Ahoj maminky. Budu nechávat dceři píchnout náušnice. Chci se zeptat jakým způsobem je to nejlepší? A jaký je postup po propíchnutí či nastřelení? Diky
My mame u orvni dcerky nastrelene náušnice a nemuzu si stěžovat. Rychle a presne taky. Nase doktorka nastreluje nausnici az od 5ti mesicu kdy je ousko dostatecne velke 🙂 u druhe dcerky budeme opet nastrelovat, ceka nas to v lednu 🙂 mala bude mít 8 mesicu.
Nechala jsem nastřelit a jsem ráda. Prakticky bez krve, ouška nebyla vůbec zarudlá ani oteklá, není třeba se o ně pak nijak starat (protáčet nebo mazat, i koupat se hned smí). “Přechodné”náušničky jsou vkusné, cena byla dle mě adekvátní (600,- Kč).
Taky jsem nechala nastřelit, dokonce ve dvou týdnech (ouška se taky dala nechat píchnout hned v porodnici, ale neměli jsme ještě náušničky. Ze zkušenosti své a od mojí mámy se mnou a ségrou, radím co nejdřív, a určitě nastřelit. Dcera o tom za pět minut nevěděla, žádná krev, infekce, nic. Naprostá spokojenost.
A řešily jste některá, aby se to nestrefilo do nějakých akupunkturních/akupresurních bodů?
My nechali malé nastřelit po prvním očko ve 3 měsíc8ch. Ma je 14 dní a ouška v klidu. Nastřelení bylo rychle, přesně a ani kapička krve. Ouško vydezinfikuje, udělá si tečky a nastřelí. Otazka vteřinky. Doma není potřeba nějak mazat atd, ihned jsme i koupali. U nás cena i s prvníma(pecičkama) byla 200,- foto chvilku po nastřelení
Já jsem osobně pro nastřelení naušniček. Dávala jsem první i druhé dceři nastřelit a je to rychlé a řekla bych i míň bolestivé. Nastřelené naušničky se musí minimálně týden nechat v uchu a pak je můžeš vyměnit za jiné. Já jsem nechávala dceři ty nastřelené a nebyl problém... Má je doteď a to má 30 měsíců ale už plánujeme výměnu za jiné... Jinak se ucho ten týden musí čistit lihem a to buď vatovou tyčinkou nebo tamponkem a naušničkou v uchu pootočit.
Co se týká píchnutí uší, tak to zkušenost nemám, tedy kromě vlastní a tu si přirozeně nepamatuju :D
Jo a ještě nám nechtěla dětská nastřelit naušnice dřív, než bude mít druhou dávku očkování hexavakcínou, tudíž ve 3. měsíci nejdřív....
Toť moje zkušenost ale třeba to jinde funguje jinak, nevím...
@luci_ela krasne🙂
Já nechávala oběma dcerám píchnout, dělala to naše dětská doktorka a to tím způsobem, že nejdřív dala nějakou znecitlivějící pěnu, zalepila a nechala cca hodinu působit a pak v klidu bez bolesti propíchla 🙂 krev samozřejmě trochu byla, ale nic hrozného, pak se občas protočilo a otřelo lihem a bylo 🙂
Trosku jsem si to studovala a i presto,ze dnes je trend nastrelovat,jsme se s manželem rozhodli pro propichnuti.Kdyz jsme byli s dcerou u pediatra na běžné kontrole,sedeli jsme v cekarne a v ordinaci nastrelovali mimču náušnice..ten řev, co jsem slyšela byl neskutečnej.Nicmene je mi jasne,ze prah bolesti je individuální.My jsme byli v piercingovem studiu u odbornika.Vse si peclive promeril, zmackl ouško kleštičkama aby se odkrvilo,a propichl. Malá ani nepipla.Az kdyz protahoval náušnici,bylo par slzicek.Ousko naprosto bez problémů. Pri vpichu je rana menší, a jde o cisty vpich jehlou skrz tkáň, narozdil od proražení kůže náušnicí.Je zde tedy vetsi predpokad na bezproblémové hojení.
Tak my máme opravdu velkou citlivku. Každý mini bouchnuti o řvala. Bylo mi spatne dopředu. Pak sme je nechali nastrelit. A mala sotva kvikla. Jen ja trpěla vic. Nakonec o tom ani nevedela. Jinak ja neměla ucho čistit ničím. A ani nehnisalo. A vyměnit za svoje náušnice snad az po 7 týdneCh mám pocit. Ale to už si nejsem jista. Vím že to bylo dlouho.
Koupili jsme emlu krém na znecitliveni a nechali hodinu působit pak vynerit a nastrelit u našeho pediatra. Holkam bylo 5 a 6 let a nebrecely....
Takže za mě namazat silnou vrstvu emly z obou stran boltce hodinu před a nechat nastrelit....
Mne pichal usi lekar v 7 letech. Bylo to pro me takove trauma, ze jsem byla pevne presvedcena, ze tohle svoji dceri neudelam. Desne to bolelo, pichnuti, potom jeste protahnuti nausnic, krve jako z vola. Když jsem se maky ptala, proč mi nenechala pichnout usi v porodnici, tak mi rekla, ze se na to tehdy ptala, ale te se to tam nedelalo. Svoji dcerce jsem nechala ouska nastrelit v 3,5 mesicich a nelituji. Bolest neni dvojita - nausice vlastně projde okamzite skrz a jen to trosku stipne (sama jsem si nechala v 19 letech nastrelit nausnici, takze mam zkusenost s obojim). Bez krve, bez pece po nastreleni, po cca 6 tydnech jsem dcerce promazala Framykoinem a vymenila za stabilni zlate. Pri nastrelu jen malinko zaplakala. Za me jedine nastreleni 🙂
My taky nechali nastřelit a naprosto v pohodě. Jen pozor!Opravdu by se náušničky neměly nijak protáčet. Hrozí opětovné strhnuti hojící se kůžičky a vnesení infekce, ono se to zahojí a spraví samo. A už vůbec ne mazáni lihem ani ničím jiným, to jsem dělala kdysi ja a uši mi hnisaly strašně dlouho(vlastně do doby než jsem s tim přestala) líh vysušuje, nehojí.
Za me nastrelit. Sice nemam dceru, ale mam vlastni zkusenost. Nastreleni je bezbolestne, nanejvys se clovek lekne. V puberte to byl samej piercing, hodne direk v uchu. Dostala jsem strach z tech bodu co jsou v uchu tak jsem sla dve dalsi dirky pichnout k moji detske doktorce. Na to mi nakonec sestricka rekla, ze ona nevi kde ty body jsou. Hm 😀 sla jsem do toho a teda musim rict, ze takova bolest. No fuj. Uz nikdy 😀 nevim proc, ale hrozne to bolelo. Pak jsem si pichala usi sama a to bylo uplne v pohode. Ona to delala uplne zdlouhave. Takze doporucuji nastrelit. 🙂
nastřelení je rychlejší.píchnutí je polohově přesnější