Miminku smrdí z nosu. Čím by to mohlo být?

enikla
20. dub 2023

Ahoj holky,
už par dni se mi zda ze mikinku smrdí z nosu.
Je takový zápach jak když někde necháte letět mokrou žínku a poradně neuschne.
Nevíte čím by to mohlo byt ?
Synovi je 9 týdnu a je to moje první dite, tak nechci hned plasit.
Rýmu nemá, jen někdy mívá plný nos suchých susni nebo nějaký menší soplik…. jinak neshledávám nic jinyho 😖

fouskovi
20. dub 2023

@enikla řady asi těžko někdo poradí proč hned nejedete k lékaři ten vám řekne co a jak

helen_h
20. dub 2023

Já tak vždycky synovi poznala rýmu. Cítila jsem z něj takový nasládlý zápach a do druhého dne se mu začala rozjíždět pořádná hnusná rýma. Ovšem bylo to školkové dítě, u miminka zkušenosti nemám, tam by ta rýma asi hned taky nebyla taková hustá a už infekční.

enikla
autor
20. dub 2023

@fouskovi to bych jela, jenze je tam dnes do 11hod.

helen_h
20. dub 2023

Tak zkuste zavolat

enikla
autor
20. dub 2023

@helen_h i tak dekuju za reakci.

fouskovi
20. dub 2023

@enikla tak proč jste nejeli hned ráno, tak jedině pak ORL pohotovost ale je to strašně malé miminko tohle bych nepodcenovala

mimco
20. dub 2023

@helen_h já bych to neřešila, pokud je miminko jinak v pořádku a netrápí se.

mimco
20. dub 2023

@fouskovi na pohotovost? Ty jo, já jsem asi střelec, tohle by mě fakt nenapadlo, s takovou banalitou. Přece, pokud je mimi čilé, prospívá, pije mléko, proč hnedka takhle plašit.

fouskovi
20. dub 2023

@mimco protože mluvím z vlastní zkušenosti, takhle bylo cítit i mladšímu taky jsem jen mavla rukou a v noci jsme jeli do nemocnice protože se nám dusil spustila se mu zadní rýma a zánět dutin , takže já jsem z toho dost vyléčená

palja
20. dub 2023

@enikla může tam mít i trochu starého mlíka, malá to tak jednou měla a smrdelo to teda dost. Dr říkala, že se může dostat i do dýchacích cest, když si neodrihne.
A když má žlutou nebo zelenou rýmu, tak to smrdí, ale je to takové typické.
Já bych s tímto na pohotovost rozhodné nejela, pokud je dítě jinak v pořádku a nedusí se nebo nějak nechrčí.
Zítra bych zavolala dr a poradila se s ní.

emillyhk
20. dub 2023

@enikla Tak když je to už pár dní, tak jste ráno mohli dojít k doktorovi...
Pokud mívá suché šušně, může to být ze suchého vzduchu a prašného prostředí. Syn měl kolem dvou měsíců taky rýmu, ale pouze zadní, z nosu mu neteklo. Po konzultaci s pediatrem jsme stříkali mořskou vodu (sterimar baby) a odsávali. Nebo můžeš použít Libenar.

palja
20. dub 2023

@enikla jak už je tu psáno výše, může to být i zadní rýma. Já jsem dávala holkám inhalovat 4x denně vincentku, aby se rozpustily hleny, stříkat mořskou vodu a odsávat.

dundee88
20. dub 2023

@enikla přesně to bych udělala já, jak radí holky výše, stříkla bych mořskou vodu a odsála. A uvidíš, třeba už to cítit nebude.

enikla
autor
20. dub 2023

@fouskovi na pohotovost mi to nepřijde. Má trochu ucpaný nos, ale ji a neplace. Už jsem volala na objednání na ORL.

enikla
autor
20. dub 2023

@palja dekuju za radu

dekubo
20. dub 2023

@fouskovi dítě nemůže mít zánět dutin, dítě ještě nosní dutiny nemá

enikla
autor
20. dub 2023

Tak holky je to “jenom” rýma. Dostali jsme antibiotické kapky a za týden by to mělo byt dobrý.
Dekuju všem za rady.

goovana
20. dub 2023

@palja přesně tak taky mě hned napadlo mlíčko že se mu tam dostalo...

zelenaesmolda
25. dub 2023

@enikla
kdyz zacaly dceri smrdet hleny tak tam byl zanet.
Ja bych vzala odsavacku na vysavac,poradne ty snople odsala,strikala morskou vodu.
Pokud je snopel zeleny tak bych volala dr nebo na ORL