Monitor dechu spustil alarm. Plašit, když je malá v pohodě?

23. srp 2022

Ahojte, dnes v noci nám začal houkat monitor dechu u třítýdenní dcery, když jsme doběhli s partnerem k postýlce, vypadalo to, že je vše ok. (Úplně si nevybavuju jestli dcera už dýchala když jsme doběhli nebo se nadechla až po té, co jsme do ní šťouchly.. šok + rozespalost :/) každopádně hned byla ok, dýchala a spinkala dál jakoby nic. Zbytek noci pohoda, budila se na jídlo, ráno taky ok.. Moje otázka zní - volat radši doktorce jestli nemáme přijet na kontrolu nebo netřeba plašit, když je malá v poho?

ajja87
23. srp 2022

Myslím si, že to bude ok... Nam spustil 2x falešný (snad) poplach, mala byla vzdy v pohodě... Myslíme si že to bylo moc vysokou matrací, pak jsme vyměnili a už se nic nestalo(bud nahoda nebo tp opravdu pomohlo), co máte za monitor?

elesse
23. srp 2022

Nechala bych to být, když se to nebude opakovat

emillyhk
23. srp 2022

Stalo se nám jednou ještě během šestinedělí, že monitor houkal. Syn spal opravdu tvrdě, to houkání ho nevzbudilo, to že jsem ho vzala hned do rukou už ano, ale během chvilinky potom zase spal. Myslím, že spal tak tvrdě, že se možná zapomněl nadechnout. Ptala jsem se na to druhý den pediatra (měli jsme plánovanou kontrolu) a říkal, že kdyby se to opakovalo, tak hned řešit - myslím, že říkal, že by nás poslal na nějaká vyšetření. Naštěstí už se to neopakovalo. Monitor jsme měli Nanny.

misha_19
23. srp 2022

My měli asi třikrát falešný alarm. Poprvé jsem málem dostala infarkt, pak už jsem byla klidnější, pokaždé to bylo ok 🙂

merope
23. srp 2022

Nám monitor zahoukal asi 4x (teda nepočítám-li, kdy jsem ho zapomněla vypnout a vytáhla syna z postýlky 🙂 ), z toho asi jednou si nejsem jistá, zda to bylo opravdu, že syn nedýchal nebo zda to bylo tím, že se nějak překulil mimo či se stalo něco jiného. Ony ty monitory jsou opravdu velmi citlivé. Někdy se stane, že se dítě jen trošku odkulí a hned houkají. A někdy se opravdu stane, že se dítě zapomene nadechnout, ale jakmile monitor začne pípat, tak rázem se probere a funguje.

niliho
23. srp 2022

Taky se nám to stalo, monitor houkal o duši a malý spokojeně spinkal. Naštěstí se to stalo jen jednou

palja
23. srp 2022

Mohla být delší prodleva mezi dechy. U miminek to tak je. Dr bych nevolala. Je dobře, že máte monitor dechu. Ten alarm jí donutí se nadechnout, k tomu to je. Mně dcera přestala dýchat ve 3 týdnech u kojení, byly bdela a najednou odpadla, tak jsem jí propleskla trošku tváře a zase se nadechla. Řekla jsem to dr a ona říkala, že u novorozenců a malých kojenců je to velmi časté, důležité je zareagovat a k tomu je dobrý i ten monitor dechu. Já ho mám v postýlce pořád u druhé dcery a už bude mít 9 měsíců, nikdy se nestalo, že by falešně alarmoval, dcera se při spánku pohybuje po celé matraci a podložka jí snímá. Navíc jsem klidnější i při nemoci.
Nebojte, vaše dcera bude v pořádku.

klokanka31
23. srp 2022

Nám houkal jednou. Nevím jestli falešně nebo skutečně ale vyplašená jsem byla hrozně. Každopádně pokud by se to opakovalo tak to řeš s doktorem. Je možné že se miminko někdy zapomene nadechnout a jak začne monitor pípat,tak to miminko se lekne a nadechne...

jako_mala_holka
23. srp 2022

Jednou se nám to stalo, malou to vzbudilo, jestli to bylo falešné nevím, ale myslím že jo

slunea
23. srp 2022

Slyšela jsem názor, že ty monitory jsou schválně naprogramované tak, aby jednou falešně zahoukaly. Aby měl uživatel pocit, že to byla dobrá investice ;)
Samozřejmě to ověřené nemám, ale nám taky zahoukal u prvního dítka asi ještě v šestinedělí.

Pokud se to stalo jednou, tak bych to neřešila. Kdyby se to stávalo častěji, může to být moc tlustou matrací.. Dítě, které nedýchalo, je mezi nosem a pusinkou šedé.

autor
23. srp 2022

Diky vsem za reakce🙂) monitor mame Nanny, dopo mi to stejne nedalo a pro svuj klid jsem volala doktorce. Rikala ze pokud je mala normalni tak jezdit nemusime, kdyby se opakovalo tak to budem resit. Jinak teda monitor nemame pod matraci, mame ho na ni, na nem hnizdo a v hnizde spi mala v zavinovacce. Takze mi to neprijde jako nejak moc vrstev. No hlavne ze je v poho a doufam, ze se to nebude opakovat 🙏🏻

eleanor151515
24. srp 2022

Mam vyrobok Nanny a uz mam tiez skusenosti s poplachom - rano v 5 hod. Tak som nevyletela z postele ako nikdy!! Mala bola v poriadku - ale ja som cely den chodila a kontrolovala hrudnicek.
Ak by sa to opakovalo - kontaktovala by som Dr.
Inak pocula som tiez o "planych poplachoch" co zmienuje @slunea