Miminko divně "chrčí" ve spánku, máte zkušenost?

saruska89
22. říj 2015

Ahoj holky. Mám synka tri tydny stareho a ve spanku vydava zvlastni zvuky... Sípe, chrčí , jakoby tlačí a přitom strašne kňourá .. Nejvíc me trapi to jak chrčí, je to hodne nahlas .. Nedela to porad ale jen kdyz se probere nebo prevaluje.. Ptala jsem se mudr a pry je to normalni... Jenze ono se to nejak stupnuje... Nemate s tim taky zkusenost???

nonacek
22. říj 2015

@saruska89 Ahojky, Můj syn 8tydnu také vydava takový zvuky říkala jsem to MUDr a říkala že to nic není
A jestli to slyším částečně i v nose tak ať ho odsajdu ,že to muže byt i Suchým vzduchem v mistnosti

japona
22. říj 2015

@saruska89 To melo ditko kamarádky. Znělo to jako plný nos, ale bylo zdrave. Kdykoliv bylo vzhůru, tak chrochtalo🙂 Trochu pomůže studenejsi vzduch a zvysit vlhkost, odsavat (rýmu, ktera není) nemá smysl, jen se podrazdi sliznice..

saruska89
autor
22. říj 2015

@nonacek
@japona no me prave mudra rekla ze v zadnym pripadne neodsavat u miminek ze se jim tim tvori chronicka ryma.. Honzik sípe chrčí píská kňourá... Tak nevim.

japona
22. říj 2015

@saruska89 Pokud je zdravý, tj. na pruduskach je poslechove v poradku, tak je vse ok. Nektera mimina jsou chrochtajici prasatka🙂 Vždyť jo, odsavat nemá smysl, jen se mu sliznice podrazdi..

viridie
22. říj 2015

Ahoj ! Nedávno jsme to řešily u nás v Dubnovkách. Moje Majda mezi 1-2m vydávala ve spaní zvuky jako chrochtající dědek s trombónem dohromady. Nechybělo málo a šla jsem jí reklamovat,že se bojím..🙂 Každopádně je to opravdu normální fáze-je to způsobeno jakoby dozráváním trávicí trubice, tím jak tam probíhají různé změny. Respektive říkala mi to pediatra,mne to uspokojilo a Majda teď spí s monitorem dechu,abych vůbec věděla,že dýchá. Přejde to,neboj 🙂

m_m_m
22. říj 2015

Ahoj, moje holčička taky po narození hrozně chrčela, předčila by chlapy v hospodě. Je to prý tim, že mj ještě měkký patro. Časem to skutečně samo přešlo. Co se týká té rýmy - malá miminka občas kýchají plodovku nebo je něco šimrá. Pokud nemají ucpaný nos, tak to určitě na odsávání neni.

liska01
22. říj 2015

@saruska89 Dcera vydávala při spaní strašné zvuky, nedokázala jsem vůbec spát! Buď byla vzhůru a plakala nebo spala a chrochtala a kníkala a já nedokázala usnout. Nakonec jsem musela pořídit ucpávky do uší a stejně jsem jí slyšela, ale když se mi podařilo usnout, tak mě to budilo míň. Vůbec nevím, kdy jí to přešlo, ale nakonec to vymizelo. Mám pocit, že někdy kolem 3 měsíce byl klid.

evcann
22. říj 2015

@saruska89 jj taky to máme doma, take doktorka rikala, ze je to v poradku 🙂

ladyhacek
22. říj 2015

v nemocnici mí říkali, že je to jak byl v plodové vodě tak zbytky a pak, že že je to mateřské mléko jak se hodně napije, že mu to tam vletí ?? No nevím , ale je fakt, že když byl malý tak mu občas z nosu vypadl bílý kus (asi sražené mléko. Já to pak přestala vnímat a až tady spala moje mamka tak se nevyspala a furt ho poslouchala 🙂.

zuzapra
22. říj 2015

Dej na topení plenku namočenou (dlouho) ve slané vodě a nepřetápěj v pokoji. 19-20 stupňů je ideální. Malému podlož nohy postýlky tak,aby hlava byla výš (knižkami,čímkoli, i 10 cm) a stačí jednou dvakrát denně mu stříknout do nosánku Sterimar nebo Vincentku sprej.
Většinou to bývá suchým vzduchem a suchou sliznicí. Miminka to mívají, přeci jen, když jsou v bříšku tak jsou ve vodě a tady na tom našem světě, než si zvyknou, je na ně sucho. 🙂

impipi
22. říj 2015

Jj.. jak píšou holky, je to asi prostě normální, mě chrochtají, chraptěli, jakoby chrápali oba moji kluci... U prvního jsem to taky řešila, ale dr mi řekla, že miminka prostě chrochtaj.. ;) U druhého už neřeším..

alboo
22. říj 2015

Novorozenci a maly kojenci nekteri chrochtaj, nase tak chrochtala, chrapala, vrcela a pak to prestalo. Ono pokud by to nebylo nic ectra vazneho stejne by se vyckavalo. Nase pak skoro 2mesice chraptila a kdyz se na to ptala na orl, rikali ze je to vyvojovy, ze takhle mala je pri vedomi nevysetritelna a ze mam pockat. A preslo to.