Poraďte co mám dělat s chlapečkem, co má 3 a pul mesice a přes den naspí max.2 hodiny. Pritom je vidět že je utahaný, ale ne a ne zabrat. V noci spí v kuse většinou tak 8 hodin. Ale přijde mi divný ze takhle malinký mimco spi tak malo.
Může to být jen období. Mi v tomto věku malej spal celkem dobře v noci, ale přes den tak 2x 30 minut, navíc v nosítku ne v kočáru. Starší v 6m nespal přes den vůbec pokud se nešlo ven. Dost se to měnilo s věkem.
Nase mala to ma uplne stejne, dopoledne hodinku, odpoledne hodinku, v noci osm hodin. Je to normalni, denni interval se zkracuje, nocni prodluzuje.
taky to máme tak přes den tak max2 hod a vnoci to dáme i 12 hod v kuse takže k¨když krmím tak u toho spí...
to máš ještě supr, mě od dvou měsíců spí max 2x20 minut 😀 v noci se budí
Buďte ráda, že Vám spí alespoň v noci. Holka mi ječela ve dne v noci do cca 17 měsíců. Budila se i 20x za noc, přes den spala, jen když jsme houpali, nosili,....a při absolutním tichu. Ani v porodnici toho moc nenaspala - ječela už tam. Ostatní miminka oči ani neotevřely, na jídlo je budily, a naše ve dne v noci pusinu otevřenou a jekot. 😕
Bohužel u nás nejde ani kočárek. Jelikož v něm rve . Nositko jsme používali, že začátku hned usnul a ted uz rve taky:/ takže ani procházky u nás moc nejsou.
@natynkaz to jste dobra ze jste to psychicky prezila. Me by hráblo.
aspon že spinká v noci ta naše nespala vůbec nikdy,stačilo jí jen chvíli v noci asi 10 krát buzení, ted v 17 měsících 4krát , přes den pořád plakala, museli jsme ji chovat nebo v kočárku
U nás to bylo to stejné..pořiďte si hacku plus,vím o čem mluvím, v tom usne každé nespavé dítě,jednoduše ho uhoupete..na mimibazaru je šije paní i levněji,jinak my máme originál,ale už i další na cestování od té paní
https://www.modrykonik.cz/blog/irennn/album/dav...
https://www.modrykonik.cz/blog/irennn/album/dav...
Nevěřila jsem tomu,ale je to zázrak..spí nám v ní přes den už 11 měsíců,jakmile je unavený,mne si oči-neumí usnout,neumí se zklidnit a zabrat,šoupnu ho tam a uhoupu,do toho třeba zpívám..někdy je tuhý do pár minut,někdy to chviličku trvá. 2 měsíčního drobka bych do ní klidně i zavinula a pak po usnutí povolila,aspoň ze začátku
@irennn to je zaveseny ze stropu? Vypadá to dobře .
@terezasimonova No vypadala jsem šíleně, jak smrtka. Kruhy pod očima, propadlé tváře, s váhou jsem spadla na 45 kg při výšce 168 cm. 😕 Raději nevzpomínat.
@terezasimonova jj.dá se koupit i stojan,ale je moc drahý...mi máme vyvrtaný hák-takové očko,přáslišenství k hacce a visí to ze stropu,máme to nad postelí, ale dá se ta pružina ještě napojit lanem(taky součást příslušenství) a budeš ji mít níž kdekoli,pokud máte vysoké stropy.... víš je důležité pro růst a zrání nervové soustavy,aby miminko spalo, taky si připadá jako v bříšku a pohupování mu připomíná chůzi matky,když bylo ještě v břichu....jak říkám opravdu skvělý vynález,poradily mi to tu holky.
http://babyvak.cz/category.php?id_category=87 tohle je originál,je opravdu lepší než ta kopie od paní,ale pokud bys neměla tolik peněz, tak klidně tu levnější, než nic
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=151909 toto šije ta paní,jsou taky super,ale musíš se do ní nechat i ušít od ní polštářek a právě v originál verzi je z meriny,ovčí vlny a je to kvalitnější..my máme dvě,jednu cestovní,druhou doma,ale jsou super obě.
moje malá taky přes den spí většinou tak 2x čtvrt hodiny, ale jinak působí velmi živě, takže jí to asi stačí a není unavená. V noci pak spí třeba jen s jednou přestávkou na pití... a v porodnici jsme to měli jak natynkaz - nonstop řev. zticha byla jenom když měla narvaný prso v puse😀 naštěstí ale po dvou dnech doma se zklidnila a teď je to nejhodnější miminko na světě🙂
@irennn a to v tom mimco muže spat i celou noc?
@terezasimonova do 3 měsíců v ní může být neomezeně..pak bych spíš už asi jen přes den....my na noc uhoupeme a necháme ho tam a až jdeme spát, tak přeneseme k nám do postele
@terezasimonova
Dcera už cca od 4měíců spí takto-v 19od jde se starší spát,v noci se probudí třeba i 5x na mlíko či čaj a ráno v 7hod vstávačka.Potom kolem 10té jde spát cca na hodinku a potom kolem 13hod zase na hodinku a potom už do těch 19hod nespí a po večerníčku spěj jak zabitý,když jí starší nešťourá a nedělá divadlo :D
Jinak se mi taky stane,že je unavená mne si oči ale ne a ne zabrat,tak jí prostě nechám,když nejde sama.Nehoupu a neuspávám dám dudáka,muchláčka do ruky přikreju a spí 🙂
Naše malá byla také denní nespavka, po příchodu z porodnice třeba nespala i celé dopoledne, pak třeba jen 30 min. dopoledne a 30 min. odpoledne. Když nespala řvala. Nám pomohlo, když byla v baby vaku. Měla jsem od Red Castle a když jsem ji tam dala, spala třeba i hodinu a půl. Tak jsem s ní takto vařila, uklízela apod. Nebojte, třeba se to zlepší. Naší malé je teď 10 měs. a včera třeba dopoledne spala 4 hod. v kuse. Běžně spí 2-3 hod. dopoledne a pak ještě odpoledne 🙂 . Ale ty začátky byly krušné...
@terezasimonova zkusit vse co jde a jinak byt rada,ze spi v noci. Dcera spala pres den 3x 20-30 min, v noci vstavala do3mesicu 2x, od 3 i 10x. Usinala v 10po x hodinach place a vstavala okolo 5.