ahojky všem,
můžou se pár měsíční miminka cachtat v malém domácím bazénku s běžnou vodou z vodovodu? jak jsou teď vedra, tak máme po celém baráku příšerné vedro..napadlo mě, jestli by malou neosvěžilo položit jí na zahradě v chládku do malého bazenku s vlažnou vodou z vodovodu (nepřichlorovaná jako v bazénu)..aby z toho nenastydla nebo něco..díky za názory 🙂
já osobně bych tak malé miminko nechala jen v chládku, přeci jen, je ještě maličká, tak aby třeba nenastydla. Nebo bych ji maximálně rychle opláchla a osušila.
ještě bych počkala
tvoje mimco ma 2 mesiac e a 2 tyzdny. Tak male dietatko este nedrzia teplotu - v bazene ti mohlo nachladnut. Myslim ze rychle clapotanie vo vode a osusenie by bolo idealnejsie 🙂
nevím, copa by tam dělalo? otočí hlavu na stranu a lokne si? když tam bude malinko vody. tak to zase nebude mít žádný účinek. na bříšku bych tedy neriskovala, že si vymáchá čumáček...jako jsem pro kažou "špatnost", ale destitýdenní dítě v malém bazénu..nevím, no...
dá se s malými "plavat" ve vaně, to jo, ale cachtat..samotné, to bude asi muset ještě počkat🙂
souhlas s @berenika39, svoje lentilky (obě narozené v květnu) jsem za velkých prázdninových veder osvěžovala i několikrát denně doma ve vaničce s rozumnou teplotou vody za pomoci lehátka do vaničky, normální bazének bych ještě v tomhle věku neriskovala 😉 😉
v bazenku to je risk, až bude sedět, tak klidně, my to řešíme ve vaničce s lehátkem 4,5m-
No maximálně bych jen otírala vlhkou žínkou, ale jinak nechala v chládku někde. Popřípadě pokud opravdu ji chcete dát do bazénku, tak nejlíp s podložkou a pak i tak třeba oplachovat žínkou. Jo asi jak to vyřešila Maybe72 🙂
Já bych klidně koupala, s malým jsme plavali ve vaně od konce šestinedělí... jasně, že tem nebyl půl hodiny a jasně, že jsem ho vždy jistili pod hlavičkou, a po koupání hned osušili, ale v těhclech vedrech v bazénku těžko bude studená voda, takže bych klidně mimčo i vícekrát denně v bazénku okoupala, pokud by na to reagovalo dobře a já měla tu možnost... A hlídat je podle mě potřeba ve vaničce stejně jako v bazénku, nevidím v tom moc rozdíl... ale samozřejmně se dá místo bazénku hodit ven vanička...
Já mám stejně staré mimi...napadlo mě to samé, ale je to stejně hloupost...počkám si až za rok 😉
myslím si že to není nejlepší nápad, tak malá mimi neumí regulovat tělesnoou teplotu, spíš otřít žínkou,příp.doma ve vaničce vykoupat, osušit převlíknout a dát do chládku. J
já jsem rozhodně pro schazení. synkovi když se prvně koupal (ve velké vaně) protože v domě bylo přes 30°C bylo něco málo přes měsíc. chudinka plakal jak mu bylo horko (to byl jen v plíně) tak jsem napustila vanu (o trošku chladnější než na večerní koupání) a prcka jsem tam na lehátko položila. v minutě byl klid a užíval si zchlazení. pak jsme se osušila a za půl hoďky znovu. (vždy max. 2-3min max 5 minut ve vodě) tak že pokud budete venku a máte bazének tak si to užívejte. doporučuji přes poleden nechodit ven, ale to je asi všem jasné 😀
Ja mam breznoveho prcka a uz od kvetna - cervna jsem ho davala ve vedrech do koupaciho kybliku. Na tohle pocasi je naprosto uzasny. Voda byla jen o neco chladnejsi nez na klasicke koupani. Dite si nemuze ponorit hlavicku a krasne si tam vyhraje. Vazne to vyzkousejte, budete nadseni🙂 jinak jsem na ochlazeni davala mokrou latkovou plenku pres hole brisko (tam kde nefoukal vitr) a to melo taky super ucinek. Pochopitelne ne ledove sudenou, ale namocenou ve vlazne vode. Jirik to prezil zcela ve zdravi🙂
Mám 2měsíční mimi a 2krát denně ho koupu ve vaničce a dávám na bříško vlažnou plenu .Ještě mě nenapadlo dát ho do bázenku vždyt neumí ani sedět .Když bude někdě ve stínu s mokrou plenou bude mu dobře .Hezký den . 😲
Tříměsíční miminko a cachtat? To bude spíš jenom ležet, ne? Nebyla bych proti tomu ho osvěžit třeba sprchou nebo okoupáním, ale nechat ho ležet v bazénku, to ne...
za mě teda proč ne, jen si tam vlez taky a cachtejte se spolu 🙂 a nebo ta vanička taky není špatný nápad
My jsme Lízu v necelých třech měsících ve vedrech cachtali ve starý plechový vaničce, ve stínu, malinko teplejší vody, tak 5cm, na dno ručník a oplachovali jsme jí. Pak na deku osušit plínou. Byla totál spokojená, ve vodě si juchala. Aspoň nebyla zavařená🙂
podle toho jak pase koniky 🙂