Miminko spí na břiše a stále se vrtí, kňourá a vypadává mu dudlík. Co s tím?

evka_28
2. čer 2023

Naše malá (6 týdnů) usne a spí jedině na břiše. Celkově je taková neklidná, trápí ji prdy. Problém je,že se neustále vrtí a pak jí vypadává dudlík a já tak nedělám ve dne v noci nic jiného, než že vracím dudlik do pusy. Je to dost na palici. Máte nějakou zkušenost nebo tip co s tím?

evka_28
autor
2. čer 2023

@evka_28 do toho přes den nevydrží chvilku sama ležet a koukat, hned strašlivě řve, jenže mám doma ještě staršího a potřebuji taky něco udělat

laxesis
2. čer 2023

Co zkusit přes den šátek?🙂 pomáhá to na to bolavé bříško, mimčo je furt u tebe a máš volné ruce. Na bříško musí dozrát střeva, takže můžete začít opatrně cvičit, to chvilkově pomůže...jinak vydržet.

sorboni30
2. čer 2023

@evka_28 tak malé miminko by na bříšku dlouho spát nemělo. Na fb zdrbala jedná lékařka maminky, že se zvyšuje riziko náhlého úmrtí. Moji synové taky spávali když byli malincí na bříšku, ale vždy jen chvilku. Polohovala jsem je.. stáhni miminko do peřinka, bude se cítit "jako v bříšku ". Může být klidnější. Taky si vem usinacek z Mušelínu. Dej na pár hodin do podprsenky a pak přilož k hlavičce miminka. Bude te cítit. Moje dcera má nyní rok a 3 měsíce a bez něj nedá ani ránu, neustále k němu cucha 🤣 Pokud nepomůže nic.. šátek a nosítko 👍

evka_28
autor
2. čer 2023

@sorboni30 ona prostě stažená av zavinovačce nevydrží, hrozně se hrabe a řve, než se jí nepodaří ruce vyhrabat ven. To doktorka zdrbnout může, ale když dítě jinak prostě neusne,tak jsem ráda, že spí aspoň nějak.
@sorboni30

marketanovakova14
2. čer 2023

@evka_28 Dcerka taky neměla ráda stažení (zkoušeli jsme do pružné plíny), polohovala jsem ji na jeden a pak druhý bok, za ni dala “klínek”, aby se nepřetáčela (využívala jsem takový malý tvrdý polštář pro krční páteř). Pak méně rozhazovala rukama a lépe spala. Dudlík ji také vypadával nebo si ho vyplivla, po čase jsme přestali zkoušet, přišlo mi, že to spíš rušilo. Nechce ho do dnes, zkusila jsem několik značek. Přes den spala v šátku nebo někdy jedoucím kočáru. Když jsem ji dala do postýlky, vydržela 10min max spát. Zkus šátek nebo nosítko.

ekou
2. čer 2023

@evka_28 ještě tohle zkusit na prdíky. Ono se to časem zlepší

inssomnia
4. čer 2023

@evka_28 spaní na bříšku bych vůbec neviděla jako problem, démonizuje se to imho úplně zbytečně. Obzvlášť když si ho přes den ohlídáš. Když spí na bříšku, tak to nafouknutí míň bolí.
Spaní na bříšku je nedoporučované kvůli možnosti udušení - stejně jako peřinky, spaní s rodiči, spaní na boku, spaní bez zavinovačky, spaní bez monitoru dechu... a obecně snad spaní vůbec, divím se, že ho ještě nezakázali... :D
Takže pokud jakž takž v klidu spí jen na bříšku, tak bych si z toho osobně vrásky nedělala.

muhehehe
5. čer 2023

Miminko, no... Vydržet.. ale nějak nerozumím, proč je potřeba pořád vracet dudlík? Tak ať ho nemá ne?

Jinak za mne společné spaní a hlavu na polštář.... Mám 4 děti a fungovalo (resp. funguje- nejmladší má 5 týdnů) to zcela univerzálně u všech, všichni měli ve dne den a v noci noc a spali i přes den v klidu a míru. Mám na to takovou soukromou teorii, že se v té posteli cítí bezpečně, mamka tam je sice jenom v noci, ale prostě tam je.

S prvním dítětem jsem si bohužel ze startu prošlápla slepou cestičku s postýlkou a dudlíkem a taky jsem to od miminka tehdy dostala náležitě sežrat 🙂) a fakt už nikdy, mrzí mě to doteď, ty dlouhé uspávačky, kdy miminko v postýlce prostě nechtělo být. Další tři děti už byly úplně bez postýlky od začátku, stejně tak bez dudlíku (a taky bez zavinovačky, masti na zadek, bez lahviček,... fascinující, co všechno to dítě ve výsledku vlastně vůbec nepotřebuje :D ) ale hlavně s mámou v pelechu. Cesta nejmenšího odporu, všichni vyspaný od prvního dne... A spali/spí tam bez protestů i přes den, je to ,,to naše". Uspím, odkutálím se, jdu si po svém.

Samozřejmě když bolí břicho, tak v ten moment nepomůže ani svěcená voda. Ale to není otázka spaní, ale krmení.

A nebo přes ten den, když bude nejhůř, tak šátek/nosítko. Já to teda za sebe úplně nemusím, je to pro mě dost nekomfort a raději nosím dítě v rukách, ale pokud by to prcek vyžadoval fakt celý den (a jsem fakt ráda, že nevyžaduje...), tak nosítko o dost lepší než aby ty ruce člověku upadly, nebo aby mimčo odložené brečelo..

misa_pise
5. čer 2023

@evka_28 naše mladá taky odmítala spát jinak než na břiše. Buď by nespala vůbec nebo jsem to musela risknout. Ona teda dudlík neměla, dudlík jsem byla vesměs já, takže neporadím.