Může se s antibiotiky na zánět močového měchýře ven?

aurelie34
29. lis 2019

Hezký den, syn 26 měsíců bere už 6 den antibiotika na zánět močového měchýře. Bez teplot je 5 dní a jinak mu nic není. Myslíte že by jsme mohli jít na chvíli ven? Už mě z toho vážně hrabe, jsme 10 dní zavření jen doma.

martt
29. lis 2019

@aurelie34 Pokud nesvítí sluníčko, a je bez teplot, tak by jste na chvilku mohli. Ale ja osobně bych nešla v tomto počasí. Aby více neprochladl a nepridelali jste si na větší problémy. Ale zase chápu, že být zavřená jen doma je taky na palici. Ja jsem se synem byla jednou doma celý měsíc.

fiiif
29. lis 2019

@aurelie34 poradne oblect a na cerstvy vzduch =) s atb by se nemelo na slunce a to myslim uz ted nehrozi, vyhla bych se velkym obchodnim domum, prece jen ma oslabenou imunitu, ale na prochazku klidne bezte =)

clo1
29. lis 2019

Já bych nešla. Bere atb na zánět moč.měchýře, měl by být v teple, v klidu...nešla bych.

verunkanatalka
29. lis 2019

Zrovna se zánětem močáku bych raději nešla... Bála bych se prochladnutí...

ai30
29. lis 2019

Se zabudlanym v kocarku/v satku bych sla na kratkou prochazku. Na hriste nebo tak urcite ne.

martiniquest
29. lis 2019

Samozrejme, ze ano. Pokud nema dite teploty, proc by melo sedet doma? Naopak, trocha cerstveho vzduchu muze byt jedine ku prospechu. Mam tedy na mysli prochazku, nikoli litani v kolektivu po hristi, ale na to uz ani neji pocasi.

fouskovi
29. lis 2019

Nešla bych má atb na zánět měl by být v teple

caverina
29. lis 2019

Jako ja chapu,ze sedet dlouho doma je opruz,ale jit ven s atb a jeste k tomu na prochlazeni mocaku fakt neni dobry napad...ale kdo chce kam...

darinka84
29. lis 2019

@aurelie34 rozhodně bych na procházku šla. Není důvod nejít.

zelenaesmolda
29. lis 2019

@aurelie34
neptala bych se laiku na netu ale pediatra 🙂

drep
29. lis 2019

Šla bych, pokud je bez teplot a nevypadá nemocně. Na chvíli, s dobře nabaleným dítětem, ne do kolektivu a nenechala bych ho moc kravit. Jsem zastáncem názoru, že dítě je taky člověk a ne skleníková kytička. Nemluvě o tom, že současný trend je brát atb co nejkratší možnou dobu, na infekci močových cest je často je pět dní...

nafuka
29. lis 2019

Proč se nezeptáš doktora? To nikdy nepochopím.

aurelie34
autor
29. lis 2019

@nafuka už není v ordinaci, má tento týden jen do 11 hodin. Ráda bych šla se synem o víkendu ale nevim jestli je to vhodné. On už se doma šíleně nudí a je protivný. Je zvyklý byt půl dne venku.

clo1
29. lis 2019

@aurelie34 každý si může říkat co chce, stejně je to na tobě co uděláš. Ještě jsi nenapsala jestli bys ho měla v kočárku nebo by šel pěšky.
Jak jsem psala...nešla bych, ale je to na tobě

aurelie34
autor
29. lis 2019

@clo1 máme rodinný dům, tak že by byl na zahradě a se mnou u koní. V kočárku už nejezdí.

clo1
29. lis 2019

@aurelie34 já si vždycky říkám...raději se doléčit a pak můžeme být venku jak dlouho chceme. Než jít ven nedoléčený a riskovat, že se mu to vrátí a nebo chytne něco dalšího. Že vypadá zdravě, neznamená že je zdravý. Je oslabený. Proto radím vydržet. Minimálně než dobere atb. I tak se doporučuje klidnější režim po dobrání. I má dr. dopoťručuje po dobrání být ještě pár dní doma. Takže pochybuju, že by mi odsouhlasila jít ven s atb. Nikdy jsem se jí neptala na to, protože mi příjde jako samozřejmost být s atb doma.

caverina
29. lis 2019

@aurelie34 To je sice hezke ze se nudi a je protivny...kdo by nebyl...ale stoji to za to? Ja se pak nedivim tem zpravam,ze sotva se dite uzdravi tak za chvili je zase nemocne....po atb je proste imunita oslabena...

drakenn
29. lis 2019

Já bych nešla a držela dítě se zánetem močáku v teple.

ai30
29. lis 2019

@aurelie34 Tak to urcite ne, ver mi, nestoji to za to. Jeste to par dni vydrz.

mourovatakocka
29. lis 2019

Zachumlat, obalit šálou a ven, ať se projde 🙂 Žádné hřiště, herna, ale jen ať je na vzduchu.

sarrita
29. lis 2019

Syn stejně starý, momentálně má zápal plic. Druhý týden má antibiotika, zítra je naštěstí dobírá a příští týden jdeme na kontrolu. Ven jsme s ním nechodili. Co byl venku, tak jen na kontrole u doktorky a při přechodu z domu k našim cca 5 minut (2x týdně chodím do práce) , vždy v kočárku. Jinak bych ho s antibiotiky ven nebrala, ani na zahradu.

j.a.n.i
29. lis 2019

@sarrita tak prijde mi sakra velky rozdil zapal plic a zánět mocaku... U zanetu mocaku nevidim problem jit ven po 2 dnech atb, pokud nema teplotu a ma chut jit, u zapalu plic bych ven nesla.

caverina
29. lis 2019

@j.a.n.i tak u ditete je zanet mocaku sakra velky problem...ja tohle fakt nechapu..to je takovy problem byt doma s nemocnym ditetem?

j.a.n.i
29. lis 2019

@caverina aha, takze by kamaradky dcera mela byt doma 3/4 roku... A ja zas nechapu, proc bych mela byt doma jen protoze nekdo dalsi ma pocit, ze se to tak ma.

caverina
29. lis 2019

@j.a.n.i no tak mozna proto ze nebyla ji to trapilo tak dlouho ze?🙂

drep
29. lis 2019

@j.a.n.i tak s pneumonií je doma i dospělý, s infekcí močových cest jsem běžně chodila s atb do práce.

gruyerre
29. lis 2019

@aurelie34 šla bych s ním na chvíli ven, čerstvý vzduch bude ku prospěchu.

clo1
29. lis 2019

@j.a.n.i To je asi ten problém proč je třičtvrtě roku nemocný, když s ním chodí ven. Možná kdyby se doléčil pořádně doma, nebyl by 3/4 roku nemocný nebo na atb

clo1
29. lis 2019

@j.a.n.i pardon, samozřejmě nemocná...když má dceru 😀

j.a.n.i
29. lis 2019

@caverina @clo1 Vy evidentně o tom jak a proč vzniká infekce močových cest moc nevíte, když dokážete napsat takový blábol... Fakt to není tím, že se podle vás nedoléčí. A na ATB byla možná ještě déle a světe div se, doktoři neměli s tím, že chodí ven sebemenší problém.