Dobrý den,
Chci se zeptat, zda je normální že muj 5,5 měsíční syn nadměrně slintá, když pase koníčky má pod sebou úplnou kaluž, běžně vypouští sliny ven z pusy, do toho má ještě stále jazyk ven. Jakoby mezi rtama strčený.
Už má vylezlé obě spodní jedničky , tak nevadí mu tam ty zoubky, nerostou další nebo je problém někde jinde ?
Jo mam dojem, ze u dcery jsem také kole 6 měsíce zkoumala ,že je divná že má často vyplaznuty jazyk. Pak to nějak přešlo (-:
Ahoj kamarádky dvouletak taky hodně slintal a doteď má bryndacek a cvičí na to vojtovku, pro má nějak slabsi krční svaly či co, tak kdyby to neprestalo zkusit treba fyzio🙂
Já mám odevšad zafixováné, že miminka prostě slintají. Takže když můj syn neslintal vůbec, byla jsem spíš nervózní z toho 😅 Ale jazyk měl venku furt, stále připravený do akce, kdyby bylo něco lákavého na dosah 😁
@janarot Určitě je to jen klasické miminkovské slintání. Jen já mám od známé zkušenost, že to bylo nejspíš způsobeno krátkou uzdičkou pod jazykem. Dotyčné dítko totiž slintalo i v pozdějším věku, šlapalo si na jazyk a neumělo ho pořádně ani vystrčit. Mělo problém i při kojení. Ale to je jen jedna z méně pravděpodobných možností.
@janarot je to normální... V tomto věku mám většinu fotek z jazykem venku. Jestli mu navíc rostou zoubky, tak slinění je úplně normální 😉.