Náušničky pro malou

eonee
22. čer 2019

Holky,

řekněte mi prosím váš názor. Nechaly byste malé dát náušničky?
Já vím, že je to primárně marnivost, že úplnému mrňouskovi je jedno, zda je má, nebo ne.

Ale. Mně je moje maminka nenechala dát (nechtěla mě trápit, ale dřív se jen píchaly, nastřelování ještě nebylo) a vím, že v dětství jsem je všem holčičkám hrozně záviděla, ale bála jsem si je jít nechat píchnout. Mamka chtěla, aby to bylo moje rozhodnutí a já si dodnes pamatuju ten strach, ty ošklivé nastřelovací náušnice, se kterými jsem se pak trápila i jak mi ouška hnisala. Byla jsem tehdy asi v sedmé třídě, takže jsem to dost řešila.

Takže bych je malé chtěla nechat dát, dokud bude maličká a rychle to přebolí. Vím, že holčičky je povětšinou stejně chtějí, pokud náušnice nosí i maminka. A já neznám situaci, kdy bych nějaké náušnice neměla 🙂 A říkám si, že pokud je později nebude chtít, že dírky čase téměř zarostou, když se nebudou používat. Takže mi to jako takový zásah nepřijde.

Ale už jsem se v rodině setkala i s názorem, že je to trápení. Jasně, ve finále záleží jen a jen na mě, ale jak se na to díváte? 🙂

editkaromana
22. čer 2019

Ja jsem urcite pro nausnicky. Čím dřív necháš píchnout tím lépe. Dcerce jsem nechala hned ve 3 mesicich chvilicku pobrečela a pak hned usnula, žádné teploty nebo hnisani a hlavní je že z toho nemá žádné trauma, protože si to nepamatuje. Nedokážu si právě představit, že bych ji je nechala nastrelovat třeba teď v 5 letech... Jednu náušnici, by možná pichli a tu druhou už by ani nechtěla, protože by věděla že to boli.

sudylichozrout
22. čer 2019

@eonee ja jsem prvni dcerce nausnicky nedala. Je to sperk a dite uz musi vypadat jako holcicka, jinak je to jen "plesaty kojenec" s necim v usich. Ted jsme ji je dali ke 3. narozeninam, ma je asi tyden. Rekla si o ne sama, tak ji je babicka koupila a byly jsme tam spolu je nechat nastrelit. Dcerka ani nepipla, vubec ji to nebolelo, ba naopak, tesila se na to. Druhe dceri je rok a ctvrt, ma nadherne haro a je vic holcici uz od miminka. Takze jsem se nechala od babicky ukecat a vzaly jsme to z jedne vody nacisto, ma je i ta mladsi. Ale kdyby zalezelo jen na mne, te mladsi bych je jeste nedavala. Procedura se ji nedala vysvetlit, nechapala to a samozrejme plakala. Ne moc, ale bylo to nejake nepohodli, cizi clovek u toho a stipanec do ousek...

similenka
22. čer 2019

@eonee obě dcery mají, první ve 3m, druhá ve 4. Ta mladší plakala jen malinko a chvilinku. Nikdy žádné hnisani. Neteř...6let...nemá a taky si říkám, že mít asi brzo nebude, bude se bát.

similenka
22. čer 2019

@editkaromana myslím, že to mimčo ani tak nebi, spíš se lekne. Já si nechala nastřelil dvě dírky navíc asi ve 12 a pak někdy 18 a nebolelo...

michaela19911991
22. čer 2019

Nechávala jsem nastřelit malé ve 3,5 měsících. Jak to ,,cvalko,, tak plakala pak asi 2minutky (než jsem zaplatila bylo po breku) . Když jsem se bavila s doktorkou tak říkala, že miminka to snáší líp než větší holčičky - ty se bojí co je čeká.

v_erunka
22. čer 2019

Nechali jsme malé nastrelit ve čtyřech měsících. Myslím, že se jen lekla toho samotného nastřelení.

netopejr
22. čer 2019

Dřív mi to přišlo divné, ale dospěla jsem k tomu, že je to její volba, její tělo, a až si o ně řekne, půjdeme je vybrat, necháme je píchnout (ne nastřelit, píchnutí je šetrnější), někde si to oslavíme. Když nebude chtít, nebude je mít.
Mě celé dětství, co pamatuju od školky, děsně otravovovaly. Zachytávaly se mi o oblečení, nesměla jsem je ztratit. Dávat na ně pozor při plavání, sportu, I na střední při tělocviku jsem jednu ztratila, zas akorát problém....

martiniquest
22. čer 2019

Cekame ted druhe dite, holku, a nausnice ji pochnout nenecham. Jednak se ki to na detech do cca 3 let nelibi, pak mi to pripada jako zasah do integrity tela a jak muzu rozhodovat za dite, zda mu mam nechat propichnout usi. No a posledni vec, nemam problem nechat pichnout, az bude sama chtit. Kamaradka ted byla s 3,5letou dcerou, ktera nausnice sama chtela a vedela, do ceho jde. Byla statecna, krasne se ji to zahojilo a ma z toho zazitek. Pichnuti nausnic bych klidne volila i jako prechodovy ritual, napriklad pred nastupem do skoly.
Jeste dodam, ze mne pichla usi doktorka jeste jako malemu miminu a kazdou dirku mam uplne jinde. Plus na uchu je spousta reflexnich bodu a u malinkeho ucha se jim jen tezko vyhnete.

jirovapa
22. čer 2019

@eonee já i moje sestra máme náušnice od miminka, nic si nepamatujeme a ani jedna jsme náušnice neztratily. Dceři jsem nechala dát ve 3. měsících, dírky má krásně souměrné (doktorka si vzala pravítko a označila si místo vpichu). Malá si jen trošku pobrečela, nechávala jsem dírky píchnout a měla jsem připravené vlastní náušnice. Jsem ráda, že můžu nosit náušnice (měním si každý den dle stylu oblečení) a nic si z toho průběhu vpichu dírek nepamatuji, protože jsem srab a dobrovolně bych do toho nešla asi ani teď 😃. Záleží na člověku, moje sestra si v dospělosti nechala nastřelit další 3 náušnice a prý to bylo v pohodě.

snahnah
22. čer 2019

Nenechala jsem píchnout, obhájila jsem si to i přes nátlak partnerovy rodiny. Moje babička měla dírky zarostlé, mamka vůbec, mi je taky nenechali píchnout. Já se sama rozhodla až v 16 letech a teď stejně náušnice nenosím. Jako dítěti mi nepřišlo divné nemít náušnice.

babanci
22. čer 2019

Naši mi je kdysi nenechali píchnout. Mrzelo mě to šíleně. Bojím se jehel,tak jsem se osmělila až v 23 letech. A bylo to děsné. Takže moje tři dcery mají náušnice od 3. dne života,píchla je v porodnici dětská sestra. Vnučky mají taky natřelené a ta,co by se měla dnes narodit, je bude mít taky.

janaaanna
22. čer 2019

@eonee nenechala jsem, jeji telo, jeji rozhodnuti. Ucho je citlive, spousta reflexnich bodu, je to zodpovednost. Nechapu, ze nekdo napise, ze by se bal, ale miminku to necha udelat. Dceri je 7, o nausnicich mluvila kratce ve skolce, nyni je rozhodnuta, ze nechce, nijak ji nechybi. Ve skole rozhodne vsechny holky pichle usi nemaji.

elis_elis
22. čer 2019

Jsem pro nausnice. Mala brecela jen chvilinku a to se spis jen lekla. Nedovedu si predstavit, ze bych i ja si mela dat nauscice pozdeji, kdyz mam strach z injekce. Jsem rada, ze si nic nepamatuji. Nausnice k holkam patri podle me.

bayt
22. čer 2019

Přijdou mi hrozně divné názory "dala jsem je dceři ve čtyřech měsících, protože já kdybych na ně měla jít později nebo jako dospělá, tak nejdu, bojím se". Tak buď je to v pohodě proces, nebo ho nenechám podstupovat miminko (speciálně miminko!) A samozřejmě že to bolí, děti stejně jako dospělé.

darinka84
22. čer 2019

My jsme nedali a vůbec jsme o tom ani nepřemýšleli... Kdyby se nezačalo ptát okolí,, a náušnice nebudete dávat? '' tak by mě nenapadlo to řešit... Až bude chtít ať si nechá propichat klidně celé uši 😀😀

eonee
autor
22. čer 2019

Díky všem za reakce.
Pokud budu dávat, jakože bych chtěla, tak určitě nastřelit, ne píchnout. A to se dělá nejdřív jak děťátko sedí 🙂
Samotné nastřelení nebolí. Tak to trošku štípne, hlasitě to cvakne a je to. Absolvovala jsem to ve svých třinácti letech. A byly to úplně zbytečné nervy a strachy, ale tehdy jsem je moc chtěla, tak jsem do toho šla. Pamatuju si tu situaci do dneška 🙂
Toho bych právě chtěla dcerku ušetřit 🙂
Ale líbí se mi to jako ten přechodový rituál, třeba s příchodem do školky/školy. No. Uvidíme, času je ještě dost 🙂

jesterkax
23. čer 2019

@martiniquest ... jak můžu rozhodovat za dítě..... to jako fakt?? 😱

martiniquest
23. čer 2019

@jesterkax Samozrejme. Rozhoduji v nutnych a dulezitych pripadech, ale proc bych mela sveho postaveni zneuzivat a rozhodovat v nedulezitych oblastech, jakym jsou zrovna nausnice?

jesterkax
23. čer 2019

@martiniquest matka musi rozhodovat ve vsech pripadech, i mene dulezitych. Zneuzivat postaveni matky z duvodu nastreleni nausnic??? To snad ne, ne? Co to je za zneuziti ? Jéžiš, tak to je trochu prehnany, ne??

makronka222
23. čer 2019

Nase je mela ve 4m druhe dam ve 4m taky

martiniquest
23. čer 2019

@jesterkax A proc nejsi schopna pripustit, ze to ma kazdy jinak? Ze pro me nejsou nausnice natolik dulezite, abych je davala miminu, ktere si je samo nepreje? Nehlede na to, vyse jsem psala, ze se mi na malinkych detech ani nelibi a povazuju to za nebezpecne z hlediska poskozeni reflexnich bodu.

jesterkax
23. čer 2019

@martiniquest jak můžeš napsat, že si mimino něco nepřeje.... ach jo..... toto je zbytečné.... přeji ti krásný den 🙂

martiniquest
23. čer 2019

@jesterkax A jak Ty si me dovolujes soudit? Napodobne, krasny den.

radullah
23. čer 2019

Ahoj, já jsem na tom podobně. Taky mi mamka nenechala propíchnout uši a já pak hodně záviděla ostatním holkám. Odvahu propíchnout si uši jsem našla až v sedmi letech a pamatuju si dodnes, jak mě to bolelo a ještě rok potom jsem měla problémy s hojením. 🙈 Pak se u nás začalo nastřelovat, tak mi tam přibylo hned několik dírek najednou, pro mě bolestivostí daleko snesitelněji a s lepším hojením . :D Dcerce jsem proto nechala nastřelit v jejich 4m, neplakala, ouška se krásně zahojila bez komplikací, jestli budu mít ještě jednu holčičku, nechám to udělat taky tak.

mandala
23. čer 2019

@bayt Jenže miminko se nebojí, ve skutečnosti nastřelení nebolí, jenom to vypadá strašidelně, což mimča nevnímají...

jesterkax
23. čer 2019

@mandala přesně tak!! pláče, protože ho drží, aby se nepohnulo, ne, že by to bolelo 😜

bayt
23. čer 2019

@mandala No bolí to trochu určitě, plus jim to nevysvětlíš, tak se bojí...

jannym
23. čer 2019

Dceri jsem nausnicky nechala nastrelit cca v 8 mesicich, rev byl par vterin a pak uz ani nevedela ze nejake bebo ma, jedno ousko ji pak sice hnisalo ale to proto ze ji nausnicku nechtic strhlo ditko z pribuzenstva, ale za tyden byl klid - kazda navsteva hriste u nas ma mnohem vaznejsi nasledky nez nastreleni nausnicek

wendyp
23. čer 2019

Já jsem třeba proti. Pokud se mi narodí holčička tak ji je nenechám dát 😊 bude to na ní. Nicméně já sama náušnice nesnesu nenosím 😊

verace81
24. čer 2019

Já jsem dceři náušničky dala kolem roku. Pořád si na ně sahala, jednu pořád ztrácela až si ji jednou vytrhla z ucha, tak jsem je uklidila a čekala až se jí ouško zahojí. Bohužel už jsem jí tam tu náušničku nedostala. Teď jsou jí tři roky a pořád se zajímá co to mám v uších a že chce taky takže půjdeme znova. Spíše se rozmýšlím jestli nastřelit nebo propíchnout.