Ahojky všem, píšu a nevím si už rady.
Synáček 7 a něco málo měsíců spinkal krásně od 20 h - 5 h a pak vždy ještě po napití čajíku spinkal do cca 7 h.
Teď posledních 14 dní se tomu spánek říkat nedá.
Kolem půlnoci se budí s pláčem, dokonce i když má dudlíček tak brečí a kroutí se v postýlce. Snaží se přetočit na bříško. Na něm usne schoulený a za hoďku se vzbudí opět s pláčem a takto dokola. Kolem 4h ranní je t vzhůru déle, přetáčí se ze strany na stranu, opět schoulený na břišku usne.
Já už musela rezignovat a spim vedle jeho postylky na pohovce. Má pokojík hned vedle ložnice . Podotýkám, že spaní s námi společně jsme zkoušeli několikrát ale spíš vše bylo k horšímu než lepšímu, od mala má rád svůj prostor. Nikdo to moc nechápe, ale je to tak.
Může mu být zima? Má studené nožky i ruce, ale zátylek vlažný… ponožky si do 5 minut vždy odkope.
Pít mu dávám neustále… dudlík taky aby usnul.
Mléko dostává kolem 1 h ranní.
Máme bílý šum, aromadifuzér s dětským olejíčkem, dělám snad všechno na světě. Nikdy problém nebyl a teď jsem vyřízená
Overal má na spaní klasický pyžamkový, ale je pro nás dost nepraktický, nic to nemění. Preferujeme klasicky pyžamka, dlouhý rukáv + kalhoty.
Uvažovala jsem nad spacím pytlem s nohavicemi ??
Tak studene nohy ruce, to mu je chladno, teplejsi pyzamko dat. A s pitim to zas neptehanej, pokud je clovek prepity, taky se blbe spi
Zkusila bych ho víc obléct nebo do spacího pytle. Mě se syn budil zimou už v porodnici. Přestěhovali nás do pokoje, kde táhlo od okna. A noci pořád brečel a brčel, i když mu nic zdánlivě nechybělo. Bylo mi záhadou, proč usnul pokaždé, když jsem ho vyvezla na chodbu. A pak jsem přišla na to, že je tam tepleji. Tak jsem ho navlíkla jako cibuli a od té doby hezky spal. Totéž se mi stalo v tom miminkovském období víckrát, že nevysvětlitelně brečel a pomohlo ho obléct víc. Jemu celkově klesala teplota už po porodu a má rád teplo do teď.
Přes den spí ale v pohodě a má teplé ruce a nohy. Jen v noci takto. On je právě opak, v létě byl skoro furt jen v pleně protože se hned přehřál a řval. Byl strašně upocený.
A nemuze mit hlad? V tomto obdobi se deti zacinaji vice hybat, nebo rustovy spurt?
@konidana najist jsem mu prave dala kolem 1h ranní, jinak už spal v noci bez mléka
Zkuste ten spacak, pokud ma studene nozicky, tak ho to budit muze. Taky se mi deti po pul roce vice budily jak se uz vice hybaly a pretacely. Jestli ma treba hodne tvrdou matraci a pretoci se z boku na zada, muze se leknout a vzbudi ho to.
Zkus mu dat spaci vak, aby byl v teple. Urcite pokud ma studene nohy, tak s tim se spatne spi, to by chtelo resit. Muj syn taky pres den spi jen v obleceni/pyzamu, ale na noc musi mit ten spaci pytel. Ono je v noci i chladneji a hlavne jak se delsi dobu clovek nehybe, tak se nezahreje. Kdyz to nepomuze, muzou to byt zuby nebo tisic jinych veci, ale tohle je asi nejjednodussi co muzes zkusit a treba to pomuze
Přebalit? Studík ho plena?
A já bych teda nabídla mléko, podle mě má hlad😁
Pokud má nohy studené, dala bych nějaký overal. Moje mladší má na spaní od mala ráda teplo, ale odkopává se dodnes. Má proto teplé pyžamko a když byla maličká, tak ho měla s ťapkama, aby měla i nohy teplé. Jinak bych se přikláněla i k zubům. Můžou ho teď trápit.