Ahoj maminky, mám dcerku 10 měsíců a autem nejezdíme, naposled jsme jeli všichni asi v jejím 7 mesici a to celou cestu tam a pak i zpět probrecela hystericky.. vždy s ním sedím vzadu, snažím se ji zabavit, ale rudne až se dusí, klidně celou cestu..
Naposledy jsem chtěla zkusit zda to je tím, ze není u mě, ale v autosedacce. Máme obrovskou zahradu, takže přítel řídil auto a já si ji vzala na klín.. objeli jsme jen barák a ani jednou nezabrecela… zítra máme jet za babi asi 20 min autem a mám úplně lufta, ze to bude zase ten řev… vezmu ji i hračky a vše okolo,abych ji zabavila, ale i když sedím u ni, strašně pláče, ale jak byla na tom klíně, ani kapka (tím nechci rict, ze tak budeme jezdit, v žádném případě) můžete mi prosím rict, boji se v tom autě? Nebo, ze není jakoby u mě? (Od 7. měsíce máme už separační úzkost) tak zda to není i tím a co na to, aby neplakala?
Děkuji
Naše kolem 11. měsíce začala v autě vyvádět, ne teda tak jak píšeš ty. Ale pomohlo nakonec že jsme ji otočili autosedačku po směru jízdy. Asi se jí líbí že vidí přes přední okno, a je spokojená.
@martt - moc děkuji! Zítra to zkusím. 🤩 zatím jezdila furt ve vajíčku, teď už bude mít dokonce premiéra i klasická autosedačka ve směru jízdy, tak uvidíme.. 🙂
@klokanka31 - moc děkuji 🙂
Výměna autosedačky u nás pomohla, od 5mes byl ve vajíčku běsnej. Pak zase chvíli dobrý, pak pomohlo otočení po směru. Od té doby v pohodě, že ani nepouštíme pohádky (ty zabiraly dost spolehlivě)
@martt 10 měsíční musí byt ještě v protisměru, ideálně ve vajíčku, takže rozhidne dopředu koukat nemá.
Zkoušeli jste jezdít na spánek??
Po směru jízdy bych si ještě rozmyslela, je na to moc malinka. Spíše se třeba podívat n větší protismernou.
@veroniquecz Nic ji nezabírá..
A ani holky ve směru, když se mi takhle vzteká? 😔
Já tedy nevím co uz dělat, když mi až rudne… ta je schopná se uřvat.. 😔
Víte co se může stát když takhle malé dítě dáte do posměrné sedačky a budete mít nehodu? Představte si co to udělá s vaší krční páteří natož toho prcka, který ještě nemá všechno úplně na pevno 😏
@mishulka26 to chápu.. nebudu to riskovat.
Raději ji zkusím na 150% zabavit a nebo nechat chvíli pořvat, než aby se něco stalo 😔
Tohle je blbý věk na cestování i pro děti, které jsou zvyklé, a kor pro vás, když nejezdite skoro vůbec. Nelíbí se jí to omezení pohybu, nechápe, proč musí sedět pripoutana. Ale určitě ještě nechte v protisměru. Vydržte, s věkem to bude lepší.
@felixfelicis Moc děkuji. ❤️
Právě, že si raději všude zajdu péšo, protože vím co dělá v tom autě😔 ale zrovna k babicce to nedáme pěšky 😂 tak jsem zvědavá, jaké to pro ní bude..
Ne všechny děti vydrží v protisměru dlouho někdy to prostě nejde jinak než je dát po směru, ale minimálně do těch 18 měsíců by tam děti měli být 😊 náš malý jezdí v protisměru ještě ve 2 letech a bude jezdit tak dlouho dokud to půjde 😊
@veroniquecz Pokud ti dítě v autě zvrací tak jako nám a dokonce se stalo, že se kvůli tomu začal dusit , tak dáš sedačku po smeru jízdy. Ja jsem to konzultoval s dr a ta říkala ať ji dáme po směru, když zvrací. Dali jsme sedačku po směru jízdy a uz nezvracel. A vím že známá davala malou taky kolem 10m po směru jízdy, protože v protisměru jim řvala tak až modrala. A to říkala , že to řešila, jak s peditrou tak s fyzio a ta ji říkala, že tam je riziko při nehodách jinak, ze může jezdit už po směru.
@martt zkus se podívat na crashtesty posmernych sedaček s takhle malými dětmi. Zrovna nedávno byl případ v Polsku, hlavičku měla malá o tři centimetry od trupu, naštěstí mícha neporušena. Dle vyhlášky EU má dítě minimálně do 15 měsíců byt v protisměru, čím déle tím lépe. Jinak alternativy - vlak, bus, kor když se jezdí takto málo. Každý svého štěstí strůjce. Já bych proste dítě neohrozila.
Autorko, zkus mrknout na Facebook děti proti směru, je tam spousta užitečných rad. Větší protismer, třeba 0-25 kg, jsou vyšší, takže prcek už i vidí ven. A nemáš třeba fotku prcka? Jestli mu už vajíčko není malé?
S tím že by dítě mělo jezdit v protisměru co nejdýl souhlasím, ale to mi řekněte kam třeba 3 leté dítě dá nohy? Naše jezdila v protisměru do 14 měsíců, a nohy už prostě nemohla natáhnout...
@klokanka31 skrčí si je do Turka ;) moje 6 leta 128 Cm zkoušela klippan u sestenky a porad se vesla ;) v te skupině na fb jsou i praktická fota, i třeba tři protismery vedle sebe a děti 2, 3, 4 roky ;)
@klokanka31 Normálně před sebe, ne? Pokrcene nohy ničemu nevadí. My jsme děti otaceli po směru ve 3 letech jen proto, že sedačku už potřeboval mladší sourozenec, jinak se pořád vešli v pohode a měli místo, a to i v malém autě.
@klokanka31 syn má 3,5 roku 102 cm a stále jezdí v protisměru. Nohy na skrčené a opřené a rozhodně si nestěžuje 😊
@badyr Tak to moje dcera byla upištěná že si je nemohla natáhnout 🙄
Dcera takto vyváděla v autobuse ,nemohli jsme ani jezdit autobusem.
Nakonec jsme zjistili až byla větší ,že jí není dobře,jen to neuměla říct ,po Kinedrylu dobrý
Spíš se ji nelíbí, že je připoutaná. Kdyz si ji vezmeš na klín tak má volnost a možná i lépe vidí. Má sedačku normálně nebo v protisměru? Nevím kde máte sedačku, ale zkuste ji posadit za spolujezdce a sklopit přední sedačku tak , aby viděla dopředu . U nás se to osvědčilo.