Ahoj, můj chlapeček má už skoro šest týdnů, a zdá se mi, že čím dál hůř spinká. Na začátku samozřejmě jel stylem nakojit - usnout, spánek přišel automaticky a nic jsme neřešili. Pak přišla fáze, že neusnul beze mě - i to mi přišlo v pohodě. Holt jsem se válela v posteli s ním, nebo si ho převezla tam, kde jsem zrovna byla. Jenže už máme fázi "nespím nikdy" a ta je dost děsivá :/ Mám strach, aby si odpočinul, a upřímně, i já mám v noci krize a jsem docela podrážděná, protože nespím s ním. Koliky i prdíky jsme celkem zvládli, to je mnohem lepší než bylo, takže tím to úplně nebude. Malý spinká přes den v kočáře, ale jen když jezdím po venku, žádný balkón. Ale hlavně spinká v šátku, což je moc fajn, akorát já se u toho nevyspím. Vedle mě či na mě v posteli už mu to moc nejde. I v noci se budí cca po hodině a zejména kolem půlnoci má potíže zabrat, to má i čtyřhodinový nespací interval. Přitom u prsa klimbá, zívá, ale za deset minut má očička zase jako lampiónky. Když ho nechám samotného, taky nezabere. Zavinovačku nesnáší, chce vidět na ručičky a kopat nožičkama, aby se vyprděl. Houpání v autosedačce a v náručí nezabírá (většinou se probudí a chce si "povídat", směje se). Bílý šum naprosto nic. Taky jste to tak měli??
@vladienka Jenže ten náš nespinká ani v náručí nebo u prsa...prostě už skoro nevím, jak ho uspat. Zabere jen ten šátek, ale taky ne stoprocentně. Nejvíc mě mrzí, že někdy v pět v noci prostě už nejsem v kondici. On by si chtěl povídat a dělat ksichty a já na něj tupě zírám a nejradši bych do vteřiny usnula.
@bayt Ahoj, zkusila bych tu zavinovačku, ale nechat ručičky venku - ale takovou tu pořádnou, péřovou, dráček se to myslím jmenuje. Měla jsem ji už v porodnici, v těch obyč mi nechtěla spinkat. Zkusila bych i péřový polštář, hodně načechra0t, aby do toho zapadl, a pak těsně celé zamotat do prostěradla nebo povlečení. Jediné, co jsem v knížce vyčetla, tak je jak u zvířátek - prostě je pořádně unavit, než se jde spát, takže často dávat na bříško během dne, pořád jim něco ukazovat, nechat ho, aby si hrál sám (koukal kolem atd.). Taky záleží, jestli ti plaká nebo ne, malá i když nespí, ale je nakrmená a vidí, že mám já zavřené oči, tka za chvilku taky usne.
@montyjack Ne ne on nepláče....ale kouká a já nevím, jak dlouho ho nechat. Ráno jsem to nevydržela, dala jsem si sprchu a snídani, a stejně po půlhodině on vzhůru, vypadal neklidně, ale nebrekal. Ty zavinovačky mám právě čtyři, i péřovou (ta je jediná, co trochu snese, ale neuspí ho), pak tu "zázračnou"....Jenže on zvedá nožičky nad břicho, aby prděl, takže ze zavinutí je úplně zoufalej.
Měli jsme to taky. Pokud malej neplakal, tak jsem ho dala vedle sebe na polštář a četla si knížku, takhle mi vydržel koukat i 2 hodiny. Pak jsem většinou nakojila a on usnul
Pokud mu to stačí, tak je vše O. K.
@bayt takych obdobi sa vystrieda este milion.. nam v podobnom veku pomohlo uspavat na brusku. Dnes v 8 mesiacoch spi takmer vyhradne na bruchu, ale to uz sa otaca a cestuje po celej postielke