Maminky, mám dotaz. Máme v rodině čerstvé miminko a jsme pozváni na návštěvu. Moje dítko mělo minulý týden nějakou virozku (pouze jeden den teplota) , ze které zbyla jen "průhledná nudle" a tak 3x denně zakašle. Já už jsem z toho na palici, nevím, zda jet nebo návštěvu odložit. Malému rostou stoličky, tak si říkám, zda ta nudle není taky z toho...ALE....přeci jen je miminku 14 dní a já bych nerada něco zanedbala. Poradíte nebo hodíte názor, jak byste to viděly vy? Díky moc
Zavolala bych těm, které máte navštívit. Vysvětlila bych situaci a ujistila se, že chtějí, abychom je i v tomto stavu navštívili. Protože když si představím, že mi k čerstvě narozenému miminku přijde návštěva a nad postýlkou zakašle, tak z toho nemám moc dobrý pocit 😒
Jsem asi citlivka, ale mě jako mamince novorozence by to vadilo. Já osobně bych vyčkala až bude syn úplně zdravej.
@camelinka To jsi špatně pochopila - v rodině mají miminko a k tomu se svým dítkem jedou na návštěvu😉
@jarunkaxyz1 Já bych asi radši neriskovala a odložila návštěvu na později😉
Holky, jo jo, mimi má brácha:o) já jsem taky cíťa, proto to řeším:o) odložíme, snad nechytnem do týdne něco horšího:o)))
@tichackova jeee diky, precetla sem si to trikrat a stejne sem to pochopila blbe a to su jen rok doma 😀 😀 😀 .Sem si rikala ze 14,dennimu miminku nemuzou rust stolicky 😅 😅 .
Omluva @jarunkaxyz1 😉 😅
@camelinka : v pohodě:o))))
@jarunkaxyz1 napíšu pohled ze své strany - mám taky doma 14ti denní miminko a asi bych moc nadšená nebyla, kdyby mi přišla návštěva, byť rodina a někdo mi tu kašlal. Nic ve zlém 🙂 Asi bych se domluvila se švagrovou 🙂
Radsi to odlozte, at nejsou nastvani. Nejspis by se nic nestalo, ale nema cenu to hrotit.
@jarunkaxyz1 ale chápu, že to řešíš, že je ti určitě líto, že to musíte odložit, že jste se asi těšili 🙂
@monivo:ale tak to se přežije, spíš si říkám, zda do týdne nepřitáhne něco druhá (zdravá) ze školky 😒 Snad ne:o)
@jarunkaxyz1 pokud by to šlo, dala bych vaše dítko někomu na hlídání a jela bych se na mimi podívat sama. Tak jsem to udělala, když se narodil synovec před pár týdny. A to jsme nebyli ani nemocný, jen se mi k miminku nechtělo tahat další děti, aby tam nebyl blázinec 😎
@jarunkaxyz1 Ahoj, taky bych to neriskovala a navštívila bych je bez dítěte, nebo odložila návštěvu úplně. Mně do porodnice hned druhý den po porodu přišla navštívit nachalzená švagrová. No myslela jsem, že ji zabiju 🙂 Naštěstí malá nic nechytla, ale stejně jsem byla naštvaná. To se podle mě vůbec nedělá.
já jsem kromě své matky, která mi pomáhala, v šestinedělí nikoho vidět nechtěla. šestinedělí je šestinedělí a příbuzné a kamarády jsem posílala do muzea, pokud chtěli něco očumovat 😀
návštěvu raději odložte. mimi vám neuteče 😉 😎
@jarunkaxyz1 tady jde taky o maminku, že.... ta je oslabená po porodu, nevyspalá, unavená.... Já osobně bych s dítětem po viroze k čerstvému mimču nechodila a ani bych takové mimčo jako šestinedělka domů nechtěla 🙂 Když se mi narodilo třetí dítko, prostřední syn měl týden před porodem horečky, běhala jsem s ním po doktorech a že prý virozka... po návratu z porodnice už to byl zápal plic s pneumokokem ve výtěrech ☹
Díky za názory, ukončuji tímto už neaktuální debatu 😉 Nikam jsme nejeli a návštěva je přesunuta:o)
@jarunkaxyz1 Nevím, jestli to dobře chápu, 14. dennímu miminku rostou stoličky?To asi těžko 😅 😅 😅 .Nicméně já bych 14.denní mimčo po viróze v tomhle počasí nikam netahala.