Maminky, mohu poprosit o tip na mořskou sůl do koupele pro ekzematika? Dostala jsem to jako tip na vyzkoušení na kožním, těch druhů je však tolik, že nevím, po které sáhnout..
Ahoj, jsem ekzematik a používám Sůl z mrtvého moře a Živou magnesiovou sůl a totálne super...z této stránky www.velba.cz, sice trochu dražší ale nic jiného nepoužívám
A přidáváte do koupele ještě něco? Já do teď dávala ještě olejíček a po koupání ho mazala, aby nebyl jak sušinka..
Měli jsme nějakou z Mrtvého moře, tuším taky z DM. Po koupeli vždy krátce osprchovat. Koupel se solí jsme střídali s ovesnou koupelí, ta se sprchovat nemusí. A pak samozřejmě namazat, ekzematik by se měl promazávat třikrát denně i preventivně.
@marti89 mně oleje všeobecně nedělají dobře, ucpávají kůži a ta potom svědí, když už, používám rýžový olej..ale znám lidi, co dávají oleje do koupele, ale buďte opatrná i přírodní věci mohou hodně zlobit... Já třeba nesnesu olivový, ani různé měsíčkove oleje... Namazat po koupeli je samozřejmostí. Ideálně neutirat, nechat uschnout ( já si dávám župan a zatím si čistím zuby) a do 5-10 minutek namazat..
@marti89 Také se z dovolením 📌