Miminko dostává záchvaty pláče

cindybat
6. led 2018

Dobrý den chci se zeptat jestly máte někdo zkušenost se záchvaty pláče u malých miminek? Mám 4 měsíční holčičku a aspoň jednou denně mi strašně pláče že nejde skoro ani utišit. Je to až srdce rvoucí pláč. Doktorka mi říkala že ji ti nijak neublíží ale mě to tak nepřijde teda. Děkuji za odpovědi 🙂

cranbie
6. led 2018

Uz od dvou mesicu se nam deje to samy. Ze zacatku z leknuti z nějakého zvuku (ale treba i ze zivnuti nebo zakaslani) ted i z noveho prostředí a cizixh lidi a neldy jen tak. Takovy velky zachvat ma 2x do tydnr, jak pises neutisitelny, lapa po dechu, nepoznava me. Nas dr posila k neurologovi a pred tim nechce ockovat za coz jsme radi.
Takze neporadim zatim, ale zahackuju se pro odpovědi. Drzim palce! Nam i vam 🙂

smudlinka24
6. led 2018

V jakych situacich se tak deje? Rano vecer, pred po jidle?

cindybat
autor
6. led 2018

@smudlinka24 je to spiše v odpoledních hodinách

smudlinka24
6. led 2018

Pokud je to cca hodinu az dve po krmeni, muze to byt reflux, mimi ublinkava, nekdy pokaslava. Muze to byt i hysterie z unavy, znam oboje😝

cindybat
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
cindybat
autor
6. led 2018

@smudlinka24 Reflux to není neublinkává ani nekašle 🙂 myslela sem si jestly to není i zoubkama ale nepřijde mi to když ji začly bolet zuby tak je spíše protivná než aby takto vyváděla. Ta hysterie je dosti možná ona přes den moc spát nechce.

evee24
6. led 2018

Nemůže tlačit bříško? Me takhle brečí rok a pulroční. Musí se chovat a pláče. A jak ji povoli tak mi zase beha jakoby nic.

smudlinka24
6. led 2018

Zkuste namazat dasnicky a uvidite jestli zlobi zoubky🙂

cindybat
autor
6. led 2018

@evee24 bříško to není to se chová jinak 🙂

cindybat
autor
6. led 2018

@smudlinka24 mažeme už zoubky 🙂 tak snad se to časem ztratí 🙂

cranbie
6. led 2018

Zni to podobne jako u nas. Taky mamr uz 4 mesice. Neni yo ani brisko ani zuby spis ta histerie z unavy, pres den spi na prochazce a pak max 20min
Nema to po ockovani? Je to jeden z nežádoucích účinků. Pak dam vedet co nam na to reknou na neurologii

cindybat
autor
6. led 2018

@cranbie zatím všechny očkování krásně zvládla a neměla žádné problémy ani prujem ani horečku nic. To budu moc ráda když dáte vědět 🙂

cranbie
6. led 2018

Jinak ta histerie z unavy mi z naseho pohledu dava smysl - jak nespi tak se porad hybe a zkousi, uz se umí otocit na brisko ze zad a to nema ani 4mes. Nekdy si rikam ze to ten mozecek a nervova soustava uplne nepobiraj a pak prijde takovej zkrat

ivuska1986
6. led 2018

Ahojky, my mame ted obdobi, kdy mala place od 18:00 do 21:00, pravidelně kazdy vecer, uz to trva skoro dva týdny... myslim, ze je to jen obdobi, ze to zase za chvili přejde

cindybat
autor
6. led 2018

Jo a když už o tom pláči tak pláče když ji oblékám nebo když hi položím do kočárku, nebo do autosedačky nebo kamkoliv jinam. Zezačátku když se narodila tak mi spala v postýlce ale teď dní nechce už ani ležet. Dudlík mi nechce i když jich máme asi 20cet různých takže když pláče zabírá jedině prso. A usne mi taky jen u prsa. Když vidím ty mimika okolo tak si říkám co asi dělám špatně. Vim že každé miminko je jiné, třeba je to tím že se narodila dříve o 3 týdny. Fakt netuším a někdy sem z toho fakt na prášky.. Tak sem se tu vykecala a je mi líp 😁

cranbie
6. led 2018

@cindybat me taky place kdyz je ji obcas neprijemny oblékání nebo poloha nebo hlad, ale je to jiny pláč nez ty zachvaty. Ty bych prirovnala k revu co jednou spustila kdyz ksem ji cvakla kuzi do bodycka omylem. A obcas ty zachvaty neutisim ani u prsa a to je teda potom fakt strasny. Jednou zabralo navazat do satku a hopsat na mici... No a s tim očkováním se na to schavlne mrkni nemusi mit horečky a míst o toho ma ty zachvaty revu. Objevilo se to az potom? Je to i v letacku nežádoucích ucinku primo u ty vakciny.

eithelwing
6. led 2018

Oblékání může být nepříjemné. Může to být taky růstový spurt, když ji utiší jen prso, nebo prostě chce sociální kontakt (náruč, kojení). Dcera taky měla záchvaty, od narození. Pořád jsme mysleli, že je to bříško, nakonec to byla zablokovaná krční páteř. Bohužel část role hraje i její povaha, je dost vzteklá, neumí zpomalit, takže odpoledne bývá vyřízená a daleko plačtivější a večer prostě řve a pak odpadne.

cindybat
autor
6. led 2018

@eithelwing ježíš a jak ste nakonec přišli nato že je to zablokovaná páteř? No ona měla veliké problémy s bolením bříška skoro nic nám nato nepomahalo ale už je to nějaký čas dobré občas ti při prdění trošku pomůže plačem ale to už spíš ne. Mě všichni říkají že je rozmazlená ale to si nemyslím. Mám vždycky strach jestly to třeba ma v hlavičce všechno v pořádku :( ale žádné komplikace v tehotenstvi nebyly. Ani nikdy jindy jen měla hodně vysokou žloutenku a celkem dlouho ale doktoři mě ujišťovali že je všechno v pořádku.

cranbie
6. led 2018

@cindybat jestli mas strach jak to ma v hlavičce nech si od peditra napsat zadanku na neurologii. Nas tam poslal s tim ze je to drazdive dite a at ji vyšetří. Tvuj popis se mi zda hodne podobny nasi situaci

cindybat
autor
6. led 2018

@cranbie ten řev je jak když dostane injekci. Uplně stejný. Říkala sem to doktorce a ta Nic, prý některý miminka sou více plačtivější. To.mi říká na všechno ptám se proč se ji potí ruce a nohy a řekne mi že nekterým miminkum se pori víc nekterým mín a tak je to se vším naco se ji zeptám tak bych asi se vším měla být úplně v klidu....

cindybat
autor
6. led 2018

@cranbie díky 🙂 řeknu ji jak tam půjdeme 🙂

cindybat
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
cindybat
autor
6. led 2018

@cranbie ještě mě napadlo jestly to není z hladu. Dřív sme ji dokrmovali UM ale pak už nepotřebovala a jeli sme jen MM

kejt29
6. led 2018

U nas to stejne. Maly ma 2,5 mesice a skoro kazdy podvecer ma svuj hysterak. Nekdy pred jidlem, nekdy po nem, vyspany i nevyspany. Prijde mi, ze to ze sebe proste potrebuje dostat a jinak to neumi. Vubec nic nezabira a treba chovani to jeste zhorsuje. Takze davam do postylky na konika at se vysili i pasenim. Dr se na poradne zminim, ale myslim, ze je to z celodennich vjemu.

verinikki
6. led 2018

Naše byla také o tři týdny dříve a byla tedy hodně dráždivé miminko - řvaní, později hysteráky, myslím, že je to i povaha - je neskutečně živá a vzteklá doteď, na druhou stranu je aktivní, vynalézavá, zručná i pohybově napřed oproti ostatním dětem. Často jsem si říkala, že je to prostě nedozrálou NS, teď mám druhé - naprosté zlatíčko, pravý opak, takže se přikláním i k té povaze - mimochodem často se nám změnilo chování ze dne na den bez jakýchkoli zjevných příčin🙂

lucie_91
6. led 2018

U nás tohle vždy odpoledne způsobovalo užívání Vigantolu, který dostávala ráno-dopoledne. Po vysazení klid.

marrrtinna
6. led 2018

@cindybat může to být i s hladu zkusila bych prikrmyt za to nic nedáte buď vypije nebo to můžete hned zkusit pak je velký pomocník nosítko

cranbie
6. led 2018

@cindybat nemam rada doktory co resi kazdou prkotinu a tabulky atd ale na druhou stranu kdyz ti na rev srovnatelnejs injekci (=reakcr na velkou bolest, překvapení a neprijemny pocot) řekne ze nektery mimca pláčou tak to taky neni uplnr ok. Uvidis u neurologa aspon se ti na mimco kouknr jinej odborník

eithelwing
6. led 2018

@cindybat Asi tak, že jsem otravovala pediatra, že už jsem na bříško vyzkoušela všechno, i bezmléčnou dietu. Nakonec se nechal ukecat, obešli jsme gastro, neurologii a nakonec se dostali na rehabilitaci, kde ji doktor prohmátl.
I tak si před spaním popláče. Nevím, proč. Zrovna to řeším, je jí 8 měsíců a před spaním se vždy chvíli kroutí, propíná, brečí, nožky má v křeči. Pak povolí a spí. Ale musí se prostě k tomu prořvat, což mě mrzí, ale už nevím, jak ji pomoci. Ale myslím, že v tomto ohledu je to i povaha. Ona je docela dravá, ani s naší pomocí se nemusí zklidnit.

ariadna12
7. led 2018

Kdyz ma nase dite hlad, rve a rve a rve, dokud nedostane (mame jen UM, takze je to slozitejsi). Kdyz se napoji, je bozsky klid. Taky ma az hystericke zachvaty pri prdikach (rve a rve a rudne, az se pomalu dusi, zveda nozky a prikrcuje je k telu a vykopava je). Takze nasazen pohyb nozickama, masaze briska, nositko, espumisan a je to lepsi. Taky breci, kdyz je samo nebo chce si hrat, ale to min, asi i tim, ze jsme furt s nim. Kdyby ten plac byl fakt divny, zasla bych za pediatrem, at vas nekam posle.