Nadměrné slintání, jazyk venku. Je to normální?

janarot
17. pro 2020

Dobrý den,
Chci se zeptat, zda je normální že muj 5,5 měsíční syn nadměrně slintá, když pase koníčky má pod sebou úplnou kaluž, běžně vypouští sliny ven z pusy, do toho má ještě stále jazyk ven. Jakoby mezi rtama strčený.
Už má vylezlé obě spodní jedničky , tak nevadí mu tam ty zoubky, nerostou další nebo je problém někde jinde ?

codal
17. pro 2020

@janarot je to normální... V tomto věku mám většinu fotek z jazykem venku. Jestli mu navíc rostou zoubky, tak slinění je úplně normální 😉.

ada22
17. pro 2020

Jo mam dojem, ze u dcery jsem také kole 6 měsíce zkoumala ,že je divná že má často vyplaznuty jazyk. Pak to nějak přešlo (-:

squezy
17. pro 2020

@janarot Kamaradky syn slintal snad skoro do 2 let :D Nemel tedy jazyk venku, ale opravdu hooodne slintal, jakože hodně. Podle dr je v pořádku, jako miminko taky hodně slintal. Mimca to tak prostě maji..a ten jazyk? Prostě objevuje

evsi88
17. pro 2020

Ahoj kamarádky dvouletak taky hodně slintal a doteď má bryndacek a cvičí na to vojtovku, pro má nějak slabsi krční svaly či co, tak kdyby to neprestalo zkusit treba fyzio🙂

budilucka
17. pro 2020

Já mám odevšad zafixováné, že miminka prostě slintají. Takže když můj syn neslintal vůbec, byla jsem spíš nervózní z toho 😅 Ale jazyk měl venku furt, stále připravený do akce, kdyby bylo něco lákavého na dosah 😁

haninka83
18. pro 2020

@janarot Určitě je to jen klasické miminkovské slintání. Jen já mám od známé zkušenost, že to bylo nejspíš způsobeno krátkou uzdičkou pod jazykem. Dotyčné dítko totiž slintalo i v pozdějším věku, šlapalo si na jazyk a neumělo ho pořádně ani vystrčit. Mělo problém i při kojení. Ale to je jen jedna z méně pravděpodobných možností.