Miminko pláče a přes den nespí. Poradíte, prosím?

petraj7
30. zář 2021

Dobrý večer, jdu si k Vám pro radu. Měsíční dceru již nemohu plně kojit a tak po konzultaci s pediatrem dokrmuji Kendamilem. Do toho zobu Femibion 3 a dcera dostává kapky Vigantolu a Probiotik. UM dostává jen k hl.jidlu. Kojím na svačinky a v noci. Přes to dcera přes den skoro nespí a když, tak jakmile jí položím, tak se hned vzbudí a pláče. Pak se poblinká. Co se stolice týče, tak jednou má zelenou a jednou klasické míchané vajíčka. Kaká tak 4x denně. Je to vše úplně normální nebo jí dělám v bříšku paseku já tím, že do kojení užívám UM, Vigantol, Femibion a probiotika? Děkuji moc Petra

mamikry
30. zář 2021

@petraj7 Cetnost kakani normalni je, barva, rekla bych, taky, po UM muze mit barvu do zelena. Pokud neni napenena nebo s hlenem tedy, to by v poradku nebylo. Takhle mala miminka jsou na tom se spankem ruzne. Nas prcek taky skoro nespal pres den. On teda neni moc spac ani v noci. 🙂 Probiotoka nemusi sednout, ale to by se asi projevilo vetsim bolenim, strejne tak pry Vigantol. My s nim ale nikdy problem nemeli.

terezanovotna30
30. zář 2021

Může to dělat v bříšku paseku. Mateřské mléko je mnohem snáze stravitelné než umělé mléko. Pozvi si dobrou laktační poradkyni a pokud se kojení zachránit a odbourat ten dokrm. Pokud kojíš přes noc normálně, tak je to dle mě naprosto zbytečné a jen jí žaludek zatěžuješ.

janinasm
1. říj 2021

@petraj7 kakani 4x denně mi přijde docela dost.... Já bych vysadila ty robiotiks zatím úplně a místo vigantolu dej jiný kapky, myslím že tu chválilyamibky Vít D od Terezie, nebo jak se ta firma jmenuje.

sirinfirst
1. říj 2021

@petraj7 1x denně UM mi přijde úplně zbytečné, normálně jen koj. Z Vigantolu taky bývá bolení, dávala jsem kapky od Terezie

skarol
1. říj 2021

Prostě nepokládát 🤔. Vím, je to blbé, ale já takhle vypiplala obě děti. Občas fungoval hojdavak a pak jak děti byly větší, tak mi přes den spaly buď jenom u prsa, nebo v šátku/nosítku, případně u prsa v nosítku 😅. Syn spal teda krásně v kočárku, dcera jen občas. Musíš zkoušet, zkoušet, zkoušet, ale spánek je priorita, pokud nejde odložit, tak se nedá nic dělat a musíte ty dny spolu prosedět na gauči, případně dávej do šátku, pokud si sezení nemůžeš dovolit.

petraj7
autor
1. říj 2021

@skarol Děkuji. Asi toto jsem chtěla slyšet, že je to v pořádku, když se z gauče nehnu a mám ruce už jak orangutan 😅 Šátek zkusím.

skarol
1. říj 2021

@petraj7 Jo, jestli je to první miminko, tak doporučuji předplatit Netflix nebo zajít do knihovny... takto strávené podzimní a zimní dny budou dlouhé 😁, ale já na to strašně ráda vzpomínám 😊😊.

petraj7
autor
1. říj 2021

@skarol je to druhé. Takže televize u nás moc neběží. Lítám od jedné k druhé, když to ta malá dovolí 😅 Knihu jsem si otevřela jednou... teď se na ni už jen práší

skarol
1. říj 2021

@petraj7 Jo, chápu, to už jsem s druhým taky nestíhám 😁. V tom případě ten šátek, nebo nějaké šátkové nosítko, to nás zachraňovalo.

petraj7
autor
2. říj 2021

@skarol šátek zabral. Juhů. Moc děkuji 😍🥳

skarol
2. říj 2021

@petraj7 skvělý, mám radost 😊 a postupně je pak možný zkoušet to miminko odkládat přímo s šátkem. Hezky ho odložit, šátek nechat pod žádaná a přikrýt, aby miminko bylo v teple a zároveň cítilo tvoji vůni z toho šátku 😊. Někomu to jde, někomu ne... A chce to hlavně cvik 😅. A já jsem opatrná, tak pak chodím stejně pořád koukat, jestli se do šátku miminko nezamotalo, ale krásně nám to fungovalo.