Ahoj,mám měsíční miminko a poslední týden mi dcerka brečí až přímo řve,ve stejnou dobu navečer,snažím se jí uklidnit a uspat,ale nic.Hladem to určitě nebude.Trvá to tak hodinu,než usne a nebo jí vykoupu a je klid a spí.Nevíte proč plače takhle ve stejnou dobu?Už opravdu nevím čím by to mohlo být. ☹
Tak to budu muset vydržet,jen ty nervíky vždy dopředu už pracujou.
@handula83 Pokud ji netrápí nějaká objektivní bolístka, tak to může být následující: kdysi jsem četla něco o tom, že miminka takto reagují na biorytmus matky a na chvilku, které předcházela jejich porodu. Proto opravdu se může stát, že nějakou dobu budou více neklidné v určitou denní dobu...ono se to časem pak srovná 🙂 Tak ji v tuto dobu neuspávej, posuň to, třeba právě v tu chvíli chce být z nějakého důvodu s vámi, chce se mazlit nebo něco a vy ji nutíte spát, i když nechce 🙂
Já bych jí nenutila,kdyby mi pořád neplakala 🙂 Chovám ji,zpívám ji,houpu prostě se snažím s ní být,ale přejde to až po hodině.Někdy.
Tipla bych koliky, ty bývají jak hodinky 😉 .
Jojo, to bude kolika. U dcerky bývala pravidelně od 18 hod asi tak do 20 - 21hod. Malý (dnes přešně měsíc) už zdá se začal také. Už tři dny po sobě pomalu přesně v 17 hod začne.... Potřebuje pomoct vyprdět a vykakat se. Někdy v mezičase chce i k prsu (asi spíš pro zklidnění). Na koliky asi nezabere nic stoprocentně. Kolem 3. měsíce prý ustávají. Tak snad to nějak zvládneme 😉
Dobrý den, dle mého názoru se jedná o dětskou koliku, která se může začít projevovat od narození, ale i později s prdíkama nemá nic společného 🙂 Včera jsem o tom vydala článek https://www.modrykonik.cz/catalog/vendor/muj_sm.... Kolika se objevuje u dětí v pravidelnou denní či noční dobu a dokonce i co se týče doby délky trvání, podle toho jí poznáte, miminko pláče dejme tomu od 17:00 do 20:00, nepřestává, nic nezabírá ani konejšení a trošku se u toho i kroutí. Miminka se kroutí i u prdíků, ale kolika bolí daleko více.
A nejvíce se objevuje jak píšete navečer.Jak pomoci a ulevit od koliky se dočtete v článku 🙂, ale musím říct, že to určitě nemusí být kolika.🙂 hezký den
tohle sem zažila u dcery-je to TŘÍMĚSÍČNÍ KOLIKA ! Mě dcera začala pravidelně po koupání jak se najedla a začala řvát jako šílená a skončila kolem 22 hod...U nás byl řev tříhodinový-bylo to srdcervoucí,ale trvaloto fakt přesně tři měsíce a konec...Ale během koliky se naučila na ruky a do dvou let mě pak jinak neusnula než v náručí (krom kočárku ) 😝
Ted u syna se to naštěstí neopakovalo-bolení ho chytlo tak 1-2x do týdne tak na půl hodinky-sice pořádně,ale naštěstí krátce
Musíte vydržet,pevné nervy
my to prozivame taky a jsou to teda muka ☹
Taky jsme to tak měli, taky se přikláním k tříměsíční kolice 😉 ! U nás to ale naštěstí po měsíci přestalo....
mi řveme pravidelně od 16 do 20-21, hrůza :(((, a to nám je měsíc :(((
Ano to známe.My to měli přesně v šest večer do sedmi.Mohli jsme si řídit podle toho hodiny.Po třetím měsíci to přešlo.