Nachlazené miminko. Jak mu pomoci?

niliho
10. pro 2019

Ahoj maminky,
nemohu se celý den dovolat pediatrovi, tak se obracím o radu na Vás. Mám 4 měsíčního syna a je lehce nachlazený. Včera večer začal pokuckávat, kýchat a chraptit. Dneska přes den jen chraptí. Nosík má čistý, bez hlenů. Je mrzutý a pořád pláče. Teploty nemá. Mám doma jen čípky Viburcol. Jak mu pomoci? A mohu mu hrudníček lehce namazat tymiánovou mastí od Justu? Je to silná mast, tak nevím,jestli mu nemůže ublížit. Děkuji za veškeré rady.

merope
12. pro 2019

Už jsi asi u pediatra dávno byla - ale když už tu otázku čtu - dobré ploplachovat dutiny nějakou "mořskou vodou", já používám libenar, ale je toho mnoho.

A pokud se to nebude lepšit, tak se hodí skočit k doktorce - u nás se to spíše horšilo, tak jsem skočila a už přes 14 dní má antibiotika ☹. Máma mi říkala, že jí přijde (na začátku), že ho bolí v krku (mě bolelo taky, ale já to prošplíchala nějakým "hnusem" a klid).

lennus
12. pro 2019

@niliho Just používám, za mě je nejlepší kojení, s nachlazením k dr vůbec nechodím, jen na poslech, když dlouho kašle, ale to jsem byla s každým jen jednou, leda tam dítě zbytečně něco chytne.