Moje pětiměsíční dcera vůbec nechce spát a já už padám na hubu!!! Pomůžete, prosím?

dnn
11. pro 2024

Nic nezabírá. Když ji uspavam při kojení, tak na chvilku zabere a za chvíli se odtrhne, kouká na mě s úsměvem a je úplně jedno, jestli je ráno, odpoledne nebo večer či noc.... zavinovačka nepřichází v úvahu, dcera s sebou začne šít a vyvádět, nošení, houpání, zpívání, broukání... dudlík, bílý šum..zkusila jsem všechno ...procházka kočárkem na dvě hodiny, zabere na 15 minut a čumí dál....když ji prostě nechám být aby usnula sama, začne brečet . ...v noci si ji už beru k sobě kdy se dcera přicucne na prso a já vyčerpáním usínám dřív než ona .... už to trvá strašně dlouho, podle doktorky je to normální....jenomže mě to tedy normální nepřijde ani v nejmenším a opravdu ....už nemůžu...

pavicka
11. pro 2024

Kolik toho teda prospi za den? A za noc? Place, kdyz nespi? Moje dcera taky nespala, celych 10m jen brecela, bylo to nejhorsi obdobi meho zivota 🙈

dnn
autor
11. pro 2024

@pavicka přes den, když má svůj den, tak nespí kolikrát vůbec, někdy maximálně 3x na 10-20 minut a v noci těch 6 hodin (možná) ...ale určitě mě v kuse. Už si připadám, jak fanatici z filmu Mumie, jak tak jen pochodují a opakují "Imotep, Imotep, Imotep..."

pavicka
11. pro 2024

@dnn normalni to urcite neni
A place hodne pres den? Nebo je v pohode, i kdyz spi tak malo? Moje dcera doted strasi v 5, v noci se nekolikrat vzbudi=jde vzbudit i me, apod. Des

gbp
11. pro 2024

@dnn tohle nechce slyšet nikdo, kdo je takhle unavený... ale to fakt může být normální...moje první dcera spala přes den jen v nositku za chůze nebo při skákání na balonu. potřebovala spát 3x denně a musela sem přesně načasovat uspávání, jinak se pretahla a bylo zle. a vždy spala přesně 15-20 minut. pokaždé prostě. v noci se uspavala zas jedině kojením. a budila se vždycky nejmíň jednou za hodinu, ale spíš víckrát. druhá byla lepší přes den. ale zase v noci spala jedině pricucnuta nebo úplně na mě. rok sem prakticky spala v sedě, protože na boku se kojit nechtěla. děti mají různé laskominy. a to nikdo komu děti spí, nepochopí. a není nic čím bys to změnila. ale nebude to napořád. mění se to často. někdy bohužel i k horšímu...často jsou to zuby, nemoc, nebo vývojový skok. pak se naučí něco nového. mi tomu doma říkáme "nahrávání nového softwaru" 😅 ale upřímně obdivuji lidi, kteří s těmito dětmi dokážou ještě chodit do práce. když si už moc unavená, musíš jí dát někomu na hlídání a jít spát ve dne. jiné řešení to nemá. S láskou o dětském spánku si přečti, mě to hodně pomohlo.
pokud není přes den nějaká plačtivá a je jinak v pohodě, nezbývá než vydržet. kdyby jinak v pohodě nebyla, přečetla bych si o kiss syndromu, blokádách apod., to pediatři moc neřeší, ale je to fakt problém.

ruzova_pastelka
11. pro 2024

Kolik času za 24 hodin prospí? Méně než 8 hodin? A bylo to někdy jinak?

ai30
11. pro 2024

@gbp Presne tak, nas syn taky. Strasny to bylo, zpetne netusim, jak jsme to prezili.

@dnn Neuklidnim te, u nas toto trvalo fakt hodne dlouho. Jedina dobra zprava je, ze to nemelo zadnou zdravotni pricinu, ani dopad. Jak clovek porad slysi o tom, jak mimina musi hodne spat, aby jejich mozek zpracovat vjemy, tak jsem se fakt na ferovku bala, ze z toho bude syn nejak opozdeny, ze to neni mozne, aby nespal. Ale on proste jenom nespal, jinak byl zdravy, je velmi chytry a celkove v pohode. Ale proste nespal.

lti
11. pro 2024

Neni hladova?

misha31
11. pro 2024

@dnn nema hlad? Davas prikrmy? Nema na neco alergii? Muze bolet brisko. Me takhle dcera jela az do 6 let.
Kdybys byla z blizkosti Havl Brodu, klidne pomuzu, pozvu se na navstevu, pochovam, zabavim.
Ale jinak my ženy vydrzime vsechno...myslis si, ze uz nemuzes, ale zvladnes jeste 3x tolik zateze 🍀

dnn
autor
11. pro 2024

@gbp Kiss syndrom i blokády jsme měli a vše řešíme, chodíme na fyzioterapie, kde nám dělají osteodynamiku, takže tohle je dle lékařů a odborníků vše v pořádku. U nás hodně panuje domněnka, že je to kvůli zubům, ale to by asi plakala ne? Pokud je to z důvodu tréningu nových dovedností, taky by to mohlo být, dcera se hodně snaží plazit a nejlíp jí to jde na moji posteli..hodně v noci žvatlá, sahá si na nožičky...je zkrátka aktivní, což je samozřejmě i přes den, ale v noci spíš blbne ... Nevím no, jsem z toho jelen. Hodně lidí mi říká, že si prostě zvykla spát se mnou, ale když náhodou usne přes den, nemá s postýlkou takový problém, jako v noci.

skarol
11. pro 2024

@dnn co třeba změnit prostředí? Na studeném horském vzduchu nám děti vždy spaly lépe

chemisterka
12. pro 2024

@dnn je mi to líto, ale u starší dcery jsme to měli podobně. Spala třeba 3x denně 15 minut a v noci jsme se s manželem střídali a vozili ji v kočárku na chodbě. Když začala v 9 měsících spát 1x denně 45 minut byl to pro mě zázrak.

oplatecka
12. pro 2024

Některé děti mají mnohem menší potřebu spánku. Můžu to potvrdit z vlastní zkušenosti, zažila jsem to u všech tří dětí, mám opravdu nespavce. Spánek se zlepšil kolem tří let. Pokud dcera prospívá, roste, nemá zdravotní problémy, tak bude nejlepší přiznat si, že tvoje dítě tolik spánku nepotřebuje, smířit se s tím a přestat dělat psí kusy, aby spala. Zkus vydržet, hodně odpočívej, když to jde, nechej si pomoct od partnera, rodiny, kamarádek. Držím palce.

gbp
12. pro 2024

@dnn ale to klidně můžou být zuby. rostou na etapy a trvá to, než se vyklubou a jdou vidět. a plakat nemusí. u první jsme o zubech vůbec nevěděli a druhá se hodně budila a když sem pak zkusila dát sirup na bolest, bylo to lepší. ale zase do ní nechceš každý den cpát léky že...
hlavně neposlouchej ty hloupé poznámky, že sis jí něco naučila a tak. to úplně nenávidím. říkala sem na to, že se to jen snažím přežít a dělám to tak, abysme se co nejmíň všichni trápili. a víš které děti nepláčou? děti v kojeňáku, protože jsou zlomené. vědí, že se pomocí nedovolají. zkoušeli to, ale je jich tam tolik, že všechny nejde obstarat.
jestli nepláče, ať si dělá co chce. důležité je nesvítit, nahrát si a zbytečně nemluvit. prostě to bdění v noci nepodporovat. dej si na postel zábrany a spi dál.
hlavně mi pomohlo, přestat to řešit a hledat ten důvod. protože jich může být milion a i když na něj přijdeš, nemusíš ho umět vyřešit.

dnn
autor
14. pro 2024

@gbp děkuji za info a za podporu 🙂 k těm zoubkům se přikláníme asi nejvíc, protože už jsou vidět pod dásněmi. To že jsem si z ní udělala závisláka samozřejmě poslouchám, ale snažím se si to nebrat osobně, chytrý kecy umí mít každý . Taky jsem to vždy komentovala, hlavně v těhotenství, jak se mnou spát rozhodně nebude atd ...😃 Každý si na to přijde sám.

fifinka2020
15. pro 2024

@dnn chápu, já ještě poslouchala, jak od švagr spaly děti od porodnice celou noc! A že teda s tím musím něco dělat 😅🙈