Ahoj,
chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek, jak, v čem umýváte hračky? Synovi jsou 3 měsíce a už všechno žužlá. Některé hračky mají zvukový přístroj, jiné různě chrastí. Tak přemýšlím co s tím. Na začátku jsem to přejela trošku desinfekcí akorát.
Děkuji za odpověďi.
S prvnim ditetem jsem to hrozne hrotila. Zkoumala co muzu do mycky, co do pracky, cim to umyt ve drezu... S tim druhym 90 % oplachuju teplou vodou. Sem tam neco prasknu do mycky/pracky.
Elektronicke soucastky vyndavam, samo. Chrastitka vetsinou vyschnou. Piskatka taky.
Elektronické hračky jsme neměli, chrastítka, apod. jsem normálně přeprala v ruce, všechno ostatní do pračky. Ze začátku jsem všechno čistila skoro denně, postupně tak nějak míň a míň. Ale syn do osmi měsíců ublinkával, takže co nešlo umýt nebo vyprat, to prostě nedostal 🤦♀️
Nicim. Max.oplachnout teplou vodou , otrit vlhkym hadrem, nebo hodne spinave jsem cistila mydlovou vodou.
Když byli faaaakt malí tak jsem se to snažila oplachovat vodou. To podle mě stačí než hrotit dezinfekci. Jakmile začnou všechno zrat a olizovat venku, nemá to smysl.. 😀
Necistim hracky
Většinu peru. Pokud to má v sobě nějakou elektroniku, dám si trochu vody s jarem nebo Sanytolem do kýblu a namočenou houbičkou/kartáčem to umyju. Případně, pokud umyváš jen málo věcí a není to na pračku, tak jak nádobí - teplou vodu a trochu jaru. 🤷♀️