Nastřelení náušnic. Kdy jste nechali? Popř. nastřelit nebo píchnout?

arwen666
2. dub 2022

Ahojte kdy jste nechali nastrelit nausnicky? A nechávali jste nastrelit nebo pichnout?
Dekuji

palja
2. dub 2022

@arwen666 u první dcery až 7 měsících a teď u malé ve 4 měsících. Obojí nastřelit u naší dr.

holubinka
2. dub 2022

@arwen666 Nechala jsem nastřelit u dětské dr. Ta doporučila udělat to po ukončení očkování, takže ve 4 měsících. Akorát tečky na uši si předkreslovala dost šejdrem, tak to jsem si radši nakonec nakreslila sama, aby to bylo hezky symetricky.

martiniquest
2. dub 2022

V 15 mesicich, nastreleni. Nelibi se mi náušnice na miminech a uz vubec ne plesatych 😆

nikishkaaaa
2. dub 2022

@arwen666 po 2.hexavakcíně - u nás tedx v 8 měsících a rozhodně nastřelit, je to bezbolestné a bez kapky krve 🙂

makkyv
2. dub 2022

@arwen666 Ahojky. Dcerce jsem je dala hned po první dávce očkování (Hexa) kolem 3-4 měsíce tuším.. šly jsme k paní doktorce. A nechala jsem ji je nakonec nastřelit.. já jsem si dala druhou dírku s ní, chtěla jsem vědět jak to bude bolet a na památku😀 a to nastřelení opravdu nic není, ani kapka krve a je to během 5 vteřin.. 😊

arwen666
autor
2. dub 2022

@arwen666 děkuji jdeme příští týden na první hexu tak to chci co nejdřív ať to tolik nevnímá

klokanka31
2. dub 2022

@arwen666 To jo,dej jí to co nejdřív. My jsme s tím otáleli, chtěli jsme klasický propíchnutí ale to byla nejdřív korona,pak doktor s kterým to bylo dohodnutý nám utekl z ordinace dřív, no malé budou dva roky a je bez náušnic protože se právě obáváme že už by z toho měla moc rozum a nechceme jí trápit.

jjasmina
2. dub 2022

@arwen666 nechala jsem v 8 měsících, byla tam pauza mezi očkováním, chtěla jsem stopro po očkování

malanoha
2. dub 2022

Někdy kolem 6-7 měsíce a nastřelit. Za pár vteřin hotovo, bez krve, bez pláče. Nechápu, že to někdo nechá dobrovolně propichovat, br.

petulakopec
2. dub 2022

@arwen666 u naší mudr a nastřelení,2 min a bylo to 👍a malé bylo 8 měsíců

sirinfirst
3. dub 2022

@malanoha protože ta kvalita dírky je úplně někde jinde, to vám řekne každý piercař

malanoha
3. dub 2022

@sirinfirst Kvalita dírky? Dírka v uchu je pořád dírka v uchu, ne? 😁

sirinfirst
4. dub 2022

@malanoha třeba půjde dohledat někde na netu pohled pod mikroskopem. Nastřelená dírka je potrhaná, dírka jehlou he krásně čistá.

zanett
6. dub 2022

@nikishkaaaa No uplne bezbolestne to neni. Ja jsem si nechavala nausnice nastrelit AZ ve svych 25 letech (do te doby jsem usi propichnute nemela, muj otec byl striktne proti tomu, takze jako diteti mi nasi nausnice nedali). A samotne nastreleni je opravdu rychlovka, ale potom to stipe a to je teda sakra citit. Ja mela strasny problem, pres rok mi dirky hnisaly (pres veskerou peci a cisteni) a rikala jsem si, ze mi meli usi rodice nechat propichnout, kdyz jsem byla mimino, protoze jako dospela jsem s tim mela fakt problemy a teprve az po 18 mesicich po propichnuti jsem mohla nosit nausnice dle vlastniho vyberu. A mimochodem; chodila jsem s temi hnisavymi dirkami po doktorech a kazdy mi poradil neco jineho. Jeden, ze nausnice vyndat, nechat dirky zarust a pocase propichnout znovu. Druhy, ze nausnice nevyndavat! Uzavrela by se infekce v uchu a musela bych na ATB. Treti mi rekla, ze si mam poridit zlato (misto chirurgicke oceli) a ctvrta mi rekla, ze zlato ne, ze je alergenni. Pak se v tom ma clovek vyznat!

Vyhodu vidim v tom, ze mam dirky soumerne. Nektere kamaradky, co mely dirky propichnute, kdyz byly mimina, je maji vsude mozne v lalucku a spousta z nich je nema symetricke.

@sirinfirst To je zajimave, rika se, ze nastreleni je 'cistsi' nez propichnuti jehlou, ale klidne bych tomu verila...

kacvorus
6. dub 2022

az si dcera rekla, ze chce nausnice. Nastreleni boli, je to jenom alibismus matek, ze mimino to neboli a proto ho nebudou pozdeji trapit. Boli jo jak v 4 mesicich, 5 letech i ve 14ti kdy sem si nechala pichat usi ja. Ja naopak bych nemohla pichat usi malemu bezbranněu batoleti bez vlastniho rozumu.

pginka
6. dub 2022

@arwen666 ja jsem dceri píchala sama teď v 6 letech a už je má krásné zahojene

alneka
6. dub 2022

@zanett čistší možná ve smyslu krve, ale nastřelená je jak papír ožvýkaný tupými nůžkami, zatímco píchnutí je ostré jak skalpelem. Sama mám ve svých uších porovnání a dcerka bude mít dírky píchané, i z dlouhodobého hlediska jsou hezčí a tvárnější. Víc se do nich vejde, nejsem limitovaná žádným tvarem náušnic. Do nastřelených se některý zahnuté typy rvou dost násilím, jauvajs.

malanoha
6. dub 2022

@zanett Taky jsem si nechávala nastřelit náušnice až někde v patnácti a nejmíň rok mi to hnisalo... Naše holky v miminkovskem věku úplně v pohodě 🤷

j.kriv
6. dub 2022

Nejstarší jsem nechala coby miminku, prostřední si řekla sama ve 4 letech, teď už je tři roky bez náušnic a nechává dírky zarůst. Nejstarší je momentálně bez a já už několik let taky 😁 u nejmladší nechám rozhodnutí na ni

triskova_v
6. dub 2022

Jja jsem tym pichnuti ousek. Obe holky jsem nechala pichnout ve 2 mesicich na kontrole. Z direk vytekla pruhledna vodicka (jako kdyz si udelam zaderu) tak predpokladam bile krvinky. A do tydne byl klidecek. Rovnou krasny zlaty nausky.
A zde clanek o rozdilech https://hell.cz/nausnice-pro-miminko-kdy-propic...

inssomnia
6. dub 2022

@kacvorus jsem na tom stejně. První naušnice jsem dostala k narozeninám ve 13, moc jsem po nich toužila. Pak jsem si uši nechala propíchnout ještě 6x a miminu bych to fakt nedělala. Až je buder chtít, dojdu s ní do studia. Proč trápit miminko, samo si je nevybralo a třeba je vůbec chtít nebude. Naše malá má sestřenky s náušnicemi a v těch průměrně 3 letech si ještě ani nevšimly, že někdo má a někdo ne...
A co se týče hnisání - ptala bych se piercařů a ne na ORL nebo pediatrii... O nový piercing je třeba se starat několik měsíců, aby se správně zahojil a není pak problém aani s propichem o šíři X mm.

zanett
6. dub 2022

@alneka Tak presne takovou mam zkusenost; ze do mych direk (nastrelenych) mam casto problem dostat male zahnute nausnice (napr. male krouzky). Netusila jsem, ze je to kvuli nastreleni. Ja casto nausnice stridam, rada je ladim k obleceni, takze za tyden klidne vystridam 5 ruznych typu nausnic a je fakt, ze s temi malymi krouzky (nebo proste zahnutymi) mam fakt problem.

lennus
6. dub 2022

@arwen666 Chystáme se teď, až si malá řekla, budou jí 4 a doktor nastřeluje. Já sama nenosím náušnice, tak jsem to nechtěla dělat jen ze zvyku

elledh
6. dub 2022

@arwen666 já jsem pro píchnutí, pro hojení ucha je to lepší. V mém okolí vím o několika případech, kdy ucho po nastřelení hnisalo ještě půl roku/rok a to jsem pro dítě fakt nechtěla..

nikishkaaaa
6. dub 2022

@zanett tak já sama jsem si nechala v dospělosti náušnice nastřelit a vůbec jsem to necítila 🤷‍♀️ natož abych měla nějaký problém, vždy večer jsem otřela černým čajem a vše bylo v pořádku. Obě dcery (v 8 měsících) za 10 minut nevěděly, že mají nastřelené náušnice, tak samo nic nehnisalo ani nebolelo (předpokládám, že by jim jinak sahaní na ouško vadilo a nebyly vysmáte). Takže asi individuální? 🤷‍♀️

veroniquecz
6. dub 2022

@arwen666 u první dcery nastreleni v 10 měsících, u druhé píchnutí ve 13 měsících. Podruhe jsem se o to více zajímala a nechala z důvodu větší setrnosti píchnout. Měli jsme to u úžasné orl doktorky i s vymerenim akupunkturnich bodu.

veroniquecz
6. dub 2022

Jo a doporučuji koupit znecitlivujici masticku a hodinu předem natrit, je to super, malá se u toho píchani ještě smála 😁❤️

amy87
6. dub 2022

Nechala jsem nastřelitt po prvním očkování. Minuta řev a pak nic, stejně jako u očkování 😉. Žádné trauma z toho nemají nepamatují si to. Mě před desítkami let, jako minimu, propichovali uši v nemocnici jehlou. Prý jsem řvala jak tur, přes celé město a myslíte, že si to pamatuju?! 😂😂😂

alneka
6. dub 2022

@amy87 myslíš, že když si něco aktivně nepamatuješ, že to nebolelo? Šmarja 🤦‍♀️

amy87
6. dub 2022

@alneka mám vysoký práh bolesti 😉. Mě jen tak nic nebolí. V dospělosti jsem si píchala dírky v uších sama 🤷.