Nález na kyčlích - mohu dečku na pár hodin denně sundat?

karol1996
25. únor 2019

Dobrý den, dostali jsme kycelni decku ve dvou týdnech, přikládám fotografii nálezu. Četla jsem že IIa je v jejím věku ještě v normě. Malou v decce hrozně trap i prdy, mohla bych ji to na pár hodin denně sundat? Děkuji za reakce 🙂

karol1996
autor
25. únor 2019
berenika39
25. únor 2019

Ahoj, můžeš zkusit naší MK Poradnu dětského lékaři, posílám odkaz:
https://www.modrykonik.cz/forum/topics/poradny/

jancabr
25. únor 2019

2a je celkem dobrý, my máme na jedné straně 2a a na druhé straně 2c. Na pojišťovnu nám doktor napsal Abdukční anatomickou dečku. Malá by jí měla nosit cca 23 hodin denně. No trochu to flákáme. Má jí přibližně 15 hodin denně. Ale pomáhá to

olga_
25. únor 2019

Mrkni na info na stránkách ortopeda Jansy ze žamberka. 2a je v pohodě.

maj_da
2. bře 2019

@karol1996 nejsem v tomto oboru vzdělaná joo, ale IIa je úplně normální. My měli i IIb a bylo doporučeno dvojité balení (které podle mě od pravěku doporučujou všem i preventivně). Koupila jsem himerky, ale nakonec nedávala. Malý trpěl na prdy a pořád kopal nožičkama a pleny vyloženě nesnesl. A taky podle svého pocitu, jsem si tak nějak říkala, že nedozrálé kyčle má podle mě většina miminek, protože celkově ty tvorečci dozrávají ještě další 3 měsíce, co jsou venku. A když se podíváš, když spinkají na zádech, tak mají kyčle přesně v tom postavení, kdy dozrávají. Měla jsem také strach a šla i na rehabilitace, jak s nožičkama cvičit, aby lépe zrály. Nakonec jsem to ale nechala na malém a také tomu dala čas. Na 3 měsících nám paní doktorka řekla, že má kyčle ukázkové. Neříkám, že to máš nechat být, to je na každém, jak se k tomu postaví, ale zbytečně se nenervuj, bude to dobré!