Může mu být zima?

19. lis 2024

Ahojky všem, píšu a nevím si už rady.
Synáček 7 a něco málo měsíců spinkal krásně od 20 h - 5 h a pak vždy ještě po napití čajíku spinkal do cca 7 h.
Teď posledních 14 dní se tomu spánek říkat nedá.
Kolem půlnoci se budí s pláčem, dokonce i když má dudlíček tak brečí a kroutí se v postýlce. Snaží se přetočit na bříško. Na něm usne schoulený a za hoďku se vzbudí opět s pláčem a takto dokola. Kolem 4h ranní je t vzhůru déle, přetáčí se ze strany na stranu, opět schoulený na břišku usne.
Já už musela rezignovat a spim vedle jeho postylky na pohovce. Má pokojík hned vedle ložnice . Podotýkám, že spaní s námi společně jsme zkoušeli několikrát ale spíš vše bylo k horšímu než lepšímu, od mala má rád svůj prostor. Nikdo to moc nechápe, ale je to tak.
Může mu být zima? Má studené nožky i ruce, ale zátylek vlažný… ponožky si do 5 minut vždy odkope.
Pít mu dávám neustále… dudlík taky aby usnul.
Mléko dostává kolem 1 h ranní.
Máme bílý šum, aromadifuzér s dětským olejíčkem, dělám snad všechno na světě. Nikdy problém nebyl a teď jsem vyřízená

leilinka1234
19. lis 2024

Pokud má nohy studené, dala bych nějaký overal. Moje mladší má na spaní od mala ráda teplo, ale odkopává se dodnes. Má proto teplé pyžamko a když byla maličká, tak ho měla s ťapkama, aby měla i nohy teplé. Jinak bych se přikláněla i k zubům. Můžou ho teď trápit.

autor
19. lis 2024

Overal má na spaní klasický pyžamkový, ale je pro nás dost nepraktický, nic to nemění. Preferujeme klasicky pyžamka, dlouhý rukáv + kalhoty.
Uvažovala jsem nad spacím pytlem s nohavicemi ??

misha31
19. lis 2024

Tak studene nohy ruce, to mu je chladno, teplejsi pyzamko dat. A s pitim to zas neptehanej, pokud je clovek prepity, taky se blbe spi

biciklissie
19. lis 2024

Zkusila bych ho víc obléct nebo do spacího pytle. Mě se syn budil zimou už v porodnici. Přestěhovali nás do pokoje, kde táhlo od okna. A noci pořád brečel a brčel, i když mu nic zdánlivě nechybělo. Bylo mi záhadou, proč usnul pokaždé, když jsem ho vyvezla na chodbu. A pak jsem přišla na to, že je tam tepleji. Tak jsem ho navlíkla jako cibuli a od té doby hezky spal. Totéž se mi stalo v tom miminkovském období víckrát, že nevysvětlitelně brečel a pomohlo ho obléct víc. Jemu celkově klesala teplota už po porodu a má rád teplo do teď.

autor
19. lis 2024

Přes den spí ale v pohodě a má teplé ruce a nohy. Jen v noci takto. On je právě opak, v létě byl skoro furt jen v pleně protože se hned přehřál a řval. Byl strašně upocený.

konidana
19. lis 2024

A nemuze mit hlad? V tomto obdobi se deti zacinaji vice hybat, nebo rustovy spurt?

autor
19. lis 2024

@konidana najist jsem mu prave dala kolem 1h ranní, jinak už spal v noci bez mléka

dejvitka
19. lis 2024

Zkuste ten spacak, pokud ma studene nozicky, tak ho to budit muze. Taky se mi deti po pul roce vice budily jak se uz vice hybaly a pretacely. Jestli ma treba hodne tvrdou matraci a pretoci se z boku na zada, muze se leknout a vzbudi ho to.

mysh_me
19. lis 2024

Zkus mu dat spaci vak, aby byl v teple. Urcite pokud ma studene nohy, tak s tim se spatne spi, to by chtelo resit. Muj syn taky pres den spi jen v obleceni/pyzamu, ale na noc musi mit ten spaci pytel. Ono je v noci i chladneji a hlavne jak se delsi dobu clovek nehybe, tak se nezahreje. Kdyz to nepomuze, muzou to byt zuby nebo tisic jinych veci, ale tohle je asi nejjednodussi co muzes zkusit a treba to pomuze

tulipdona
19. lis 2024

Přebalit? Studík ho plena?
A já bych teda nabídla mléko, podle mě má hlad😁