Ahoj maminky prosim moc o radu...Ten muj malej broucek ma posledni tyden problem s kakanim...jeste ored tremi dny to bylo tak ze nekakal pres den ale v noci se vyprazdnil treba 2-3...a ted posledni dva dny nekaka temer vubec max 1x...ted zrovna naposledy kadil vcera v 17:00..to si troufnu rict ze to mel az za usima,stolice byla naprosto normalni...od te doby zase nic...hrozne se sponuje,krouti a place...😢😢jsou mu dva mesice a tim ze ma plna streva tak ani moc nebasti max 120ml a to jeste jen v noci pres den vic jak 100ml nevypije..jsme na sunaru uz mesic a nikdy nebyl problem az ted...jak mu muzu pomoct aby se vyprazdnil?prdi uzasne,brisko ma mekke ale proste se nevykaka...😞celou noc i rano a dopoledne je to spokojene usmevave miminko to se obcas jen zakrouti..ale ty odpoledne kdyz uz neco zbasti a zaplni se jsou teda hrozne...od pul ctvte az do doby nez usne spi po pul hodkach potom ho to budi..no a potom vecer uz place zase unavou jak je pretazeny...uz nevim jak mu pomoct..kazdou radu uvitam...dekuji
@nagojka Jo a ještě ho můžeš zkusit dát do vody. Ona ta teplá voda to bříško taky prohřeje a může mu to pomoct.
@lieselmeminger ve vode uz jsme byli,brisko masirovali...to se akorat vyprdi..😞😞😞na zacpy nikdy netrpel ba naopak byl pokadenej nekolirkat denne...az ted najednou z niceho nic...kdyby mel zacpu nemel by tvrde bricho treba.?rourku teda koupenou nemam ale zkusila sem na radu mamky do zadecku strcit teplomer...tak cekam co bude treba v noci...kezby se s prominutim ,,zesral'' zase az za usima...premyslim ze zavolam k doktorovi jdeme tam az pristi tyden ve stredu
Já jsem dceri zkusila dát pár kapicek oleje na lžičku (asi 4...?) už si to nepamatuju. A pak jsem ji pomohla teploměrem. Taky jsem rourku neměla. A vykadila se řádně 🤣
@nagojka my jsme tedy kojili, ale dávali jsme baby calm - malej měl po tom řidší stolici (občas i průjem), tak jen 2x denně a jinak jsme masírovali bříško. V nejnutnější chvíli jsme sáhli po rource a to šlo hned.
Jinak počkej ještě tak měsíc a bude to lepší 🍀 držím palečky, ať to rychle uteče ✊❤️
@anet_98 babycalm jsme uzivali taky uz od prvniho mesice ale bylo psano ze se nesmi uzivat dele jak 4 tydny...🤷🤷rourku asi poridim kdyby nahodou to trvalo delsi dobu...naposledy kadil vcera odpoledne a to docela radne...ale je to nem videt jak je z toho nervni,jak tlaci atd...a hlavne nechce moc bastit...
@nagojka No prave, buďte v klidu, pokud nemá žádné viditelné problémy, tak to nereste. Syn trpí doteď s každým prdem, hodně plakal, doktorce jsem volala 10.den, zkoušela jsem i rourku a nic, nakonec se ten 15. den povedlo a od te doby už je to zase v normálu. Třeba spurtuje a jeden den fakt nic neznamená 🙃
Ale mimina nemusej kadit i několik dní,ne?
Já bych sáhla k rektální rource, pokud jinak všechno selže - čaje(syna to ještě víc zabetonovalo, prý to tak s um je, ale kdo ví), masáže, cvičení s nohama a nebo pokládání na bříško. Rourkuju tak jednou za týden, když už prořve třeba dva dny i noc, tlačí, snaží se, ale nejde to.
@te_reza na mm ne, na um by měl mít stolici ideálně každý den
@pampeliska1313 ty jo, já právě vím, že ne vždycky to vadí 🤔
@pampeliska1313 v noci spinka krasne a kdyz se vzbudi na krmeni tak je desne vychechtanej...
Strč ji teploměr do zadečku, JEMNĚ zašťourej do stran, vyndej, zvedni nohy a přitlač k bříšku,a čekej salvu...
@nagojka u nas pomohla rektalni rourka, nebo švestková šťáva od Hippu, hruškova šťáva od Hippu a nebo lek Easylax. Easylax používám obcas ještě ted. Syn ma rok.
@nagojka ja davala tu švestkovou šťávu ředěnou kojeneckou vodou.
Nám doktorka říkala, že miminka nemusí kakat až šest dní... Teda neumím si to představit, ale prý to není žádný problém 🤷♀️
A není třeba nachlazený? To taky udělá u tak malých děti hodně.
@nagojka Zkus promasírovat bříško a případně rektální rourka - to na dceru vždycky zabralo. Jinak u dcery ať jsem dělala co jsem dělala - na zácpy trpěla a srovnalo se to až kolem roku. Jediné um co jí nedělalo problém byl Kendamil. A nejhorší to bylo při zavádění příkrmů. 😖