Miminko pořád brečí. Má někdo podobně?

23. led 2022

Ahoj holky,

jdu si pro radu nebo spíš uklidnění, že jste to mela některá stejně. Můj malej synáček, 8 týdnů, porad brečí. Fakt se najde málo času, kdy je v klidu, kolikrát usne na pět minut a řev je tu znovu. Večer chodí spát kolem sedmé, to tak půl hodiny řve, pak se probouzí před půlnocí a pak už každé dvě hodiny. Je plně kojen, přibírá 35gr denně. Ale... Nechce odbrkavat a hodně blinká. Tak nevim, zda se prejida a pak placený protože ho třeba bolí bříško. Ale fakt se ti nedá, kolikrát v noci naspim cca dvě hodiny. Prorve mi tak možná 3 hodiny denně, kolikrát nepomůže ani chování. Nebo pomůže, a byt ho pokládám sebeopatrneji, stejně se vzbudí a rve. Jsem z toho už na prášky, nejlíp spi v autosedačce, ale to je na prd. Beru to jako trest za to, ze s prvním synem mateřská byla opravdu dovolenou 🤣
Máte to někdo podobné?

mamikry
23. led 2022

Nema i jine potize? Ekzem, hlen v plence, kysely zapach? Mohla by to byt ABKM. U nas maly hodne blinkal a trpel na brisko. Po vysazeni se to zlepsilo.

pampeliska1313
23. led 2022

Syn rval několik hodin v kuse první měsíce. Pět šest hodin řevu, chvíle klid na spanek a zase. Co probdel prorval. Nakonec alergie na kravskou bílkovinu.

martiniquest
23. led 2022

Zkus nosni v satku. U nas to fest fungovalo

autor
23. led 2022

@mamikry nic z toho nemá, doktorka mě řekla, ze se jednoduše prejida

mamikry
23. led 2022

No, nas cvalda se taky umel nacpat, ale prejidanim to nebylo. 🤷‍♀️ Doktorka to taky neresila, resila jsem to sama, ale nam uz pak zacala i vyrazka.

aselluska
23. led 2022

Pokud má vyloučené zdravotní problémy, pak takový je a vyroste z toho. Ano, jednoho dne to přijde, opravdu. Nevěřila jsem, ale fakt. U na to byly koliky a to bylo denně probrečených hodin. Zkus šátek. Ať je aspoň trochu lepší den, když v noci pokračuje.

graag
23. led 2022

U nás to takhle bylo se sestrou. Prvních pár měsíců řvala prakticky pořád. Jinak ale byla zdravá a prospívala.
V našem případě to ale bylo pravděpodobně způsobené těhotenstvím. Mamka byla hodně ve stresu, + nějaké komplikace a ono se to dost přenáší na miminko podle psychologických studií. Takže možná bych zvážila i tohle, pokud po fyzické stránce je v pořádku.

kuttu
23. led 2022

Tipuji reflux, vrací se mu mléko a palí ho to...moji malou to trápilo snad do 7 měsíce...pak to přešlo

carameels
23. led 2022

V podstatě 6 měsíců jsem zažívala peklo. Malý prořval 10 hodin denně, nespal a pokud ano, tak po hodinovém až 2hodinovém uspávání maximálně 30 minut. Podle doktorky se také přejídal, protože ublinkával. Prošli jsme i bojkotem kojení. Nemám ve zvyku věci vzdávat, takže jsem několikrát navštívila doktorku a vždy bez výsledku. Byli jsme na osteodynamice. Malý byl dost zablokován, ale stále to nepřinášelo ovoce. Nakonec jsem se sama pustila do boje a vysadila alergeny (to už byla i krev v pleně): kravskou bílkovinu, sóju, hovězí, kuřecí, vejce a ořechy. Doktorka mi poté celkem neochotně dala žádanku na gastro, kde mi jen doporučili pokračovat v dietě… Už je to usměvavé miminko, ale pořád bojujeme s večerním uspáváním. Teď malému vyšlo zase nízké železo z krve, doktorka zatím nechce řešit, mám mu dávat příkrmy. Ale ty mi bohužel nejí. No jen chci říct, že je potřeba bojovat a trvat na vyšetřeních 🙏🏻 I kdyby to mělo začít “blbými” stěry ze zadečku a vyloučení infekcí…A určitě se nenechat uchlácholit tím, že nic z toho nemá a že se jen přejídá. Třeba to tak nakonec bude. Ale nemyslím si… Není v pořádku, že děťátko tolik pláče.

autor
23. led 2022

@graag to je dost mozny, protože během tehu jsem si prošla rozchodem i výpovědi...

autor
23. led 2022

@carameels děkuji 🙂

autor
23. led 2022

@mamikry achjo :(

mamikry
23. led 2022

Treba to neni vas pripad, ale dala bych na to pozor. Jak pise @carameels pediatri tohle moc neresi, protoze vetsina alergii odezni kolem roku. Ja bych na tvem miste na tyden zkusila vyradit vse mlecne, i stopove v susenkach a jinde. Kdyz se to nezmeni, tak ABKM nema a muzes byt v klidu, kdyz ano, tak pro miminko jenom dobre, ze to podchytite vcas.

graag
23. led 2022

Ono jsou takto minka pak víc citlivá, takže víc brečí, vztekají se atd. To ale neznamená, že to tak bude navždy, takže se zase moc neboj a netrap. Takže pokud doktoři vyvrátili všechny fyzické faktory a fakt je to psychické, neznamená to, že budeš mít řvoucí dítě dalších 10 let. U nás už si nepamatuju přesně kdy to u sestry přešlo, ale přešlo. Sice je velmi hlučná (hoodně mluví :D, ale v tomto případě bych to neviděla jako negativní), ale je to zdravé a chytré dítě co má kamarády. Pak spíš záleží na raném dětsví a jak ho budeš emočně podporovat. V tomto případě bych rozhodně nedoporučovala ho nechat vyřvat, jak se dřív doporučovalo, protože spíš to může uškodit než pomoct.
Ale asi je nejdůležitější s jistotou zjistit, jestli tam není nějaký fyzický problém jako alergie atd.

marcicek84
24. led 2022

Jeste je takovy pojem drazdive dite a tam pomuze jen cas az z toho vyroste,prvni 3 mesice taktez dozrava nervova soustava a deti placou i bezduvodne,jen se to musi prezit,u nekoho to trva i prvni pul rok...

kecupka66
Autor odpověď smazal
Zobraz
sanyy22
24. led 2022

@marcicek84 u nás to trvá i dále jak 6 měsíců.

autor
24. led 2022

Dneska jsem doktorce říkala, a doporučila nám bebu stříkačkou, a pak dokrmit z prsa, jenže to se mi moc nelibi, mlíka mam dost, přibírá pěkně..

gilraen999
24. led 2022

Co to je za radu? Dát um a mm? Já takhle krmila, ale mateřského mléka jsem měla fakt málo. Akorát zbytečný bordel v trávení. Rozhodně to nevyřeší problém s uplakanym miminkem, které, neplace hlady, jako rvala moje malá.

petuliiik01
24. led 2022

Jak už tu psali jiní - doporučuji zaměřit se na příčinu pláče a pátrat. U nás to bylo podobné a z toho pláče jsem cítila, že je to pláč zoufalství. Naštěstí mě celkem brzo napadlo vysadit kravskou bílkovinu (v pěti týdnech) - to pomohlo téměř hned. Později jsem musela vysadit víc alergenů, ale ta ABKM byla největší kámen úrazu.
Slýchávala jsem: “Některé děti prostě brečí - neřeš to!” Jsem moc ráda, že jsem to řešila, protože rázem jsem měla daleko spokojenější miminko! 🙂
Vím, že vyřazovat vše mléčné je opruz, ale kdyby jsi zjistila, že to je náhodou ono - ve finále by se Ti možná i ulevilo. Vyřadila by si to ze stravy, protože alergeny prochází přes mateřské mléko a byla by jsi také klidnější a spokojenější. Navíc u většiny dětí tyto alergie odezní do dvou let 😉

Posílám moc energie 😉 Nemáme to lehké, ale kvůli těm mrňouskům to dáme! ❤️

fandysek_1
24. led 2022

Taky bych řekla reflux a případně omezit mléčné výrobky. Na UM se vyprdni. Na to je času vždy dost pokud máš své mléko.

martinau5
24. led 2022

Napadlo mě to co @kuttu. Reflux není jen zvracení obloukem. Malý měl tzv.tichý reflux, resp. ještě má, ale už to má mnohem lepší.

autor
24. led 2022

@petuliiik01 děkuji. Už na tom pracuju, tak snad to nějak zabere 🙂

autor
24. led 2022

@gilraen999 no já to taky úplně nepochopila. Mlíka mam tolik, ze některe dny zamrazim i půl litru. Takže nevím. Nejdřív mě radila dávat nutriton, ale potom mě blinkal taky, navíc to podávání mě přišlo jako týrání.

cikitkapb
25. led 2022

Možná ten reflux, a nebooo… Jakej byl porod? Není možný, že by měl Kiss syndrom? 🤔

autor
25. led 2022

@cikitkapb císařem

swan42
25. led 2022

@marcicek84 Na pojem drazdive dite uz jsem fakt alergicka. Kdyz doktor nevi nebo nechce patrat, rekne tohle... 🤦

marcicek84
25. led 2022

@swan42 nebo kdyz se nic nenajde,tak nic jineho nezbyva nez to prijmout

swan42
25. led 2022

@marcicek84 zalezi kolik casu a penez do toho matka obetuje. Odkejvat hned, ze ok, aha, dekuju a dalsi pulrok poslouchat rev se kolikrat nevyplaci.
Nase mala probrecela celej rok. Nikdo mi neveril, ze s ni neco je. "Mimina proste breci". Nesmirila jsem se s timhle nazorem...
Videlo ji asi 12 "odborniku". Bylo to casove i financne nesmirne narocny a dalo by se rict, ze ma trvaly nasledky. Kidd syndrom 🤷

mamikry
25. led 2022

@petuliiik01 Přesně jako u nás. Jediná rada od doktorky byla, ať uberu na mléčném. Víc neřešila. To už měl malý hlen a rozjížděla se mu kvasinka. Kdyby tady někdo neřešil ABKM, ani nevím, že se může takhle projevit. Starší syn měl taky vyrážky, tam jsem bohužel tak moudrá nebyla. Ale už mu alergie vyhasla.
Já jsem vlastně díky dietě zjistila, že mám s tou kvasinkou problém i já. Celý život mám akné, slabé a lámavé nehty a vlasy. Po vysazení mléčného a omezení cukru a bílé mouky mám pleť jako nikdy, žádnou záděru. A taky teda figuru jak před dětmi. Takže mi to vlastně prospělo. 😄