Ahojte, možná debilní dotaz, ale já prostě nevím jak tuto situaci řešit :D Když jsem s malou (3,5m) v kavárně či restauraci a potřebuju na WC.. jak to mám řešit? :D Rozhodně ne všude se dá na záchod zajet s kočárkem.. většinou se snažím vydržet domů, ale po porodu je to celkem risk :D Tak jak se tohle řeší? Malá mi v kočárku z 99% spí..
@klchudik tyyjo, asi si neliznu malou nechat jen tak u stolu.. zatim nevyskoci a jak rikam, vetsinou spi.. ale proste bych ji takhle random nenechala 🙈 me jen napadlo poprosit obsluhu at tak po ocku mrkne jestli ji nekdo nekrade 😅
V kavárně jsme to tedy nikdy takhle neřešila, ale používám venku kameru připojenou na powerbanku. A na dítě tak vidím.
Klidně řekni obsluze 🙂 Já teda s takhle malýma nikam nechodila, ale byla jsem třeba s roční chodící v hernicce a když jsem potřebovala na záchod, dala jsem ji flašku s mlíkem, ona ho vždy pila vleže, takže ležela na jedné hrací dece a ani si nevšimla, za tam nejsem (měla separační úzkost) 😀 To jen tak pro pobavení, jak někdo řeší v nouzi 😀
Tak ja vzdycky chodila do kavarny s nekym posedet, s nejakou kamaradkou, tak vzdy nekdo pohlidal. Nechodila jsem samotna s deckem po kavarnach (kor s miminem).
Párkrát se stalo, že zákaznice poprosila abych přihlídla kočárek. Miminko spalo, tak jen kdyby se něco. Nikdy nebylo potřeba jít ke kočárku,ale i kdyby tak jsem neměla problém ty 2 minuty houpat.
Vždy to bylo mimo "špičku" a nebo jsme na směně byly ve více lidech.
Na drtivé většině míst jsou toalety pro vozíčkáře.
Nevim do jak velke kavarny chodis. Ja znam same mensi kavarny o par stolcich. Uplne casto jsem s detmi nechodila,ale normalne bych nechala kocarek u stolecku. Max.,kdyz se bojis,tak poprosit obsluhu,ze si jen skocis na wc,jestli ockem muzou dohlednout na kocarek.
Pracovala jsem jako servírka v cukrárně. Takže když maminka potřebovala na WC jsem chviličku hlídala dite. Buď v kočárku nebo i v náručí.
Já si vždy miminko beru sebou. U nás je ale že 99% nespí 😄 jaktoze všem děti spí 😄😄
Když nebylo vozíčkářské wc, tak jsem si najela kočárkem k normálnímu a nechala si nedovřené dveře se škvírou. Nic lepšího mě nenapadlo a nikdy se mi nestalo, že by mi tam někdo vtrhnul. 😃
Pokud jsem nešla s kamarádkou, která by kočárek pohlídala, tak jsem ho brala s sebou a kdyžtak nechala otevřené dveře do kabinky 😉😁
No, já osobně bych prostě nechala kočárek kočárkem a skočila si na záchod, ale pokud je ti to tak proti mysli, tak prostě popros nějakou ženskou která od pohledu úplně nevypadá jako úchylačka a feťačka, ať ti na mimino chvilku koukne. To jsou starosti :D Jako jo, ,,možná debilní dotaz", to jo no :D
Většinou jsem nechodila sama. Jinak, když to šlo, tak jsem dojela s kočárkem k WC a nechala otevřené dveře, ale to je často problém. Asi bych požádala v krajním případě obsluhu. Zas jestli chodíš do nějaké kavárny pravidelně, tak už budeš obsluhu znát.
@l01991 taky mi jedna zakaznice sverila miminko, zapomnela si v aute penezenku.
Ale jsme teda male mesto, ne Praha.
Ja chodivala s nositkem, tak jsem pripla dite na sebe a sla. Pripadne jsem ho nechala na dozor kamaradce, kdyz bylo klidne/hralo si.
Jak jsem uz psala,podle me zalezi na velikosti kavarny. Kavarny byvaji male. Ja jsem z Prahy,kavarny co chodim jsou fakt pidi s par stoleckama. Prijde mi uzkostne cpat se s kocarkem na wc,kdyz za minutu jsem zpatky vycurana. Vsichni v te kavarne asi cekaji,az matka odejde a oni to dite ukradnou. Nebo nekdo ceka venku a rekne si,hm,kocarek,jdu si pro neho. Jako neco jineho mi pripada v obchodaku. Tak bych na chodbe dite nenechala. Ale v kavarne? Jako kdyby dite bylo vzhuru,tak treba...Ale 3 mesicni dite z kocarku nevypadne,ani kdyz je vzhuru. To az starsi. Ja treba nechavala spat dite na zahrade v kocarku a ja byla doma. To uz jsem mohla vymyslet,ze mi tam nekdo vleze pres plot 😀 Holky,trochu selskeho rozumu..
hlídá druhý, druhá
aneb, nechodit sama 🙂
osobně si neumím představit moc míst v kavárně, v tomto počasí, tedy vnitřní prostory, kde je tolik místa, aby tam mohl vjet kočárek a zase vyjet, a stejně tak, že tam jdu sama, ale asi věc chuti a pohledu.
@l01991 Hlásím se, že já úplně klidně ano.
Pokud bych byla sama, takbych kočárek bez dozoru nikde nenechala ani sekundu teda. Všude byla malá se mnou
Já též. V žádném případě bych miminko bez dozoru nenechala. A už vůbec bych se neptala někoho cizího, aby mi ho (byt na jednu minutku) pohlídal. To bych radši do žádný kavárny nešla.
Dekuji za nazory. Samotne mimco bych ja urcite nenechala, ani v sebemensi kavarne. Pozadat ciziho cloveka o pohlidani se mi taky uplne nelibi.. mozna tu obsluhu, no. Jinak chodim prave do mensich kavaren, kde vetsinou ani nejsou toalety pro vozickare, kdyz jsou tak kocar beru s sebou, samozrejme… A teda neodpustim si jedno velke wtf na komentare at nechodim na kafe sama :D ano, na kafe chodim vetsinou sama a naramne si to uzivam, protoze mimco mi spi delsi dobu jenom v kocarku, a nebavi me x hodin chodit, kdyz uz je ted venku hnusne, nastesti spi i v zastavenem kocarku, takze tohle je moje chvilka klidu a cas jenom pro me, kdy si dam nerusene teple kafe bez mimina v naruci a nikoho u toho nechci. Kdyz uz jdu na kafe s nekym, tak je jasne ze mi na kocar koukne 🙄 Tak zas neni potreba tu ze me delat uplne blbku :D A chodim si takhle na hodku sednout nekdy dokonce i 2x denne, tak me ukamenujte treba 😂 🫶🏻 zajimalo me jak to delate vy, vidim ze nektere tu nemate problem mimco proste chvili nechat bez dozoru, kazdeho vec, nesoudim, pro me to neni. Takze zaverem vlastne moc moznosti neni a nejlepsi je proste vydrzet :D Mejte se hezky, zeny.
Jakej je vlastne tvuj duvod nenechat kocarek minutu dve bez dozoru? Ty si myslis,ze ti to dite nekdo ukradne? Nebo ze 3 mesicni dite vypadne? Vis,ted to mas s miminkem uplne nejlepsi obdobi,kdy muzes jit na kafe a dite ti nevriska,neutika atd. Starsi dite,pokud nespi,uz nemuzes nechat samotne a kdyz ho vezmes na wc,tak jen hlidas,aby ti nesahalo na stetku,neoteviralo dvere atd. Neduverujes ani obsluze? Pokud jsi opravdu takto uzkostliva, co budes delat pozdeji? Co kdyby jsi ty deti mela dve a jedno ti chtelo kakat? Reknes sorry,nejdes kakat,protoze miminko tu nemuze byt chvilinku samo. A tech situaci je vic. Me to prijde padle uz na hlavu a proste se bud pocuras nebo proste na kafe nechod. Promin za uprimnost.
Já mám už děti velké, ale s úplně cizím bych je taky nenechala. Jestli do kavárny chodíš pravidelně, tak obsluhu asi už budeš znát. Nebo není někde v blízkosti obchoďák s klasickým WC.
Kdyz je miminko vzhuru, tak nereknu, ale spici dite bych proste nechala spat🙂. Jak je psano vyse, cesta na zachod s nekolika detmi muze byt i daleko dobrodruznejsi, tak bych si to sama nekomplikovala🙂
@felixfelicis Presne tak. Jinak ja,kdyz jsem byla jeste v sestinedeli,tak jsem se musela jit objednat na kliniku na zakrok. Tam mi rekli,ze ordinace je v patre a vytah tu neni. Ze muzu nechat kocarek na recepci nebo si vzit dite s sebou. Jakozto prvorodicka v sestinedeli jsem si myslela,ze jsou ty pani mimo. Stejne mysleni jako ma ted autorka). Dite mi spalo a korbicku jsem par dni po cisari fakt nosit nemohla. Tak jsem ho u te recepce nechala. Svete div se,ale za tech 10 minut se nic nestalo. Okolo chodili i lidi a ani si kocarku nevsimli... Nebo chodim do zasilkovny,kde vubec neni misto na kocarek. Stejne tak jsem sla na odbery a tam taky s kocarem nevlezes. Za me staci jen rict obluze,ze si odskocim a jestli tu muzu nechat kocarek. Samozrejme bych nenechala v dnesni dobe dite pred samoobsluhou atd.
Ono fakt není moc možností, co bys tady v diskusi čekala za převratné řešení? Buď nechat samotné, nebo vydržet, nebo nechat škvírku a při čůrání koukat škvírkou na kočár. 😃
Nechat na tu chviličku kočárek u stolečku nebo před WC? Pokud ti nevypadne a chvilku to bez tebe vydrží 🤷