Ahoj holky, poradíte mi prosím.. už měsíc se rozhoduji co teď malé padnou 4 měsíce jdeme na náušnice.. někdo říká nastrel a někdo jehlu, prý to pak méně hnisá... já se stále nemohu rozhodnout. Když půjde na jehlu, tak ji rovnou daji me náušnice (mám takové kroužky) a když na nastrel tak jejich.. finančně se to liší jen o 300,- takže o to mi ani nejde, spis o radu, s cim mate zkušenosti a nebo do čeho byste šly spíše Vy. Děkuji a hezky večer Markéta
Dcera měla nastřelení i s vyhledáním akupunkturních bodů. Vše bez problémů, u prvního ucha neplakala, u druhého ano, jenže tehdy jsem ještě nevěděla, že má krční blokádu a nelíbilo se jí hlavně držení hlavy tím směrem.
Náušnice můžeš vyměnit celkem brzo, my je nechali do 2 let.
Vše bez komplikací. 🙂
Šla bych do nastřelení nejen kvůli tomu, že to méně bolí ( dcera si ani nevšimla, víc jí vadilo, jak jí sestřička držela hlavu), ale také kvůli tomu že ta dírka je prostě rovně. Pistole to neumí nastřelit křivě. Kdežto u píchání, hlavně druhé dírky, kdy to dítě řve jak tur, se stává ( má to tak několik kamarádek), že ta dírka vede nahoru, dolů nebo do strany a ta náušnice je pak křivě.
Malé jsme nechali nastřelit a stejně ji to pak hnisalo... ale píchat bych nenechala 🙂 nenechala bych ani sobě 😄
@jako_mala_holka moc Vám všem děkuji 😍😍
My byly před 14 dny na píchnutí. Malé je 7,5 měsíce. Brečela, ale ne tak moc, jako když jí píchali injekce. Položili si ji v ordinaci na ten jejich přebalovací pult, doktorka jí chytla ruce a hlavu a sestřička píchala. Má to hezky píchnuté, zahojilo se jí to teda až teď, ale mazala jsem jí to, protáčela a pohoda.
Určitě doporučuji nastřelit. Obě moje holky, brečely asi minutku a pak o tom ani nevěděly, s hojením jsme žádné problémy neměly.
@makkyv ahoj,nech určitě nastřelit. Já sama mám na sobě zkušenost s píchnutím i nastřelením náušnice do ucha a je to dle mého teda rozdíl😉.. dcery mají náušnice nastřelené a ani jedna s tím neměla problém - jako jasné,u druhé náušnice už řvaly,ale to spíš kvůli tomu zvuku než že by je to bolelo..
Kouknete tady, ja bych je urcite zvolila. Jen ted budu premyslet jestli jako mimino nebo az vetsi slecnu!!! https://hell.cz/blog/nausnice-pro-miminko-kdy-p...
Ja treba mam nastreleno a uplne na hov... na cely zivot zkazeny nausnice!
@makkyv já jsem pro píchnutí s vyšetřením akupunkturních bodů. Zkušenost od dvou dcer, nic nehnisalo a jediné co jim vadilo bylo to, že je někdo držel, samotný vpich úplně v pohodě. Já bych naopak nastřelit nikdy nenechala, negativa převyšují klady. Ale bavíme se tady o miminku tak max do 6m, pak už je to něco jiného.
@moncicakhj článek dobrý, jen maličko tendenční. Ale souhlas s tím, co píší o nastřelení, proto jsem zásadně proti. Velká část dětských doktorů ale píchat uši opravdu umí a ne tak, jak je to popsáno. Navíc umí i sterilní naušnice.....
Určitě nastřelit, jinak náušnice kroužky zvážit, moje malá si jedny náušnice strašně tahala a museli sme sundat. Tak sme zatim dali takové kyticky
Já jsem taky strašně dlouho zvažovala, když jsem řešila. Spousta lidí mi doporučovalo pichnuti a právě Hell, pak jsem zjistila, že se na tyhle doporučení bohužel nedá úplně spolehnout. Neříkám, že vždy a že bych je nedoporučila, protože s nima nakonec zkušenost osobní nemám, ale prostě mají v tom dost marketingu. Nakonec jsem dala pocitově a zvolila nastreleni u dětské ORL, která se tím zabývá a nastreluje Blomdahl. Jsou to hypoalergenni nausnicky z lékařského plastu. Příště bych to udělala úplně stejně.
My jsme byli na nastreleni s prvni a vse ok, pro druhou uz jsem si ale vybrala propichnuti. Pujdeme do tetovaciho studia k piercerovi, ktery je vyhlaseny tim, ze je na to sikovny a s detmi to velmi umi. Jen abychom se toho dockali jeste v tomto zivote, ze nam ty sluzby zase otevrou...
Já nevím.. Když odmyslím bolestivost,tak to nastřelení mi přijde stejně tak jak tak rychlejší a šetrnější (teda pokud se u propíchnutí to nějak nezměnilo?) U nastřelení to jde rovnou i s náušnicí, u propíchnutí se tam pak ještě náušnice musí dát,ne..?
Dceři jsem je nechala nastřelit u jedné pediatry, v 8 měsících, byl to mžik, uplně bez problémů.
nechala jsem pichnout... hodne jsem procitala, Hell ma hezky clanek, myslim take, ze je velmi dulezite kdo to dela... Nastreleni od zlatnice proste za me dopadnout dobre nemuze! Jinak, ze se propichnuti hur hoji, neni podle me uplne relevantni, a ze to vic boli tez ne... dcera pri samotnem propichnuti ani fnuk, hojeni chvilku bez zadnych komplikaci, zadny silene osetrovani jsem nepraktikovala.....
@lida9 souhlasím,že záleží kdo náušnice píchne/nastřelí..u zlatnice bych do toho nešla taky,my byly normálně u Dr.. nemůžu ale souhlasit ohledně bolestivosti - nastřelení je bezbolestné, píchnutí určitě není.. já sama měla v uších náušnice nastřelené i píchnuté a rozdíl tam byl...
Nechávala jsem dceři nastřelit (hned po 1. dávce hexavakcíny) tady u té paní: http://www.nastrelovani-doma.cz, její web doporučuj pro nastudování informací o nastřelení. Bohužel si asi v 6M dcera naušničku vytrhla, takže jsem už vyměnila za zlaté nasazovací, ale bylo to naštěstí bez krve, jen jsem musela jednat rychle, aby ouško nezarostlo.
Ke zlatnici bych taky nešla. Byli jsme na nastřelení v nemocnici na dětské chirurgii.
u nás nástřel a bylo to v pohodě