Co myslíte, je lepší klasické propíchnutí oušek na náušničky nebo nastřelení?
@klokanka31 urcite nastreleni, zadna krev, rychlovka, rychle hojeni. Navic se nemuze stat, ze by dirka byla sikmo
Když mně prodavačka ve zlatnictví říkala že při nastřelení nemůže mít svoje náušničky, prý že dávají ocelové, a až po asi dvou měsících že by se mohli vyměnit... Ale my už máme koupené zlaté...
@klokanka31 Pri nastrelovani se prvni nechavaji v usich ty nastrelovaci, po uplnem zahojeni se mohou vymenit. Vlastni nausnice bych nevidela jako duvod k propichovani, pro dite je to zbytecne delsi proces, vice stresujici, vice boli, tece u toho krev... Nastreleni je urcite lepsi.
Já teda nevím. Mám několik náušnic, jak píchnutých, tak nastřelených. Ale i když jsem si píchla jehlou to ucho sama, tak to nebolelo tolik jako nastřelení. Jo, on je to fofr, ale neříkala bych že to je méně bolestivé.
@klokanka31 jasne, nastreluje se nausnice s hrotem, my jsme mely z bio plastu, nekolikrat jsme teda ztratily spunt, az jsme ztratily i nausnici, ale to uz mela usi davno zahojene. Na ceste do Nemecka jsem koupila zlate nastrelovaci (prodavaji normalne ve zlatnictvi ve sterilnich krabickach, pecka) a opatrne je vymenila. Jinak klasicke zlate mame koupene taky, casem ji je vymenim, casu dost, ty nastrelovaci jsou pohodlne, ze se u malych holcicek do niceho nezahakavaji a neprekazeji
@klokanka31 S propichováním zkušenost nemám, obě dcery mají na doporučení doktorky nastřelené. Bylo to ale úplně v pohodě. Plakaly chviličku, ale jakmile jsme byly venku, už je zajímalo něco jiného a po pláči ani stopy. A to, že už máte zlaté, není překážka. Taky jsme měli koupené svoje, doktorka holkám nastřelila plastové a za dva měsíce jsme je vyměnili.
@klokanka31 jednoznačně nastřelování. I ty, které dostanete od doktora, jsou pěkné a po pár měsících vyměníte za koupené.
Budeme nastřelovat, dr má pěkný výběr, dokonce jsem přemýšlela jestli ty u ní nebyli hezčí než ty, co jsme vybrali
Já jsem taky nechala nastřelit a myslím, že to bylo dobré rozhodnutí. Malá opravdu skoro neplakala, hojení úplně bez problémů.
Nastřelené naušničky byly z bioplastu a byly moc hezké. Nechala jsem je i dlouho po zahojení, protože se mi opravdu líbily.😊
@mourovatakocka
a hlavne jsou sterilni 🙂
za me se pichali nausnice vzdycky... pak prislo rychlejsi nastrelovani, ktere ma sve vyhody a voli ho podle me tak 90% maminek... za me je ale i dulezite, kdo a s jakymi zkusenosti to provadi ! u nas nastreluji ve zlatnictvi a doktor klasicky picha, a zrovna v tomto pripade dam asi prednost pichnuti...
Určitě nastřelení. Méně bolestivé, rychle se hojí.
Určitě nastřelení. Dírka vede tak, jak má a náušnice nemůže být nakřivo, jako to vídám u dospělých, kterým uši píchali. U nás nastřeluje lékařka v nemocnici na dětské chirurgii, platili jsme asi 500 Kč včetně krásných náušniček.
My jsme také nechali nastřelit a je to rozhodně lepší, než píchnutí. Rychle se vše shojí, neteče krev a rozhodně méně to bolí (sama ze své vlastní zkušenosti mohu potvrdit). Žádné hnisání a za pár dní jsou ouška v pořádku. Teď mají doktoři krásné nastřelovací naušničky a za jiné mám v plánu je vyměnit až nějak na podzim (cca půl roku po nastřelení).
Mám dvě dcerky, první měla ouška propíchlá, druhá byla na nastřelení. Za mne lepší varianta naušnice nastřelit. Méně pláče, rychle hojení.