Můžu dávat dítě do židličky, když ještě nesedí?

21. srp 2024

Ahoj, mám dotaz...
Mám doma židličku po dceři (viz foto). Je tam uvedeno od 6m. Dcera v ní seděla asi od 8m ale už si nepamatuju jestli seděla už sama nebo ne. Ona byla a je dost napřed ve všem 😂 takže bych se nedivila. Jenže syn bude mít za týden 10mesicu, ještě nesedí. Jenže je velký, fakt velký. Krmila jsem ho v houpatku, je že jak švihne nohama pomalu se převrátí 😂😂😂 takže uvažuju, že ho soupnu do té židličky! V kočárku si seda stylem, že se přitáhne za madlo a sedí ale sám ne..Jen si říkám, jestli už můžu když nesedí 😐??? Úplně si nejsem jistá

chybadel
21. srp 2024

Já bych ho tam dala 🤷🏼‍♀️ zkusis a uvidíš jak vám to bude vyhovovat, ještě když ji mate doma

autor
21. srp 2024

@chybadel spíš mě vrtá hlavou jestli ho můžu posazovat, když sám vlastně nesedí. . Ale zkusím a uvidím 😉

krisstina93
21. srp 2024

Neměl by se posazovat, když sam nesedí, i to sedani v kočárku pritahovanim za madlo neni dobre.

kacka1994
21. srp 2024

Cetla jsem u jedne fyzioterapeutky, ze pokud alespon peruje na 4, tak posazeni na nejnutnejsi dobu je v pohode... ale jako na nakrmeni, ne na to aby tam sedel kdyz varis nebo tak 🙂

martulka88
21. srp 2024

My jsme dodrželi opravdu 2 měsíce, kdy si sám sedal. Vyšlo to na Vánoce. Pak rovnou do Stokke rostoucí židličky. Do té doby houpátko. Však je to jen na krmení, tak si ho pohlídáš, aby nepřepadl. Kočárek bych si tedy hlídala a nedovolila. Ale my jsme s manželem v tomto striktní a co se týče správného vývoje páteře, tak na tom si zakládáme (oba ju nemáme v dobry kondici). Byli jsme i u fyzioterapeutky a když jsme se o všem bavili, tak nás utvrdila v tom, že to děláme správně. Tchánovci syna občas chtěli posadit, tak jsme jim vždy museli vysvětlovat a prostě to museli dodržovat. Já bych to prostě neudělala.

hanka_12345
21. srp 2024

a nemas doma takove nejake lehatko? ja jsem v tom krmila dokud nesedel..byl v takovem polosedu pololehu..teziste mel na zadech a az sedel tak sem ho supla do zidlicky..ja si myslim pokud nesedi a das ho tam tak se ti bude i ruzne prekulovat protoze se neudrzi

daasqua
21. srp 2024

Já měla polohovací židličku, takže občas byl syn tam, ale taky se přitahoval do sedu, tak jsem ho spíš měla na klíně v takovém polosedu/pololehu, to se mu líbilo víc. Taky mu ten sed trval, dřív myslím stál než správně seděl, seděl asi až v 12m (ono je to i náročnější pro tělíčko) 😀 Dcera si sama sedla krásně v 7m, taky byla napřed. Mě rodiče posazovali a mám dost záda (hlavně bederní) v háji, nejspíš to souvisí, ale nevím, jak dlouho jsem takhle sedávala (určitě déle než jen na rychlé krmení).

zuzkasim
21. srp 2024

Ne, neměl by. Syn mi neseděl do 13 měsíců, krmila jsem ho na klíně v polosedu. Byl to opruz, na nic jiného mi tolik nevadilo, že nesedí, jako na to jídlo. Nebo jsem ho někdy šupla do vajíčka, autosedačky.

junomcgaff
21. srp 2024

Taky jsem krmila v lehátku v polosedu dokud neseděla

hennrietta
22. srp 2024

Dokud dcera sama a stabilně neseděla, tak jsem ji nedávala ani do židle nebo do sporťáku. Na krmení jsem využila autosedačku z troj kombinace. Aspoň k něčemu se využila.

elesse
22. srp 2024

na nezbytně nutnou dobu už by to neměl být problém

lennus
22. srp 2024

Neposazovala jsem, dokud si opravdu samy nesedly. Pro psychomotorický vývoj je to dost zásadní, nedoporučí to žádný rozumný fyzioterapeut. Důležité je lezení a pak si sednou, pokud jedou správně. Pasivní posazování se dělalo za nás, dnes už se ví, že se to nemá, ani strkat do chodítek a pořád to vídám. Jsem v řadě věcí flegmatik, ale toto mi přijde opravdu důležité - neurychlovat ten vývoj.

lennus
22. srp 2024

Co se týče krmení, my s dcerou jeli BLW metodu a někdy jedla tak, že byla na břiše na zemi s omyvatelnou podložkou a krmila se sama. Oba byly s psychomotorickým vývojem pozadu. Ale často jsem ji měla v polosedu na klíně.

kacka1994
22. srp 2024

@lennus to uz se dnes nedoporucuje... aby jedli na brise 🙂 kvuli duseni, pro nesedici dite je tedy vhodne jedine na matcine kline v predklonu ditete (ne v polosedu, ze je zakloneno), nebo posadit do zidlicky, i kdyz jeste nesedi na dobu nezbytne nutnou 🙂 Me nastesti deti sedeli brzy 🙂