Monitor dechu pro novorozence pod matraci?

nakad
13. led 2015

Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s novorozencem, který se ještě moc nehýbe, tak zda monitor dechu (Nanny) zachycuje dýchání i pod matrací 5 cm. V návodu je že do 10 cm, ale u větších. cca do tří měsíců tam píšou, že by to nemuselo zachytit, tak to dávat na matraci jen pod prostěradlo apod. ale to se mi zdá tvrdé.

pabka
13. led 2015

Ahoj, měli jsme primo tento monitor, byl pod matrací a vše ok 🙂 dcera ho tam měla od narození a fungoval dobře, i pod matrací.

kamilka007
13. led 2015

@nakad Taky bez problémů, asi se spíš jistí proti reklamacím. Matraci máme určitě aspoň těch 10 cm a funguje to perfektně, u obou dětí od narození. A malý při spánku dost cestuje a bere ho to dokonce i když už na desce leží jen kouskem. Pod prostěradlo si to neumím představit, to je jako spát na zemi. 🙂

curdibilka
13. led 2015

Měla jsem ho pro dceru pod 8cm matrací a nikdy žádný planý poplach. Porodní váha byla 3440g, takže domů jsme šli tak s 3200g. 🙂

audreyi
13. led 2015

Take jsem měla pod matraci a v pohodě. Jen pozor na plíseň... Já když po třech měsících monitor odatranovala, zjistila jsem, že matrace v místech, kde pod ní byla podložka monitoru dechu plesnivi!!! Takže chce to pravidelně větrat!

pabka
13. led 2015

@audreyi taky se nám tam plíseň objevila, pravda... Vubec mě to nenapadlo a když jsem jednou monitor nadzvedla, byla tam ☹

kamilka007
13. led 2015

@audreyi
@pabka
Ježiš, to by mě nenapadlo, jdu se hned kouknout, díky za tip děvčata! 😨

audreyi
13. led 2015

@pabka Mě to právě taky vůbec nenapadlo! Pak jsem měla děsné výčitky, že jsem nechala chuďátko malé spát v plísni! A to ani nemáme vlhký byt. Takže opravdu si na to dávejte pozor. Já už od třetího měsíce monitor dechu nepoužívám, měla jsem ho jen půjčený na začátek a nelituji, opravdu jsem se díky monitoru v klidu vyspala. Jen s tou plísní to byl velmi nepříjemný vedlejší efekt.

pabka
14. led 2015

@kamilka007
@audreyi
taky mě to nenapadlo a málem mě "omylo", když jsem tam plíseň našla... taky jsem si to pak vyčítala a bylo mi to líto... potom jsem matraci kontrolovala denne a uz se plisen neobjevila... my monitor pouzivali do roka, kupovali jsme ho, tak jsem si rikala, ze ho aspon vic vyuzijeme 🙂

espada
14. led 2015

@nakad Taky mám Nanny a pod matrací 8cm žádný problém. Planý poplach jednou byl, ale asi proto, že malá už cestuje.