Můj 4měsíční syn se začal v noci budit

kseesee
3. zář 2016

Prosím Vás neuměl by mi někdo poradit mám doma 4 a půl měsíčního chlapečka, krásně mi spával od 8 do 3 do rána, pak jsem ho nakojila a za 10 minut zase hezky spinkal, v poslední době se mi budí v 1 a potom v 5 ráno, ani nepláče a zřejmě nemá ani moc hlad, prostě si chce hrát, dám ho na hraci deku kde si dokáže hodinu hrát s hračkama pak začíná kňourat ale usne až tak za další 3 hodiny, zkoušela jsem mu dávat na noc rýžovou kaši, jednou to zabralo a spal celou noc, potom už zase ne. díky za radu

majus6
3. zář 2016

Mohl by to byt rustovy spurt. Sice rikas, ze hlad nema... Zkusila bych ho nakojit a zachovat nocni klid. Pokud ho budes nechavat hrat a byt s nim vzhuru jen to podporis. Pro mimino neni problem noc zrusit a dospat to pres den, tebe to ale vyridi. Vim ze se to tezko udela, ale kdyby me to potkalo, tak bych se snazila hrani v noci nepodporovat.

karlajasmine
3. zář 2016

@kseesee nedávala bych ho na hrací deku, nech zhasnuto, nemluv na něj, zkus nakojit, pohupovat, uspavat, nechat ležet vedle sebe na posteli atd .. Proste zpátky navodit atmosféru noci. Takových období ještě bude, ale důležitý je nezrusit dětem noc, aby věděli, ze v noci se spinká.

wenduliks
3. zář 2016

Syn takova obdobi take mival. Neni to nic neobvykleho,neurolog by ti rekl,ze se mu rychle vyviji mozek,moc pracuje a proste mu nedovoli spat.Ono ho to casem zase prejde. Ta obdobi spanku a mene spanku v noci se nam parkrat do 1roku vystridala. Vydrzet,to je moje jedina rada.

terezapetrova
3. zář 2016

@kseesee já asi jen k tomu hraní si v noci - muze to byt " cesta do pekel" pac dite si muze vytvořit převrácený režim, respektive se nenaučil, ze v noci se spí a nemusí pak v noci spat vubec, tak pozor na to 🙂

ev.ka
3. zář 2016

Třeba už spí přes den až moc. Nemyslím tím dítko budit ve dne, ale třeba tak často ho neuspávat v kočárku apod.

karlajasmine
3. zář 2016

Jo, jinak je to fakt proste tim vyvojem... obcas takhle deti blbnou predtim, nez se nauci neco noveho... treba se pretacet, lezt, stat apod... Syn takhle blbnul nez se naucil lezt... budil se x krat za noc a taky si chtel hrat... ale proste jsme zavedli rezim ze je noc, spi se... lezel vedle me a delal blbosti dokud se nevyblbnul a pak jsem ho nakojila a usnul... ale proste jsem nerozsvitila, nemluvila na nej.. nedala mu zadny hracky.. pokud zacal plakat tak jsem ho zvedla a houpala... Ty obdobi se porad stridaji, nezbyva nez vydrzet 🙂

mandala
3. zář 2016

Takových dotazů už tu bylo a já zase odpovím úplně stejně - děti se mění, vyvíjí, mění se jejich potřeby, to, že ti spal ze začátku téměř celou noc neznamená, že tak bude stále. Mám tři děti, vyzkoušela jsem toho hodně a ted už vím, že s tím prostě většinou nic neuděláš, mají období, kdy spí, pak zase ne, pak rostou zuby, spurt, pak zase dobrý... Souhlasím s tím, že je blbost si chodit s ním hrát v noci na deku, nesouhlasím s tím, že bys mu měla ubrat spánek přes den, to u tak malého dítěte nic neřeší a když potřebuje spát, tak at spí. Podle mne ti nezbývá než vydržet a plně se podřídit dětátku... 😉

lajla
3. zář 2016

@mandala naprostý souhlas....

kseesee
autor
4. zář 2016

Holky moc děkuji za rady, snažila jsem se mu nerozsvěcovat dát ho do postýlky, prostě všechno tak jak je zvyklý, že v noci máme. Bohužel se nechytil ☹ Budu muset zřejmě vydržet až ho to období přejde, doufám tedy, že to bude brzy.

lajla
4. zář 2016

@kseesee ... může to být i zoubkama...napadly mě super homeo čípky...viburcol...nejen na zoubky,ale I celkove zklidnění a spánek...nám pomáhaly 😂

kseesee
autor
5. zář 2016

@lajla díky zkusím ty čípky, je pravda, že má pořád ručičky v puse, tak možná že už mu tam něco i roste 🙂

kseesee
autor
5. zář 2016

@terezapetrova já ho dávám na tu deku vždcky až v 5 ráno, do té doby se ho snažím uspat ve tmě, nemluvím na něj nic, ale moc to nepomáhá no 😢

karlajasmine
5. zář 2016

@kseesee To fakt prejde... u nas to vzdycky trvalo tak tyden, 14 dni max... vydrz 🙂

terezapetrova
6. zář 2016

@kseesee tak záleží kdy chce zbytek rodiny vstávát pro me je i 5 rano moc brzy. Chapu, ze to neni jednoduché ale vazne nekdy nepomůže nic nez cas a trpělivost, jak uz psaly jine fakt, začne spat lepe ( kdy to nikdo neví) a pak přijdou dalsi veci 🙂

terezapetrova
6. zář 2016

Drz se! 🙂