Dobrý den malá má 3,5 měsíce.Nevím jestli je to normální,nebo to mám začít řešit.Když jí má na odříhnutí v polosedě na sobě.Tak se prohybá,vrtí kope nohama a jakoba se odemě odstrkuje.Hlavičku ještě sama neudrží,ale trápí mě to prohybání.V leže se noprohybá to je v pořádku,na bříšku u drží hlavičku tak 10 min taky jí moc nezaklání,ale jakmile je ve svislé poloze tak je jak žížala,vše sleduje,prohybá se prostě není v klidu.Mám to nějak řešit,nebo se to srovná.děkuji za odpovědi.
mimčo to dělá,protože ve svislé poloze se mu špatně drží hlavička a může se u toho i hodně vrtět jak se snaží najít rovnováhu..taky tak malou držím na odříhnutí nebo když se chce koukat kolem 🙂 a přitom jsem četla,že by se tak děti neměly nosit,že jim to nedělá dobře..jenže to nejde,protože je pak tlačí bubliny v bříšku 😒
zkus se zeptat @eficenka ve skupině Poradna - motorický vývoj dětí.
https://www.modrykonik.cz/group/1830/detail/
ahojda, já takhle malou docela často už od malička, ale kvůli jejímu předčasnému narození byla sledovaná každé 3 měsíce neurologem a ten mě upozornil, že jí chovat ve svislé poloze nemám (sama jsem milovala tohle mazlení, ale malé to nedělalo dobře na zádíčka). Pak, když už sama ležela na bříšku a pozorovala dění kolem, opírala se rukama tak, že ty ruce měla strašně propnuté - až rovné a záda měla úplně prohnutá a to prý bylo velice špatně. Takže jsem od neurologa měla zákaz a musela jsem si na to dávat pozor. Možná je to velký nápor na zádíčka a proto se tak kroutí..chce si ulevit od bolesti, ale sama nemůže..
petul_1 přesně tak, to mi doporučil i neurolog, změnit polohu nošení na nošení na ruce, opřenou zády k mé hrudi a mít ji smotanou do klubíčka 🙂
Jo v klubíčku už je to lepší,dřív jsem jí nemohla do toho klubíčka zabalit,byla jak prkno 🙂 jenže vysvětlit manželovi,že ve svislé poloze jí nosit nemůže ,je nad moje síly.Prostě to jinak neumí , dřív se tak nosili a učit se to nebude 😠
Zdravím, mně to dělá malý taky, kolem 3,5 měs. to bylo nejhorší, v polosedě ho prostě tlačilo to plné - právě nakojené - bříško. Neřešila jsem. Přibýval hezky. Nedávala jsem ho jednoduše do této polohy...