Ahoj! Mam tritydenni dcerku, ktera ma v oodstate nepretrzite mramorovou kuzi. Nic moc jsem nedopatrala, ale v zahranicnich zdrojich jsem nasla nejake souvislosti s vvv srdicka - vydesilo🤷🏻♀️ Dcerka prospiva, vse je zatim ok, jen se narodila mensi v terminu (2740g).
Mate nekdo prosim zkusenosti? Diky🌻
@evsi88 může se ti to třeba zdát jak je šero, že má takovou kůži. Myslím, že by už dávno něco poznali. Sestra i promodravala, měla modré prsty a potíže s dýcháním, rychlý srdeční tep.
Takže jak je psáno výše, nehledej na internetu.
Ale třeba já, bych se při další kontrole u dětské dr zeptala, jestli je normální taková kůže, ikdyz bych třeba byla za hlupáka.
Já sama jsem dětská sestra a malými dětmi pracuji několik let a u první dcery jsem se taky hodně ptala, i na hlouposti a dr to brala tak, že mám prostě prvním dítě a taky mám strach. Když už to byly moje děti, tak to bylo právě něco jiného je mít celý den a taky jsem si nebyla jistá. Takže já bych se prostě zeptala, za to nic nedáš a hlavu ti nikdo neutrhne 🙂
Hlavně při kontrole poslouchá srdce, takže odchylky by slyšela.
@evsi88 Měla jsem také mramorové dítě, podobná velikost, bylo v inkubátoru kvůli dechu. V porodnici se nad tím pozastavili a možná ji víc pozorovali. Nevím, že by ji na něco testovali. Já prý vypadala při narození stejně, takže asi genetika. Nic ji není, ani mně. Myslím, že by si všimli, kdyby to bylo něco vážného.
Muze to byt jen tim, ze ma hodne svetlou kuzi a vsechno skrz ni prosvita. Nebo i tim, jak je malinka a nema jeste tukovou vrstvu... Moje miminko "zmramorovatelo" skoro pokazde, kdyz jsem ho svlikla a bylo mu trosku zima. Kdyz jsme byli v nemocnici (kvuli akutni nemoci s necim jinym), tak si toho doktori vsimali a rikali mi, ze to je znamka toho ze brzy stoupne horecka, tak at to hlidam, ale nikdy se nic nestalo. Vyvojove vady nezminovali. Kdyz uz jsme tam byli nekolik dni a videli to pokazde kdyz dite svlikli, uz je to nechavalo klidnymi 🙂
@evsi88 Za mě zima. Pokud mi listopadová dcera měla tendenci takhle mramorovatět, bylo to ze zimy, jak se zahřála, růžověla.
Mam stejny nazor jako @mourovatakocka ,myslim,ze je to zimou. Je droboucka,nema jeste poradnou tukovou vrstvu. Syn je rijnovy a po vysvleknuti byl vzdy taky mramorovy.
Pro klid duse se zeptej detske,az pujdete.
@evsi88 a co na to pediatr? Sestra měla vvv srdce a přišlo se na to hned po porodu, taky byla mramorová, ale je to už 35 let, takže myslím, že medicína už je dávno někde jinde a poznali by to.
Já jsem měla obě děti krásně růžové jako novorozence.