Taky když se vám mimčo vzbudí hned pláče? Dcera 5 týdnů se nikdy nevzbudí tak, že by se aspoň pár minut koukala, jen vždycky hned s řevem. Ještě ani oči neotevře. Ona celkem buďto spí nebo řve....
Já mám pocit, že má čas jídla vždycky 🙂 na kojím, spí, třeba 2 hodiny nekdy i min. Ale rve mi i po kojení. Kdy si řeknu, že by mohla par minut koukat na dečce na hračky, že by mela byt najezena, v pohodě. ..ale ne, řev. S první dcerou jsem to tak neměla.
A netrapi ji treba prdy? To by mohl byt duvod place po nakojeni..
To takto male deti mozu v klude robit. Dajte ju do nositka/satku a noste co najviac pri sebe. Asi place preto, ze s vami chce byt. Samozrejme ju moze boliet brusko, a tomu nosenie tiez pomoze. Mozete skusit na brusko laktobacilky kvapky BioGaia, pripadne pred kojenim Espumisan a dolezite - vymente Vigantol (chemicky vitamin sposobuje nadymani) za prirodny Baby D.
Takhle mala miminka jeste hracky moc nezabavi. Nam jsou 4 mesice a teprve se zaciname zabavovat sami na chvili 🙂 muze ji samozrejme neco trapit a proto se takhle budi s brekem, ale taky ji nic zvlastniho ani trapit nemusi.
Mám taky takto malé miminko a budí se brekem...hned má totiž hlad 🙂 to samé byla první dcerka. A při a po kojení tehdy, když jí trápí prdíky...třeba zrovna dneska. To se mi během spánku budí, tak příjdu, pochovám a zase usne..
Vigantol zkusim na par dni vysadit, jestli vypozoruji nějakou změnu. Bere probiotika biolac a na prdiky jsme měly espumisan a ten nezabiral, teď mame babycalm a myslím, že to taky nijak nepomáhá. Někdy si v postýlce usne sama, jindy hodinu prokřičí... usne a za pár minut zase pláč, zase usne a zase pláče. ...
@sofinkaaisabelka a nema hlad..kdyz rve hned po kojeni? Neomezujes nejak casove delku kojeni? Treba ma rustovy spurt.. muj malej nejak kolem 5,6 tydne mel obrovsky rustovy spurt a kojila jsem ho i po hodine kolikrat.. pak byl docela spokojeny.
Hlad ne. U prsa je mnohdy i půl hodiny. Nejdřív pije, pak dudá a usíná. Přibírá hodně, tak mlikem to taky není. Nechce dudlík, tak by nejradši dudlala prso pořád. Ale nechci z ni mít malého zavislaka. Režim už máme, ten bych nerada pokazila....
@sofinkaaisabelka vysadenie na 2 dni je malo a tyzden je zase dlhá doba. Ale volba je na vás...Mimochodom, vraví sa že deťom chýba tzv. štvrtý trimester. Tym je myslené že prvé tri mesiace este stále dozrievajú a k tomu potrebujú blízkosť mamy 🙂 Ak pri vás neplace, tak jej doprajte svoju prítomnosť (ako som spomínala šatka ci iné ergonomické nositko..).
@sofinkaaisabelka este mi napadlo, ze ak je to brusko, tak najrychlejsie je skúsiť pred každým kojenim skúsiť podať 10 ml fenykloveho cajiku. Obvykle to veľmi pomáha 🙂
@sofinkaaisabelka můj syn se takto budí od narození do teď. Je mu rok. Je jedno, jestli je den nebo noc. Jestli se vzbudí sám nebo jsem u něj. Kolikrát pláče i 5 min. než ho dokážu uklidnit. Nepomůže ani prso.
Měli jsme to doma také tak. Od cca 2,5 měsíce to spontánně ustupuje, pláče výrazně ubylo, dokáže už i vydržet po probuzení v klidu, dokonce se i usmívat🙂. Trpělivost, odezní to🙂!
Může jí být smutno po mamince, nebo se bojí, že tam nejsi. Nošení a mazlení po spaní nepomůže???
Vigantol vysadim třeba ba 5 dni. Jak je slunce,tak trochu déčka po bere a taky snad i něco z mlíčka. Mazlivá zatím není. Ani ji nestačí, když ji mam vedle sebe na dečce a hldim ji. Tak snad pomůže čas. Nechci z ni mít zavislaka, který bez mámy nevydrží ani minutu. Takového děti znám a toho se chci vyvarovat jako u první dcery.
@gabi_k fenyklový čaj jsem ji dávala mezi kojením a Já sama jsem jej taky pila, teď zkouším taky vysadit. Popravdě ani na me to nepůsobí,
Myslím že by řvala i v šátku. Klidně brečí i v rukách a i když si ji Dám na sebe, prostě ji asi nebaví 🙂
Nebudu se rovnou v čase jídla?