Hezký den, syn 26 měsíců bere už 6 den antibiotika na zánět močového měchýře. Bez teplot je 5 dní a jinak mu nic není. Myslíte že by jsme mohli jít na chvíli ven? Už mě z toho vážně hrabe, jsme 10 dní zavření jen doma.
Já bych nešla. Bere atb na zánět moč.měchýře, měl by být v teple, v klidu...nešla bych.
Zrovna se zánětem močáku bych raději nešla... Bála bych se prochladnutí...
Se zabudlanym v kocarku/v satku bych sla na kratkou prochazku. Na hriste nebo tak urcite ne.
Samozrejme, ze ano. Pokud nema dite teploty, proc by melo sedet doma? Naopak, trocha cerstveho vzduchu muze byt jedine ku prospechu. Mam tedy na mysli prochazku, nikoli litani v kolektivu po hristi, ale na to uz ani neji pocasi.
Nešla bych má atb na zánět měl by být v teple
Jako ja chapu,ze sedet dlouho doma je opruz,ale jit ven s atb a jeste k tomu na prochlazeni mocaku fakt neni dobry napad...ale kdo chce kam...
@aurelie34
neptala bych se laiku na netu ale pediatra 🙂
Šla bych, pokud je bez teplot a nevypadá nemocně. Na chvíli, s dobře nabaleným dítětem, ne do kolektivu a nenechala bych ho moc kravit. Jsem zastáncem názoru, že dítě je taky člověk a ne skleníková kytička. Nemluvě o tom, že současný trend je brát atb co nejkratší možnou dobu, na infekci močových cest je často je pět dní...
Proč se nezeptáš doktora? To nikdy nepochopím.
@aurelie34 já si vždycky říkám...raději se doléčit a pak můžeme být venku jak dlouho chceme. Než jít ven nedoléčený a riskovat, že se mu to vrátí a nebo chytne něco dalšího. Že vypadá zdravě, neznamená že je zdravý. Je oslabený. Proto radím vydržet. Minimálně než dobere atb. I tak se doporučuje klidnější režim po dobrání. I má dr. dopoťručuje po dobrání být ještě pár dní doma. Takže pochybuju, že by mi odsouhlasila jít ven s atb. Nikdy jsem se jí neptala na to, protože mi příjde jako samozřejmost být s atb doma.
Já bych nešla a držela dítě se zánetem močáku v teple.
Zachumlat, obalit šálou a ven, ať se projde 🙂 Žádné hřiště, herna, ale jen ať je na vzduchu.
Syn stejně starý, momentálně má zápal plic. Druhý týden má antibiotika, zítra je naštěstí dobírá a příští týden jdeme na kontrolu. Ven jsme s ním nechodili. Co byl venku, tak jen na kontrole u doktorky a při přechodu z domu k našim cca 5 minut (2x týdně chodím do práce) , vždy v kočárku. Jinak bych ho s antibiotiky ven nebrala, ani na zahradu.
@aurelie34 Pokud nesvítí sluníčko, a je bez teplot, tak by jste na chvilku mohli. Ale ja osobně bych nešla v tomto počasí. Aby více neprochladl a nepridelali jste si na větší problémy. Ale zase chápu, že být zavřená jen doma je taky na palici. Ja jsem se synem byla jednou doma celý měsíc.