Narušený zajetý režim. Jak uspáváte vy?

12. zář 2024

Má dcera má za 6 dnů 6 měsíců, a večer teď bojuju s uspáváním. Je naučená usínat na ruce za chůze, je to špatně já vím. Ale koupu v 19:00, v 19:30 má kaši, pak se trošku dorazí mlíkem ode mne, a ve 20:00 uspávám. Někdy usne hned, někdy se to protáhne na dvě hodinky kdy už mi dojdou nervy, a je vzhůru do půlnoci. Už jsem bezradná, jak uspávate vy? Nějaký tip na usínání a celkově uspávání? Tohle je fakt náročný:( Tenhle rituál má od narození, vana, masáž, jídlo, mazlení a spát. Před vanou je vzhůru tak 2 hodinky, někdy i 3 tak nevím jestli po 2 hod není unavená na spánek, nebo po 3 zas přetažená, prostě se nemohu chytit té správné chvilky, a já každé ráno mám deprese jak bude večer zas probíhat 😭

aktakd
12. zář 2024

Já uspávám kojením. Spí se mnou v posteli, takže při kojení dítko usne a já odcházím.
Pokud nemůže usnout, tak nemá toho spánku přes den moc? Zkusila bych ubrat třeba ten poslední spánek a pak uspávala o to dřív? Nevím, jen nápad.
Ale určitě bych se přestala dívat na hodinky a zbytečně se nestresovala. Šla bych uspávat až je dítě unavené, ušetříte si všichni dost nervů. Jednou usne, víc bych se tím nestresovala. I když chápu, že se těšíte na večerní klid.

martinka_33
12. zář 2024

Vyprdnout se na rituály, dite neni stroj, taky jsi unavena kazdy den jinak. Takze pokud neni rozmtzela, a nerve, uspacej pozdeji, pokud v tu dobu uz rve a je pretauena tak naopak dřív.

te_reza
12. zář 2024

U malých dětí se to mění jako počasí. Já sem tým režim a když nastala nějaká změna -zajeté nefungovalo, muselo se to prostě chvíli ladit

nelly_strokova
12. zář 2024

Dcera má 6,5 měsíce a je to taky každý den jiné, i když většinou usne max. do půl hodiny. Určitě to chce vychytat správnou dobu, kdy dát spát. Ne moc brzo, ani moc pozdě. Když byla mladší, tak to šlo lépe, teď jak je větší, tak už je to horší a taky se ne vždy trefím a pak přes den někdy uspávám hodinu. 🤦🏼‍♀️ Jinak večerní rituál má taky a přesně díky tomu ví, co bude nadcházet a že jde spát na noc.

irmamala
13. zář 2024

Souhlas s
@martinka_33, mam taky mimco 6M a zadny striktni rezim, natoz hodinovy, tedy nemame. Kazdy den preci neni stejny, tak spi podle toho, jak potrebuje. Kdyz mi usne v 17 hod, tak ho nebudu uspavat ve 20. Kdyz je od obeda vzhuru, tak v 18 uz mazeme do pyzama. To co popisujes ty je uplne zbytecne u tak maleho ditete a stresuje Vas to obe.

zezule007
13. zář 2024

U nas bylo uspavani taky peklo,pak to bylo v pohode,pak zase peklo.nejhorsi to bylo kolem 10.m,kdyz se naucila lezt a chodit po postylce.
Koupila jsem si knizku ,,kazde dite muze dobre spat”a nam moc pomohla!prvni uspavani bylo tezke,ale fakt to pomohlo.

sishina
Včera v 11:34

Je to špatně, ja vím? Jak jsi na to přišla? Neni to vůbec špatně, je to přirozený, jen je to hrozne náročný. To vím zase já. Ale bude se to měnit. Ja mam ročního prcka. Jako miminko usínal úplně sám u mlíčka, pak v náruči, pak bylo období kdy v nosítku. Pak svitla naděje, kolem půl roku najednou začal usínat sám v postýlce a pak mu začaly růst zuby a s tím i spací peklicko. Uspavala jsem na míči - to zkus. To hopsání je min náročný než chození, zejména v noci, muzes si u toho i přivřít oči 😂 ted mu vyrostlo 6 zubu za dva měsíce a zádě usíná u me v křesle u mléka.

80% miminek nedokáže samo usnout, takze bud se vysílí pláčem - což samozřejmě neni vhodné anebo jim maminky musí pomáhat usnout.

sishina
Včera v 11:37

@zezule007 ta knížka mě zajímá, pomohlo to spíš jakože psychicky sis uvědomila, že je to proste přirozený anebo jsi tam našla i nějaké tipy?

Nám malý usíná dobre, ale spis od toho co mu vyrostly zoubky, je neklidný. Vrti se, poplakává. Přitom první půlrok bylo zase občas usínání těžší, ale spal hezky.
Nejhorší byl zatim 9/10 mesic. Ted je mu rok a jakž takz.