Ahoj, malýmu bude 7 měsíců, můžu mu dát kuřecý vývar se zeleninou? Chtěla bych tam přidat i kapání jde mi hlavně o to..🙂 Díky moc 😎
AHoj, podle starších doporučení se mají největší alergeny (např. vejce v kapání) podávat až po roce věku, podle novějších co nejdříve okolo půl roka...tak si vyber 🙂 Já bych ale přeci jen s bílkem počkala na později a když už, tak bych dala jen žloutek.. dřív se podával žloutek dokonce syrový už v prvních pár msících (moje babičky i mamka to tak dělaly 🙂)
klidně dej, malá s náma jedla v půl roce i špenát, akorát teda bez čeneku 😉
neměl by být solený, takže ej, ale vám dosol, až po odebrání porce prckovi. a já ybch taky raději volila bezvaječné nudle prozatím, anebo rýži.....uvaříš, odebereš, vám doděláš. nejjednodušší metoda.
Osobně bych nedávala... kvůli vajíčku, bílek by se měl dávat až po roce a nebo jen ze žloutku. A rozhodně to nesol.
Kapání udělej jen ze žloutku a dětské krupičky, kuře, ze kterého budeš polévku vařit vař dostatečně dlouho, klidně mu tam potom ober masíčko, dej zeleninku, nesol, v žádném případě žádný bujon či vegetu a nevidím problém.
kuřecí vývar bych klidně dala, ale jen se žloutkem, v bílku je antivitamin H. Tak by se zbytečně zničil vitamin H ze žloutku.
Já jsem tohle nijak neřešila,kupovala normální těstoviny,jen jsem nesolila,udělala jim noky z normálního celého vejce-vždyť toho nesnědli kvantum-takže udělej,ale teda nesol a nekořeň jinými dochucovadli,jinak v tom nevidím problém 😉 Přeju dobrou chuť 😉
Nesoleny a bez vejce, resp. bez vajecneho bilku
a proč by nemohl.... 😉