Ahoj.
Chtěla jsem se zeptat, po jaké době vyměnit za svoje náušničky? Budeme mít nastřelené a chtěla bych vyměnit za zlaté co nejdříve. Kdy jste měnili vy?
Prosím matky s řečma proč dítěti způsobuji bolest ať nepíší 😀
My jsme byly na nastreleni tento tyden a doktorka nam rikala, ze za 3 tydny muzeme vymenit za jine. Docela dost me prakvapilo, ze tak brzy.
dcera si řekla sama ve 3,5 letech.... po nastřelení jsem každý večer s pomocí kokosového oleje mazala a protáčela a měnily jsme za 4 týdny
@janickajana Nam doktorka radila vymenit po osmi tydnech. Menili jsme uz po sesti, protoze dceri zacalo ousko hnisat a pres ty nastrelovaci pecky k tomu nemohl vzduch a spatne se to osetrovalo.
Po dvou tydnech bylo zahojeno menili jsme po mesici.
Díky všem za odpověďi 😊
Nedá mi to nereagovat,protože každý "odborník" má na to asi trochu jiný názor....
Mě paní,která náušnice dceři nastřelovala,říkala,že se dírky hojí až jeden rok a že minimálně 3 měsíce nemám náušničky vůbec vytahovat.
Protáčení,čištění a mazání dírky je úplně zbytečné.Při protáčení se strhne kůžička,která se tam postupně vytváří.A při mazání a čištění tam člověk akorát zanese infekci.
Dírek jsem si vůbec nevšímala a žádné problémy s nimi neměla.Nastřelené náušničky má v oušku už 8 měsíců a v nejližší době je měnit určitě nebudu.A to i přesto,že dostala od babičky nádherné náušnice z bílého zlata.
@janickajana jak máš starou holčičku.
@janickajana Měnili jsme po 3 týdnech a sem tam jsme promazávali framykoinem. Jen možná taková jedna rada,u starší holčičky jsem ji při sundávání jedné náušničky mírně natrhla ouško,hojilo se to pak dva měsíce. U druhé jsem už raději neriskovala a šla je nechat sundat a vyměnit k doktorce a všechno v pořádku. Ony ty nastřelené docela dost držely,tak opatrně.
Přesně jak píše dydlisek. Náušnice by se neměly protáčet ani nijak mazat, a už vůbec ne lihovat. Sama jsem to tak kdysi dělala u sebe a hojilo se mi to tak rok možná déle. U dcerky jsem náušnicím nevěnovala žádnou pozornost a bez problémů. Přehnaná péče škodí. Samozřejmě nemluvím o případě kdy už ucho hnisá.
Ahoj,doktorka říkala po 6-8 týdnech.nam se ale ty nadtrelene tak libili,ze jsme je meli nekolik mesicu,nez jsme jednu ztratily😉
@nafuka
naprosto úžasně. mLuvila o nich asi měsíc, tak jsem říkala , že zavolám paní odktorce, pak musí podržet hlavičku - paní doktorka udělá štíp a u toho ji štípla opravdu do ucha, ne hodně, ale tak, aby to cítila.
přišli jsme k lékařce, náušničky si vybrala nastavila hlavu, doktorka vyhledala aku body, pak vzala pistoli a řekla, že nastřelí, řekla au , nastavila druhé ucho, u toho řekla větší au a bylo, byla na sebe moc pyšná a já na ni!
pak jsme obvolávali babičky 🙂
@evilin
právě že je lepší promazat kokosák je navíc antibakteriální, dcera měla zhojeno do týdne, ale pro jistotu jsme měnili za cca 20 dní od nastřelení, nic nehnisalo a zhojilo se rychle...
Paní doktorka nam říkala, že asi za 8 týdnů už by to mělo být zahojené, ale my je máme do teď. I když mám připravené náušnice po mě, ty nastřelené jí zatím sluší více. ☺