Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s novorozencem, který se ještě moc nehýbe, tak zda monitor dechu (Nanny) zachycuje dýchání i pod matrací 5 cm. V návodu je že do 10 cm, ale u větších. cca do tří měsíců tam píšou, že by to nemuselo zachytit, tak to dávat na matraci jen pod prostěradlo apod. ale to se mi zdá tvrdé.
@nakad Taky bez problémů, asi se spíš jistí proti reklamacím. Matraci máme určitě aspoň těch 10 cm a funguje to perfektně, u obou dětí od narození. A malý při spánku dost cestuje a bere ho to dokonce i když už na desce leží jen kouskem. Pod prostěradlo si to neumím představit, to je jako spát na zemi. 🙂
Měla jsem ho pro dceru pod 8cm matrací a nikdy žádný planý poplach. Porodní váha byla 3440g, takže domů jsme šli tak s 3200g. 🙂
Take jsem měla pod matraci a v pohodě. Jen pozor na plíseň... Já když po třech měsících monitor odatranovala, zjistila jsem, že matrace v místech, kde pod ní byla podložka monitoru dechu plesnivi!!! Takže chce to pravidelně větrat!
@pabka Mě to právě taky vůbec nenapadlo! Pak jsem měla děsné výčitky, že jsem nechala chuďátko malé spát v plísni! A to ani nemáme vlhký byt. Takže opravdu si na to dávejte pozor. Já už od třetího měsíce monitor dechu nepoužívám, měla jsem ho jen půjčený na začátek a nelituji, opravdu jsem se díky monitoru v klidu vyspala. Jen s tou plísní to byl velmi nepříjemný vedlejší efekt.
@kamilka007
@audreyi
taky mě to nenapadlo a málem mě "omylo", když jsem tam plíseň našla... taky jsem si to pak vyčítala a bylo mi to líto... potom jsem matraci kontrolovala denne a uz se plisen neobjevila... my monitor pouzivali do roka, kupovali jsme ho, tak jsem si rikala, ze ho aspon vic vyuzijeme 🙂
Ahoj, měli jsme primo tento monitor, byl pod matrací a vše ok 🙂 dcera ho tam měla od narození a fungoval dobře, i pod matrací.