třeba jsem ho měla v postýlce,on se přesunul až do strany na tu postranici až úplně k ní si lehal..pořád. Takže to bylo jasný,prostě jsem žila do 4 měsíců s ním, nosila ho v šátku,něco i doma udělala,v noci spal s námi ,jak jsem říkala, nalepený,.v těch4 jsem dala hned vedle tu postýlku/postranici ,u mně, pryč/,na to molitan,pak prostěradlo/aby netlačilo/.Ze začátku jsem spala úplně jako u něj- Martík v postýlce,já u něj,ale na posteli,postupně,jsem i byla kus a kus dál.Pořád kontakt s rukama,hlasem,povídání,slovíčka. Brzo to bylo dobré.U nás to takhle bylo.Myslím,že zpočátku měl i noční děsy,já dávala výživnější jídlo večer,líp potom spal.Neměla jsem mlíko-nekojila,na umělým + vývar z rýže spal pak jako dudek./vývar,po 14 dnech i trošku rozmixované rýže/.Mrkev neměla tenhle ,efekt,.Omluva za román. 😕

hejsa
31. srp 2016

@evik19 Tuhle postýlku mám na mysli-takhle jsme to udělali. 😵

lajla
31. srp 2016

@anik2411 na radu homeopata, svou či lékárnice? Homeopatika musí být na míru stejně jako bachovky jinak ano,muzou uskodit

anik2411
autor
31. srp 2016

@lajla byli jsme u homeopaticky. Sama bych si nic netroufla, kdyz tomu nerozumim.

evulina77
31. srp 2016

@anik2411 zkuste kineziologii, bachovky nebo homeopatika, není to dobré pro prďolku a je dobré to nějak vyřešit. Není to zadarmo, ale vyplatí se to. Jinak nechápu proč ho chcete mermomoci dostat z vaší postele, když je tam malý spokojený. Je to vaše mládě a všichni savci spí se svými mláďaty ve společném pelíšku... Pokud to manžel nezvládá, ať chodí spát na nějakou dobu (pár měsíců) chodí spát jinam, on se potřebuje vyspat kvůli práci, ale ty by jsi to mohla zvládat s ním a přes den chodit spát, když jde malý...

lajla
31. srp 2016

@anik2411 to je mi líto...ale řekla bych že ta homeopatka tomu spíš pořádně nerozuměla.... správně nasazena opravdu pomůžou, taky nám ta první nepomohla

anik2411
autor
31. srp 2016

@lajla nejspise ano, snad budou bachovky lepsi 🙂

anik2411
autor
31. srp 2016

@evulina77 manzel s nami nespi uz 3 mesice v loznici, ale ja jsem vyrizena z nicnich desu a kdyz konecne usne, tak mi leze po hlave a kope vsude mozne, z toho duvodu bych byla rada, aby spal u sebe. Navic je to pro nej urcite i bezpecnejsi.

sandram
16. zář 2016

Dcera měla noční děsy od půl roku. Zpočátku byly několikrát do měsíce, po roce věku se to trochu zmírnilo a teď ve 28 měsících už dlouho žádný nebyl. Nejdřív to trvalo třeba 15 - 20 min, ale s postupem věku se snižovala frekvence i délka.
Osvědčilo se nám ji celou dobu jen držet, mluvit na ní, snažit se jí něžně probrat a ve chvíli, kdy odezněl děs, ji hned dát do postýlky, ještě než se rozkoukala. Hned potom usnula, jakoby se nic nedělo.